Πατριωτική αντιϊμπεριαλιστική ομιλία Πούτιν-Οι πολίτες Ντονμπάς-Ζαπορίζια-Χερσώνα θα είναι πάντα Ρώσοι-πολίτες

1812

Για «μάρτυρες» στην περιοχή του Ντονμπάς και για «εγκληματικές ενέργειες» από την πλευρά των «νεοναζί του Κιέβου», έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά το διάγγελμά του στην τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας, η μεγαλύτερη βίαιη προσάρτηση εδαφών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε σε ενός λεπτού σιγή για τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Πρέπει να τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που επιθυμούν να επιστρέψουν στην «ιστορική πατρίδα τους», τόνισε στην ομιλία τους, τονίζοντας πως «οι άνθρωποι αυτοί είναι ρωσόφωνοι και αγαπούν τη Ρωσία και τις αξίες της».

«Έχω ένα μήνυμα για το Κίεβο και τη Δύση: Οι άνθρωποι στο Ντονμπάς και τη Ζαπορίζια θα γίνουν για πάντα Ρώσοι πολίτες», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Καλώ τις αρχές του Κιέβου να σεβαστούν τη βούληση του λαού», προσέθεσε.

REUTERS / REUTERS PHOTOGRAPHER

Είπε επίσης ότι η Ρωσία θα προστατεύσει τη γη της με όλα τα μέσα που διαθέτει «για να παρέχει ασφαλή διαβίωση στον λαό μας».

«Η Ρωσία θα ξαναχτίσει τα ερείπια σε πόλεις και χωριά και θα αναπτύξει υποδομές και υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση». Ο κ. Πούτιν δεσμεύθηκε για αποκατάσταση ζημιών και των υποδομών στις προσαρτηθείσες περιοχές.

«Η Δύση υπεύθυνη για το σαμποτάζ»

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως εν τω μεταξύ τη Δύση, στην οποία αναφέρθηκε και ως «οι Αγγλο-σάξονες», για το σαμποτάζ στους αγωγούς στη Βαλτική.

«Η Δύση δεν θέλει την ελευθερία μας. Μας βλέπει σαν υπήκοο. Ακυρώνει την κουλτούρα μας και δεν επιθυμεί να έχουμε μια ισότιμη συνεργασία. Μπορεί να μην θέλει τη Ρωσία να υπάρχει, εμείς όμως χρειαζόμαστε τη Ρωσία».

Γι’ αυτό, συνεχίζει, η Δύση διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας. Δεν θέλουν να μας δουν μια ελεύθερη κοινωνία. Θέλουν να μας βλέπουν ως πλήθος σκλάβων», ισχυρίζεται. Και, για άλλη μια φορά, με δυνατά χειροκροτήματα, λέει: «Δεν χρειάζονται τη Ρωσία. Χρειαζόμαστε τη Ρωσία!»

«Η καταστροφή αυτής της δυτικής ηγεμονίας είναι μη αναστρέψιμη, ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος», ισχυρίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Και μας καλεί η ιστορία, η πίστη μας να πολεμήσουμε για την ιστορική Ρωσία. Για τη μεγάλη, ιστορική Ρωσία, για τις μελλοντικές γενεές, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας πρέπει να τα προστατεύσουμε από αυτά τα πειράματα που είχαν στόχο να σπάσουν την ψυχή και τη συνείδησή τους».

«Αγωνιζόμαστε για τον πολιτισμό μας, για τη γλώσσα μας, ώστε να είναι αδύνατο να το ακυρώσουμε και να το αφαιρέσουμε από την ιστορία».

Επανέλαβε προηγούμενους ισχυρισμούς ότι η Δύση προσπαθεί να γονατίσει τη Ρωσία, από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης: «Η Δύση θέλει να καταλάβει τη Ρωσία με τα νέα της νομίσματα και τις τεχνολογικές εξελίξεις».

«Είναι ανήσυχοι (οι Δυτικοί) που υπάρχει μια τόσο πλούσια χώρα», δείχνοντας τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και τους πόρους της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνέχισε την επίθεσή του εναντίον της Δύσης αναφερόμενος στον «νεοφιλελευθερισμό», ακόμη και στις δυτικές αποικίες. «Η Δύση έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό κατά ελεύθερων εθνών», ενώ επέμεινε και στη «ρωσοφοβία κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας».

Ο κ. Πούτιν συνέχισε την ομιλία του με βολές κατά της Ουάσινγκτον, αναφερόμενος στις πυρηνικές βόμβες στην Ιαπωνία, αλλά και στον Πόλεμο στο Βιετνάμ: «ωστόσο, όλοι το ανέχτηκαν αυτό».

Αναφορικά με τις κυρώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν δηκτικός λέγοντας πως «η Δύση μάς επέβαλε κυρώσεις και τώρα ζητούν από τους λαούς να τρώνε λιγότερο, να φορούν πουλόβερ και να μην ανάβουν τη θέρμανση».

«Η Ρωσία δεν είναι η πηγή του προβλήματος. Η ενεργειακή κρίση δημιουργήθηκε από πολλά χρόνια λανθασμένων πολιτικών» που συνέβησαν πολύ πριν από τον πόλεμο με την Ουκρανία, ισχυρίστηκε.

via REUTERS / SPUTNIK

Ο Ρώσος ηγέτης επέκρινε επίσης τον καπιταλισμό, επιμένοντας στην έννοια του «δυτικού νεοφιλελευθερισμού.

Ο Ρώσος πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του και οι διορισμένοι από τους Ρώσους ηγέτες των εδαφών υπέγραψαν τα επίσημα έγγραφα. Ο Πρόεδρος Πούτιν τα υπογράφει επίσης, αλλά κάθεται σε ένα τραπέζι αρκετά μέτρα μακριά, με βοηθούς να μεταφέρουν τα έγγραφα πέρα δώθε.

Το κοινό χειροκροτεί καθώς παρουσιάζεται κάθε εκπρόσωπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας