Πολιτοφυλακή Λουχάνσκ: «Πλήρως περικυκλωμένο το Λισίτσανσκ-Καταλήφθηκαν και τα τελευταία υψώματα»

570
Πολιτοφυλακή Λουχάνσκ

Σφοδρές μάχες μαίνονταν σήμερα όλη μέρα στο Λισίτσανσκ, στην ανατολική Ουκρανία, πόλη «κλειδί» για τον έλεγχο του Ντονμπάς, με τους ρωσόφωνους  μαχητές  να την έχουν περικυκλώσει πλήρως επιβεβαιώνοντας τα όσα έχουμε ήδη αναφέρει και τον ουκρανικό Στρατό απλώς  να το…  διαψεύδει.

«Οι μάχες μαίνονται γύρω από το Λισίτσανσκ. Ευτυχώς, η πόλη δεν έχει περικυκλωθεί και είναι υπό τον έλεγχο του ουκρανικού Στρατού», είπε στην τηλεόραση ο Ρουσλάν Μουζίτσουκ, ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Εθνοφρουράς.

Πυροβολικό των δυνάμεων της Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ενώ καταστρέφει κτίριο στο Σεβεροντονέτσκ όπου βρίσκονταν Πολωνοί μισθοφόροι

Λίγο νωρίτερα, οι ρωσόφωνοι μαχητές διαβεβαίωναν ότι έχουν περικυκλώσει την πόλη.

«Σήμερα, η λαϊκή πολιτοφυλακή του Λουχάνσκ  και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τα τελευταία στρατηγικά υψώματα, κάτι που μας επιτρέπει να δηλώνουμε ότι η κοινότητα του Λισίτσανσκ είναι πλήρως περικυκλωμένη», είπε ο Αντρέι Μαρότσκο, εκπρόσωπος της δύναμης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ρωσικά T-80BV και  BTR-82A σφυροκοπούν ουκρανικές θέσεις  στο Ντονμπάς

Το Λισίτσανσκ είναι η τελευταία μεγάλη πόλη του Λουχάνσκ που δεν έχει περιέλθει ακόμη σε ρωσική κυριότητα.

Βρίσκεται απέναντι από το Σεβεροντονέτσκ, το οποίο κατέλαβαν οι Ρώσοι την περασμένη εβδομάδα, μετά την άτακτη αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων και πριν από τον πόλεμο αριθμούσε 100.000 κατοίκους. Οι δύο πόλεις χωρίζονται μεταξύ τους από τον ποταμό Ντόνετς, τον μεγαλύτερο παραπόταμο του Ντον.

Περικυκλωμένοι Ουκρανοί σε κατοικία στο Λισίτσανσκ,

Η κατάληψη του Λισίτσανσκ θα επιτρέψει στον ρωσικό Στρατό να προελάσει προς το Σλοβιάνσκ (60 χιλιόμετρα δυτικότερα) και το Κραματόρσκ, δύο άλλες μεγάλες πόλεις της λεκάνης του Ντονμπάς που ανήκουν διοικητικά στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Ρωσικά Su-25 πετώντας στις κορυφές των δέντρων προσβάλλουν ουκρανικές θέσεις

Το πρωί, το γενικό επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας ανέφερε ότι απέκρουσε μια επίθεση των Ρώσων σε μια κοινότητα που απέχει μερικά χιλιόμετρα δυτικά του Λισίτσανσκ.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγκάστηκα να παραδεχτεί  ότι η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά δύσκολη» για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ρωσικά συστήματα ΠΕΠ κατά Ουκρανικών στρατευμάτων στο Ντομπάς

Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, είπε ότι η ρωσική Αεροπορία έπληξε στο Χάρκοβο ένα εργοστάσιο τρακτέρ όπου όμως βρίσκονταν οι στρατιώτες και ο εξοπλισμός της 10ης Ορεινής Ταξιαρχίας της Ουκρανίας.

Στα νότια, ο ρωσικός Στρατός έπληξε με το πυροβολικό ή με αεροπορικούς βομβαρδισμούς 39 «κέντρα διοίκησης» και δύο αποθήκες όπλων κοντά στο Μικολάιφ.

Μιλώντας ο Κονασένκοφ επιβεβαίωσε ότι «ο εχθρός υφίσταται βαριές απώλειες σε όλα τα μέτωπα».

Ρωσικό Su-30 βομβαρδίζει το Φιδονήσι

Βολή από ρωσικό Ka-52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας