Ποιοί σπέρνουν τη διχόνοια στη Θράκη;

Ο παρακρατικός ψευτομουφτής Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα φέρεται να ανάγνωσε τα εικονιζόμενα στο κήρυγμα της Παρασκευής, ένα κήρυγμα…προεκλογικό και στα πλαίσια του πολιτικού Ισλάμ.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται φυσικά και ο έτερος ψευτομουφτής, εκείνος της Κομοτηνής, ο Ιμπραήμ Σερήφ.
Ο ψευτομουφτής της παρακρατικής τουρκικής δομής -εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας- με το παρόν κήρυγμα προκαλεί βάναυσα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μεταξύ άλλων λέει, πως “…Θα πρέπει να έχουμε κατά νου πόσο λάθος είναι να βλέπουμε τους δικούς μας θρησκευόμενους αδελφούς ως άχρηστους και να ζητάμε βοήθεια από μη μουσουλμάνους…”, αλλά και πως “…Η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα στη Δυτική Θράκη είναι εθνική και θρησκευτική μειονότητα. Όπως πρέπει να προστατεύσουμε τη θρησκεία μας, πρέπει επίσης να προστατεύσουμε τα εθνικά μας γνωρίσματα…”!!

Πρόκειται για προφανή, αλλά όχι πια πρωτοφανή, υποκίνηση μίσους και διασπορά διχόνοιας μεταξύ Ελλήνων πολιτών, χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά και για ευθεία αμφισβήτηση των όσων προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης, και βεβαίως είναι απορίας άξιον το γιατί δεν αντιδρούν οι Αρχές.
Ο συγκεκριμένος ψευτομουφτής, όπως έχει δημοσιευτεί, μίλησε και στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu λέγοντας μεταξύ άλλων, πως “…τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης μπορούν να έρθουν στην ημερήσια διάταξη μόνο εάν ένας Τούρκος βουλευτής μπει στη Βουλή των Ελλήνων…Η τουρκική ψήφος θα πάει σε Τούρκους. Η ψήφος της μειονότητας θα πάει στους Τούρκους βουλευτές μας”!
Αυτούς ακολουθούν κατά πόδας οι Ζεϊμπέκ και Φερχάτ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Σιμπέλ του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ και η Σεβήλ της Ν.Δ. δήλωσε…”ισλαμίστρια” και ασφαλώς άπαντες περιφρονούν τους νόμιμους Μουφτήδες.
Λοιπόν, κάποιοι με περισσό θράσος είπαν, λένε, πως διασπείρω διχόνοια, παρά το ότι εμπράκτως η πρόθεσή μου είναι το ακριβώς αντίθετο. Ορίστε ποιοι διασπείρουν τη διχόνοια, οι “λειτουργοί” τουρκικών παρακρατικών δομών και οι παρατρεχάμενοί τους πολιτικοί, που επενδύουν στο τουρκοπολιτικό Ισλάμ για την εκλογή τους όχι στην Τουρκική, αλλά στην Ελληνική Βουλή!