Πλασιέ της Bayer και της Monsanto στην Ουκρανία ο Borrell

3857

 

“Βλάκας με πατέντα” μεν ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, όμως το μυαλό στην … αρπαχτή και το χέρι στο … μέλι!

Στο Κίεβο που βρέθηκε σήμερα μεταδίδοντας δήθεν ηρωικές ανταποκρίσεις από … πολυτελή καταφύγια (βλ εικόνες) προωθεί σχέδιο χρηματοδότησης της παραγωγής drones (επισκέφτηκε και μια τέτοια μονάδα) με αντάλλαγμα την εκχώρηση μεγάλων εκτάσεων αγροτικής γης σε Δυτικές εταιρείες!
Στη Δυτική όμως πλευρά κι όχι ανατολικά του Δνείπερου (μέχρις εκεί του … φτάνει για να δει ρίσκα αύριο νάναι Ρώσικα)

Σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας ήδη (για παράδειγμα Sumy και Chernigov), ένα σημαντικό μέρος της καλλιεργήσιμης γης ανήκει στην αμερικανική (πλέον) εταιρεία Bayer AG.

🔘 Η Bayer ονομαζόταν παλαιότερα IG Farben και παρήγαγε το φυτοφάρμακο Zyklon B, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

🔘 Το 2016, η Bayer AG εξαγόρασε τη Monsanto, μια εταιρεία γνωστή για την παραγωγή της χημικής ουσίας Agent Orange, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν για να δηλητηριάσουν τους Βιετναμέζους.

🔘Ήταν επίσης η Monsanto που εφηύρε το glyphosate – το ισχυρότερο ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο των ζιζανίων. Μετά την εισαγωγή του στη γεωργία, άρχισαν να φτάνουν πολλές αναφορές ότι προκαλεί καρκίνο και άλλες ασθένειες.

🔘Από το 2018, τα αμερικανικά δικαστήρια άρχισαν να τάσσονται στο πλευρό εκείνων που ισχυρίστηκαν ότι το ζιζανιοκτόνο προκάλεσε τον καρκίνο τους. Ως αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης, αποδείχθηκε επίσης ότι η εταιρεία πλήρωσε για ανάθεση μελετών σχετικά με την υποτιθέμενη μη τοξικότητα του φαρμάκου.

🔘 Oι Monsanto, Βayer μαζί με την επίσης αμερικάνικη Cargill που διατηρεί επίσης τεράστιες εκτάσεις στην Ουκρανία, είναι οι παγκόσμιοι ηγέτες καλλιεργειών και παραγωγής “γενετικά τροποποιημένων” προϊόντων κι έχουν κατηγορηθεί για χημικά – βιομηχανικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της φύσης!

😳 Τώρα η Ουκρανία, θέλουν να μετατραπεί σε κέντρο ανεξέλεγκτων τέτοιου είδους καλλιεργειών και πειραμάτων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας