Γερμανία: Πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτότητα θα ενοποιηθούν σε ένα ψηφιακό έγγραφο!

1044
Πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτότητα

Χωρίς εμβολιασμό δεν θα υπάρχει ταυτότητα!

Η διαδικασία  για την συγχώνευση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της ταυτότητας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Στην Γερμανία ο CEO Patrick Hennig της εταιρείας που έχει αναλάβει την  επίσημη εφαρμογή του πιστοποιητικού για τον εμβολιασμό δήλωσε ότι ο στόχος είναι η συγχώνευση των δύο αυτών ψηφιακών πιστοποιητικών.

«Θέλουμε να ενοποιήσουμε τα ψηφιακά πιστοποιητικά του εμβολιασμού και της ταυτότητας» δήλωσε σχετικά. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα μπορεί να πραγματοποιεί στοιχειώδεις συναλλαγές όπου απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας αφού αυτή θα είναι συνδεδεμένη με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πρόκειται για διαδικασία η οποία αποτελείται από μικρά -αθώα- φαινομενικά βήματα. Πρώτα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, μετά οι ταυτότητες και μετά η ενοποίησή τους.

Είναι  κινήσεις τις οποίες προωθεί και η  ελληνική κυβέρνηση φυσικά. Όπως είχαμε αναφέρει ο υπουργός «Ψηφιακής Διακυβέρνησής» Κυριάκος Πιερρακάκης είχε ανακοινώσει περιχαρής ότι 1 εκατομμύριο πολίτες επέλεξαν την νέα εφαρμογή που «πάσαρε» το υπουργείο αυτή του «Ελεύθερου από COVID πορτοφόλι», που είναι ουσιαστικά το έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Φυσικά δεν ανέφερε τίποτα για σύνδεσή του σε ένα έγγραφο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μην υπάρξουν  αντιδράσεις. Αυτό  φυσικά θα γίνει «εν ευθέτω χρόνω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας