Ποιος Ψυχρός Πόλεμος;-Είμαστε σε φάση θερμής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ λέει η Ρωσία

1453

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πρωτόγνωρες μορφές υβριδικού πολέμου εναντίον μας τονίζει ο Ρώσος υφ. Εξωτερικών Sergei Ryabkov

Έχουμε αφήσει πίσω μας την ψυχροπολεμική αντιπαράθεση και έχουμε περάσει στην φάση της θερμής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ υποστηρίζει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, ο οποίος  αφού υποστηρίζει πως οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν πρωτόγνωρες μορφές υβριδικού πολέμου απέναντι στη Ρωσία, τονίζει ότι δεν θα πρέπει να υποτιμήσει κανείς την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να υπερασπιστεί με κάθε διαθέσιμο μέσο και όπλο την κυριαρχία της.
«Νομίζω ότι έχουμε ήδη περάσει την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.
Τώρα βρισκόμαστε στη φάση μιας θερμής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρατηρούμε την άμεση εμπλοκή αυτής της χώρας σε έναν υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία σε διάφορα μέτωπα» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik ο Ryabkov.

Πυρηνική σύγκρουση

Όπως είπε ο Ryabkov, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν εντελώς νέες μορφές υβριδικού πολέμου, οι οποίες δεν υπήρχαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
«Δυστυχώς, έχει γίνει πολύς λόγος για τον κίνδυνο μιας πυρηνικής σύγκρουσης.
Είναι ένα μάλλον δραματικό ζήτημα.
Πρέπει να τονίσω ότι η ρωσική πλευρά είναι πλήρως προσηλωμένη στα γνωστά αξιώματα, τα οποία έχουν ειπωθεί επανειλημμένα, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και ότι δεν πρέπει να εξαπολυθεί» υπογράμμισε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Απερίσκεπτοι οι Αμερικάνοι

«Αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι Αμερικάνοι αντίπαλοί μας ανεβαίνουν απερίσκεπτα, προκλητικά και από πολλές απόψεις εντελώς απρόσεκτα τη σκάλα της κλιμάκωσης, ο τρόπος που είναι «τυφλωμένοι» από την απόλυτα παράλογη βεβαιότητα τους σχετικά με την ικανότητα τους να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, θέτουν εν αμφιβόλω τις διανοητικές τους ικανότητες και την κοινή λογική» υπογράμμισε ο Ryabkov.

Παίζουν με την φωτιά

«Πραγματικά οι αντίπαλοι της Ρωσίας παίζουν με την φωτιά, με ότι αυτή η φράση κυριολεκτικά σημαίνει» επισήμανε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έσπευσε να προειδοποιήσει:
«Θα πρέπει να γνωρίζουν τι θα συνεπάγεται οποιαδήποτε καταπάτηση της κυριαρχίας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και του κράτους μας.
Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να αμυνθούμε και να διασφαλίσουμε την εγγύηση της κυριαρχίας μας.
Η υποτίμηση αυτής της αποφασιστικότητάς μας είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί ή, αντίθετα, να μην συμβεί στο μυαλό των αντιπάλων μας.
Τους προειδοποιούμε να μην κάνουν μοιραία λάθη» υπογράμμισε ο Ryabkov.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας