“Πολιορκήθηκε” με πολλά UAV η Μόσχα που κατερρίφθησαν-Χτύπησαν κτίρια και ολυμπιακή πισίνα

1062

Σε συναγερμό βρίσκονται μέχρι και τώρα οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Μόσχας, μιας και η ρωσική πρωτεύουσα βρέθηκε υπό την πολιορκία drones!

Τα χαράματα της Δευτέρας 24 Ιουλίου, μία νέα επίθεση σημειώθηκε έναντι της Μόσχας, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα πλήγματα χτύπησαν δύο ακατοίκητα κτήρια, ωστόσο δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές ή απώλειες και οι ρωσικές υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών κινητοποιήθηκαν ταχύτατα.

Δεν πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια επίθεσης στην Μόσχας με drones: το βράδυ της 3ης Μαΐου, δύο UAV επιτέθηκαν το Κρεμλίνο, ενώ στις 30 Μαΐου, τουλάχιστον τρία drones προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες στο νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Κάποια από τα drones τότε είχαν καταρριφθεί στον ουρανό πάνω από την περιοχή της Μόσχας από συστήματα αεράμυνας ή καταστάλθηκαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου. Επίσης στις αρχές του Ιουλίου, αρκετά drones βρέθηκαν στην Νέα Μόσχα.

Τι Ακριβώς Έγινε;

Περίπου στις 04:00 τοπική ώρα, εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές πληγμάτων με UAV στην Μόσχα. Αρχικά έγινε γνωστή μία έκρηξη στην περιοχή της λεωφόρου ​​Likhachev Avenue, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αναφορές μιλούσαν για έκρηξη στην λεωφόρο Komsomolsky Avenue. Πάντως και στις δύο λεωφόρους σημειώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας.

Κρίνοντας από το υλικό που δημοσιεύθηκε στο δίκτυο, στην λεωφόρο Likhachev Avenue το drone χτύπησε ένα πολυώροφο κτήριο, στο οποίο βρίσκονταν μία υπεραγορά σχετικά με οικοδομικά προϊόντα και εργαλεία. Ακριβώς δίπλα σε αυτό είναι το Πάρκο των Θρύλων (Park of Legends), το οποίο περιλαμβάνει ένα ομώνυμο συγκρότημα κατοικιών και ένα αθλητικό στάδιο με την πισίνα Ολυμπιακό Κέντρο Συγχρονισμένης Κολύμβησης (και την CSKA Arena). Στους πάνω ορόφους του κτηρίου του κέντρου, όπου πέταξε το drone, καταστράφηκαν τα παράθυρα και ανυψώθηκε πυκνός καπνός.

Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς απέγινε το drone που ανατινάχθηκε κοντά στο Komsomolsky Prospekt. Στον ουρανό πάνω από αυτό το μέρος της πόλης ακούστηκε ο ήχος ενός UAV και έπειτα μία έκρηξη, μετά από την οποία τα συντρίμμια της συσκευής σκορπίστηκαν κατά μήκους της λεωφόρου.

Η Αντίδραση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας με την σειρά του επιβεβαίωσε την προσπάθεια επίθεσης με drones των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, αποκαλώντας την μία τρομοκρατική επίθεση.

«Χάρις σε μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, δύο ουκρανικά UAV καταστάλθηκαν και συνετρίβησαν. Δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα της αποτυχημένες τρομοκρατικής επίθεσης του Κίεβου» δήλωσε η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου.

Ίσως τις επόμενες ώρες να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλήγματα με drones, ενώ αρκετά πιθανό είναι να σχολιάσει και το Κίεβο το εν λόγω συμβάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας