Πολεμοκάπηλος αντι-Ρώσος ο Johnson προς Αμερικανούς: «Δώστε γρήγορα μαχητικά στην Ουκρανία»

574

Να δώσουν το συντομότερο δυνατό στην Ουκρανία τα μαχητικά αεροσκάφη που ζητά καλεί τους Δυτικούς ηγέτες ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ στην προσπάθεια του να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Αμερικάνους βουλευτές και γερουσιαστές να ενισχύσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Το μόνο που θα πω είναι ότι κάθε φορά που έχουμε πει ότι θα είναι λάθος να δώσουμε το ένα ή το άλλο είδος όπλου, καταλήγουμε να το κάνουμε και αυτό καταλήγει να είναι το σωστό για την Ουκρανία.
Θυμάμαι ότι μου είπαν ότι ήταν λάθος ιδέα να τους δώσουμε τους αντιαρματικούς πυραύλους.
Στην πραγματικότητα, ήταν απαραίτητες και οι Ηνωμένες Πολιτείες – υπό τον Donald Trump – τους έδωσαν επίσης τα Javelins.
Ήταν απαραίτητοι στις μάχες για την απώθηση των ρωσικών αρμάτων μάχης» είπε μιλώντας στο Fox News o Johnson, τονίζοντας πως και τα συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, τα MLRS, αποδείχθηκαν «ανεκτίμητα» για τους Ουκρανούς.
«Το μόνο που λέω είναι να εξοικονομήσετε χρόνο, να εξοικονομήσετε χρήματα, να σώσετε ζωές.
Δώστε στους Ουκρανούς αυτό που χρειάζονται όσο πιο γρήγορα γίνεται» ανέφερε ο Johnson, αν και μέχρι στιγμής η Δύση φαίνεται να μη δίνει την έγκριση της για την αποστολή μαχητικών στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας