Πισπιρίγκου-ΓΑΔΑ για δεύτερο βράδυ–Δεν παραδέχεται τη δολοφονία της κόρης της

903
Πισπιρίγκου-ΓΑΔΑ για δεύτερο βράδυ

Δεύτερη νύχτα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ καθώς κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας με την κατηγορουμένη να έχει μεταφερθεί από τον 11ο όροφο που είναι το Ανθρωποκτονιών, στον 7ο που είναι τα κελιά των προσωρινά κρατουμένων.

Η 33χρονη «σύγχρονη Μήδεια» όπως την έχουν αποκαλέσει, δεν έχει «σπάσει» και δεν παραδέχεται την εμπλοκή της στον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Τουναντίον, συνεχίζει να έχει αδιάλλακτη στάση επιμένοντας στη θέση της: «Δεν το έκανα εγώ». Ενώ επαναλαμβάνει πως δεν έχει ιδέα τι είναι η ουσία κεταμίνη.

Πισπιρίγκου: «Ψυχρή, νευρική και τρομοκρατημένη» λένε αστυνομικές πηγές

Αστυνομικές πηγές περιγράφουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως ένα άτομο τρομοκρατημένο μεν με την εξέλιξη των τελευταίων ωρών, αλλά συνάμα ψυχρή και νευρική, «όπως εμφανιζόταν και στις συνεντεύξεις που έδινε».

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται ανάκριση από τους αστυνομικούς, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, ως εκ τούτου, οι συζητήσεις μαζί της έχουν άτυπο χαρακτήρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς της από την Πάτρα στην Αθήνα, της παραμονής της το πρώτο 24ωρο στη ΓΑΔΑ αλλά και της μεταφοράς της στα δικαστήρια, Η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει άγνοια για τα όσα κατηγορείται.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογός της με τους αστυνομικούς που τη μετέφεραν από την Πάτρα στην Αθήνα.

«Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ;», φέρεται να ρώτησε η Πισπιρίγκου όταν οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Τότε της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης. Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.
Πισπιρίγκου: Αρνήθηκε να την υσπερασπιστεί και ο Νίκος Ιωάννου
Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου συναντήθηκε και με τον δικηγόρο Νίκο Ιωάννου επί πέντε ώρες. Ωστόσο, ο κ. Ιωάννου δεν ανέλαβε τελικά την υπεράσπισή της αλλά και με τη μητέρα και την αδελφή της οι οποίες τις πήγαν νερά, ρούχα και τσάντες με άλλα πράγματα.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ιωάννου ανέφερε:

«Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορούμενη από τους οικείους της.

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει την υπεράσπιση το Γραφείο μας.

Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό».

Ο Απόστολος Λύτρας ωστόσο, μιλώντας απόψε στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι δεν είχε αναλάβει ποτέ την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου και πως η ίδια του έλεγε ότι «δεν έχει ιδέα» για την ουσία κεταμίνη.

Κατόπιν αυτών, ίσως και αύριο οριστεί από το Δημόσιο αυτεπάγγελτα συνήγορός της, εάν δεν βρεθεί κάποιος πρόθυμος να την αναλάβει.

Δύο ώρες επισκεπτήριο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου από τη μητέρα και τη αδελφή της

Απόψε η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επισκεπτήριο: Η μητέρα της Ελένη και η αδελφή της Δήμητρα την επισκέφθηκαν στη ΓΑΔΑ. Εκατσαν περίπου δύο ώρες ενώ την προμήθευσαν με ρούχα και νερά.

Άφαντος ο σύζυγος Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης

Ωστόσο, ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, παραμένει άφαντος.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είναι εξαφανισμένος, είναι σοκαρισμένος και περιμένει να λάβει γνώση κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας προκειμένου να τοποθετηθεί αμέσως μετά» δήλωσε στο thebest.gr ο δικηγόρος του πατέρα των τριών κοριτσιών, Δημήτρης Καράμπελας

Η διάλογοι της Ρούλας Πισπιρίγκου με αστυνομικούς κατά τη μεταφορά της και στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έπιασαν την κουβέντα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στη ΓΑΔΑ, η οποία έδινε κανονικά απαντήσεις.

«Δεν θα τη χαρακτηρίζαμε χαζή γυναίκα», λένε έμπειροι αξιωματικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Η συζήτηση, κατά πληροφορίες, επικεντρώθηκε όχι στο παιδί της, αλλά στη δική της κατάσταση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, όταν ξεκίνησε από την Πάτρα για την Αθήνα έδειχνε φοβισμένη. Την ίδια ώρα, όμως, έδειχνε συνεργάσιμη, επικοινωνιακή, ενώ ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά πληροφορίες, ζήτησε να μιλήσει και με τον άνδρα της και με την οικογένειά της, αλλά τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Η υπόθεση είναι «δεμένη» και τα στοιχεία συντριπτικά, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το κίνητρο της δολοφονίας και δεν έχει βρεθεί ο τρόπος προμήθειας της θανατηφόρας ουσίας, λένε οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Πιθανότατα από το στόμα έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι ο τρόπος που θα μπορούσε να χορηγηθεί η κεταμίνη ήταν ενδοφλέβια, από το στόμα ή εισπνεόμενη. Από τον χρόνο θανάτου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έδωσε την κεταμίνη από το στόμα.

Σε αυτή την περίπτωση, οι συνέπειες εμφανίζονται σε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι 20 λεπτά. Να σημειωθεί ότι στις τοξικολογικές βρέθηκε ότι είχαν χορηγηθεί 6,5 mg/mililitre κεταμίνης.

Αντικείμενο της έρευνας είναι και το αν είχε χορηγηθεί στο παιδί και άλλες φορές κεταμίνη. Ουσιαστικά, το παιδί πέθανε δύο φορές, μία στην Πάτρα -όταν το επανέφεραν οι γιατροί- και μία φορά στο Παίδων, όπου τελικά κατέληξε, λένε πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις 29 Ιανουαρίου 2022, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε στο παιδί κεταμίνη, φέρεται να ειδοποίησε τη νοσοκόμα στις 14:30. Αμέσως έσπευσαν γιατροί, έγινε ΚΑΡΠΑ και η ώρα θανάτου προσδιορίστηκε στις 15:50.

Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Τζωρτζίνας και συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η έρευνα διεξήχθη με τη μέγιστη προσοχή και εξετάστηκαν ιατροδικαστές, γιατροί και ειδικοί. Βασική κατάθεση είναι αυτή του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος λέει στην κατάθεσή του: «Ανάλογα με το βάρος του παιδιού, την ηλικία του και τα φάρμακα που έπαιρνε, ο θάνατος του παιδιού επήλθε σε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι 20 λεπτά».

Από τις καταθέσεις των γιατρών, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ξεκάθαρα ότι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί. Δεν μπορούσαν με τίποτα να εξηγήσουν πώς πέθανε.

Βασική ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, και η κατάθεση νοσηλεύτριας, καθώς φέρεται να είπε: «Η συμπεριφορά της μητέρας την ώρα που ήρθε να μας ενημερώσει για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας ήταν μη αναμενόμενη. Ήταν υποτονική, έκανε αργές κινήσεις, νωχελικές. Όχι δηλαδή μιας μάνας που χάνει το παιδί της. Θεωρούσα ότι ήθελε να μας ζητήσει ένα σεντόνι για το παιδί, καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικό».

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν και περαιτέρω ευρήματα, πιθανότατα στο ήπαρ, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Από εδώ και πέρα, ό,τι χρειαστεί να ψάξουμε θα μας το πει η Εισαγγελία», ανέφεραν οι ίδιες πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας