Πολιτικός σχηματισμός στο Τέξας ζητά απόσχιση της πολιτείας από τις ΗΠΑ

890
Πολιτικός σχηματισμός στο Τέξας

Το Republican Party of Texas – πρόκειται για το παράρτημα των Ρεπουμπλικάνων – το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποίησε το συνέδριό του στο Χιούστον στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου τα μέλη του κόμματος υιοθέτησαν ψήφισμα με βάση το οποίο δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Νοεμβρίου 2020 και σύμφωνα με τους ίδιους ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται «παράνομα» στο Οβάλ γραφείο.

Αν συμμετείχατε εσείς στις εκλογές ποιο τίτλο κόμματος θα επιλέγατε για να εκφράσει τις πολιτικές σας θέσεις;

Παράλληλα υπερψήφισαν μία σειρά από άλλες «πλατφόρμες» και συγκεκριμένα τάχθηκαν  κατά της ομοφυλοφιλίας που αποτελεί «αφύσικη επιλογή lifestyle» («an abnormal lifestyle choice») όπως υποστηρίζουν, κατά των αμβλώσεων, υπέρ της οπλοκατοχής κ.ά.

Στο μεταξύ «χιλιάδες ακτιβιστές του ρεπουμπλικανικού κόμματος» θα υποστήριζαν ωστόσο και κάτι άλλο: ότι «το Τέξας διατηρεί δικαίωμα απόσχισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες» και ότι, με αυτό ως δεδομένο, θα μπορούσε να προχωρήσει σε σχετικό δημοψήφισμα το 2023 «προκειμένου ο λαός του Τέξας να αποφασίσει εάν η Πολιτεία του Τέξας θα πρέπει ή όχι να επαναβεβαιώσει το καθεστώς της ως ανεξάρτητο έθνος».

«Τα ψηφίσματα και η πλατφόρμα του Συνεδρίου δεν έχουν ισχύ νόμου, αλλά προορίζονται να χρησιμεύσουν ως δήλωση αποστολής (mission statement) για τις δραστηριότητες των Ρεπουμπλικάνων στη συγκεκριμένη πολιτεία τα επόμενα δύο χρόνια.

Φανερώνουν, επίσης, πώς η βάση των Ρεπουμπλικάνων έχει μετακινηθεί πια ακόμη πιο δεξιά και πώς η απόρριψη της εκλογικής νίκης του Μπάιντεν το 2020 έχει καταστεί πια βασική αρχή για το κόμμα», γράφει χαρακτηριστικά η Washington Post.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας