Πληροφορίες για στρατιωτική επέμβαση της Λευκορωσίας απόψε (11/3) στην Ουκρανία

944
Πληροφορίες για στρατιωτική επέμβαση της Λευκορωσίας

«Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λευκορωσικά στρατεύματα μπορεί να προχωρήσουν σε εισβολή στις 11 Μαρτίου στις 21:00 η ώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια τις τελευταίες ώρες στο μέτωπο της Ουκρανίας, με την τελευταία να εκφράζει έντονους φόβους για επίθεση και από τη Λευκορωσία.
Συγκεκριμένα, η Ουκρανία 
εκτιμά πως επίκειται νέα εισβολή για απόψε 11 Μαρτίου 2022 το βράδυ (21.00).
Την εν λόγω είδηση μεταδίδουν διεθνή και ουκρανικά ΜΜΕ.
Μερικές ώρες νωρίτερα, η Ουκρανία ανέφερε ότι είδε ρωσικά αεροσκάφη να επιτίθενται σκόπιμα σε χωριό της Λευκορωσίας από τον ουκρανικό εναέριο χώρο για να δημιουργήσουν πρόσχημα εμπλοκής του Μινσκ στον πόλεμο.
Το Sky News από τη μεριά του αναφέρει ότι το κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η Λευκορωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία τις επόμενες δύο ώρες.

Ο βομβαρισμός στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία δήλωσε νωρίτερα, ότι λευκορωσικός οικισμός στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επιδρομής, καταγγέλλοντας προβοκάτσια των Ρώσων για να εμπλακεί στον πόλεμο η Λευκορωσία.
«Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στον λευκορωσικό οικισμό Κοπάνι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας την Παρασκευή 11/3, για να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υποστηρίζουν δε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από λευκορωσικό έδαφος, από το αεροδρόμιο Ντουμπρόβιτσα, εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο, και κατόπιν επέστρεψαν στη Λευκορωσία όπου έπληξαν το Κοπάνι.
“Πρόκειται για πρόκληση. Στόχος είναι να συρθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία” αναφέρει η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.
Oι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν βίντεο, θέλοντας να πιστοποιήσουν τους ισχυρισμούς τους.

Στο μεταξύ, το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Nexta, στον λογαριασμό του στο twitter έχει δημοσιεύσει βίντεο που δείχνει λευκορωσική στρατιωτική πομπή που κινείται προς τη Μπρεστ, κοντά στα σύνορα Λεκορωσίας – Πολωνίας.

Lukashenko (Λευκορωσία): Παράνομες οι κυρώσεις της Δύσης – Η Ουκρανία ετοίμαζε επίθεση κατά της Λευκορωσίας

Νωρίτερα, ως παράνομες χαρακτήρισε τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ο Λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko κατά τη συνάντηση του με τον Vladimir Putin στη Μόσχα το πρωί της Παρασκευής 11/3.
«Πάντα βρισκόμασταν υπό καθεστώς κυρώσεων.
Σήμερα αυτές είναι πιο φιλόδοξες, αλλά έχουμε συνηθίσει με αυτές τις «αηδίες» της Δύσης.
Είναι αηδιαστικές γιατί είναι παράνομες.
Όλα αυτά είναι παράνομα γιατί παραβιάζουν όλες τις διεθνείς συνθήκες» ανέφερε ο Lukashenko, επισημαίνοντας πως οι δυτικές κυρώσεις είναι μια «ευκαιρία» για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
«Δεν τίθεται ερώτημα για το εάν θα επιβιώσουμε των κυρώσεων.
Οι κυρώσεις για εμάς είναι μια ευκαιρία» υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Η Ουκρανία σχεδίαζε επίθεση και στη Λευκορωσία

Επιπλέον, ο Lukashenkko υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα πραγματοποιούσε επίθεση στη Λευκορωσία, εάν δεν είχε προηγηθεί η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση.
«Τώρα θα σας δείξω από πού ήθελαν να επιτεθούν στη Λευκορωσία.
Και αν δεν είχε πραγματοποιηθεί το προληπτικό χτύπημα, θα είχαν επιτεθεί στα στρατεύματά μας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, που βρίσκονταν στις ασκήσεις.
Ως εκ τούτου, δεν εξαπολύσαμε αυτόν τον πόλεμο.
Η συνείδησή μας είναι καθαρή.
Είναι καλό που ξεκίνησαν.
Τα βιολογικά όπλα, οι μεγαλύτεροι πυρηνικοί σταθμοί και όλα αυτά ήταν έτοιμα να ανατιναχθούν.
Βλέπουμε τι συμβαίνει στο Chernobyl.
Οι άνθρωποι αρχίζουν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν την αλήθεια» ανέφερε ο Lukashenko, επαναλαμβάνοντας πως η Ουκρανία σχεδίαζε να «χτυπήσει» όχι μόνο το Donbass αλλά και τη Λευκορωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας