Πολιτικό χάος στη Σερβία: Διαδηλωτές ζητούν επανάληψη των εκλογών

1331
Στις αρχές του φθινοπώρου, η φιλοδυτική αντιπολίτευση ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα. Τώρα, εκπρόσωποι του συνασπισμού Σερβία κατά της βίας απαιτούν να ακυρωθούν τα εκλογικά αποτελέσματα επειδή δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Οι ηγέτες του έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας και οι συντονιστές του ενθαρρύνουν τους πολίτες να μπλοκάρουν το κτίριο της εκλογικής επιτροπής
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι την Κυριακή των εκλογών έφτασαν οργανωμένα με λεωφορεία 40.000 ψηφοφόροι από την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στον δήμο Βελιγραδίου πραγματοποιείται έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Εφορευτική Επιτροπής.
Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το κτήριο και φωνάζουν συνθήματα ζητώντας να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα.
Οι ηγέτες του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στη βία» εισήλθαν στο κτήριο της εφορευτικής επιτροπής και παρέδωσαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έγιναν σοβαρές παρατυπίες κατά την εκλογική διαδικασία.
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι την Κυριακή των εκλογών έφτασαν οργανωμένα με λεωφορεία 40.000 ψηφοφόροι από την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και ψήφισαν στο Βελιγράδι χωρίς να είναι δημότες.
Δύο από τους ηγέτες του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στη βία» η Marinika Tepić και ο Miroslav Aleksić, οι οποίοι βρίσκονται εντός του κτηρίου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ξεκίνησαν απεργία πείνας μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα της αντιπολίτευσης για επανάληψη των εκλογών.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Aleksandar Vučić δήλωσε στην δημόσαι τηλεόραση – RTS ότι μικρός αριθμός πολιτών της Βοσνίας ψήφισαν στις εκλογές στη Σερβία.

Ο Vučić ανέφερε ότι πρόκειται για ψηφοφόρους που έχουν διπλή υπηκοότητα και επέλεξαν να έρθουν στο Βελιγράδι για να ψηφίσουν και όχι στο προξενείο στην Μπάνια Λούκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας