Πόλεμος μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό: “Δεν αποκλείεται επιστράτευση και 16-χρονων”

1470

Ψάχνουν απεγνωσμένα να στείλουν Ουκρανούς στο μέτωπο.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δεν απέκλεισε επιπλέον επιστράτευση στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Alexey Reznikov, η Ουκρανία δεν έχει ακόμη συγκεντρώσει τον αριθμό των ατόμων που έχει εγκρίνει ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη κινητοποίηση, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με την κατάσταση στο μέτωπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία δεν έχει ακόμη καλέσει τον αριθμό των ατόμων που έχει εγκρίνει ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

“Έχουμε ανακοινώσει επιστράτευση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Δεν έχουμε καλέσει ακόμη τον αριθμό των ατόμων που έχει εγκριθεί από τον νόμο και τον πρόεδρο. Η διαδικασία προχωρά σε ήρεμη κατάσταση. δεν έχω τόσο μεγάλη ανάγκη για ανθρώπους», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.

«Κινητοποιούμαστε όπως χρειάζεται, αναπληρώνοντας τις απώλειες συγκεκριμένων μάχιμων ταξιαρχιών, βρίσκοντας ειδικούς για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών. Αλλά, φυσικά, η κατάσταση στο μέτωπο μπορεί να αλλάξει <…> ανά πάσα στιγμή. Και τότε το θέμα της πρόσθετης επιστράτευσης θα ληφθεί με χωριστή απόφαση».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουκρανία χρειάζεται πλέον «όπλα, εξοπλισμό και εξοπλισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας