Πλήγμα σε αμερικανική βάση στη Συρία ανακοίνωσε το Ιράν

1184

To Iράν ανακοίνωσε ότι έπληξε αμερικανική βάση στη Συρία. Μέχρι στιγμής, κανένα από τα υπόλοιπα ξένα δίκτυα δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση.

Τις αναφορές για επίθεση σε αμερικανική βάση στην πόλη Ντέιρ εζ-Ζορ της ανατολικής Συρίας επικαλείται σε είδησή του το ιρανικό πρακτορείο IRNA.

Σύμφωνα με αναφορές του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων υπάρχουν αναφορές για επίθεση με ρουκέτες από «δυνάμεις αντίστασης» εβναντίον του στρατιωτικού αμερικανικού φυλακίου που βρίσκεται δίπλα στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ. Τοπικά μέσα ανέφεραν επίσης ότι πολλές εκρήξεις ακούστηκαν από το εσωτερικό της βάσης και ότι πυκνός καπνός αναδύεται στον ουρανό.

CNNi: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση από το Ιράν

Σε υψηλό επίπεδο συναγερμού βρίσκονται οι ΗΠΑ και προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση από το Ιράν σε ισραηλινά ή αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή, σε απάντηση για το πλήγμα στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Συρία, που αποδίδεται στο Ισραήλ, δήλωσε χθες, Παρασκευή, Αμερικανός αξιωματούχος.

«Βρισκόμαστε σίγουρα σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης», σημείωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του CNNi, σύμφωνα με τις οποίες μια επίθεση θα μπορούσε να σημειωθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας