Παροξυσμός ΝΑΤΟ-Κράτος τρομοκράτης η Ρωσία-Patriot στα σύνορα με Ουκρανία αναπτύσσουν Γερμανία-Πολωνία

646

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ αναγνώρισε τη Ρωσική Ομοσπονδία ως κράτος τρομοκράτη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και βουλευτής του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» Yegor Cherne, με ανάρτηση του στο Facebook, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.
«Σήμερα θα εγκρίνουμε ψήφισμα, το οποίο καλεί όλους τους συμμάχους να ορίσουν με σαφήνεια ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και το ισχύον της καθεστώς δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ Jerry Connolly πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Μεταξύ άλλων το ψήφισμα απευθύνει έκκληση για την σύσταση ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για την ρωσική επιθετικότητα.
«Όλες και οι 30 χώρες του ΝΑΤΟ υποστήριξαν τις προτάσεις της αντιπροσωπείας μας.
Ένα τέτοιο δικαστήριο θα επιτρέψει όχι μόνο να καταδικαστούν οι άμεσοι εκτελεστές των εγκλημάτων πολέμου, αλλά και η ανώτατη ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η απόφαση θα σταλεί στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ» έγραψε o Cherne.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το ψήφισμα έλαβε υπ όψιν τις προσδοκίες για αύξηση των προμηθειών εξοπλισμού προς την Ουκρανία, την επεξεργασία συγκεκριμένων βημάτων για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τη δημιουργία μηχανισμού για την καταβολή αποζημιώσεων από την Ρωσία για τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην χώρα.
Ο Cherne επισήμανε ότι το ψήφισμα με πρωτοβουλία της ουκρανικής πλευράς προβλέπει ότι το ΝΑΤΟ θα υποστηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειάζεται.
Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι οι αντιπρόσωποι επισήμαναν ιδιαίτερα ότι ο ουκρανικός στρατός θα δυναμώσει το ΝΑΤΟ, για αυτόν τον λόγο το να γίνει μέλος η Ουκρανία είναι επιθυμητό και σημαντικό για τη Συμμαχία.
Ο Ουκρανός πολιτικός είπε επίσης ότι το ψήφισμα συνιστά μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία που δείχνει τις διαθέσεις που επικρατούν στους δυτικούς κοινοβουλευτικούς κύκλους και πως επηρεάζει τις ηγεσίες των χωρών στο πλαίσιο της λήψης αποφάσεων.
Πρόσφατα η Λετονία και η Εσθονία αναγνώρισαν την Ρωσία χώρα –χορηγό της τρομοκρατίας.
Η Γερουσία της Πολωνίας και η Βουλή της Τσεχίας επίσης ψήφισαν απόφαση με την οποία αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Ρωσίας ως καθεστώς τρομοκρατίας.
Επίσης η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) έχει αναγνωρίσει την Ρωσία ως χώρα με καθεστώς τρομοκρατίας.

Γερμανία και Πολωνία αναπτύσσουν Patriot κοντά στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας

Οι νατοϊκοί σύμμαχοι Πολωνία και Γερμανία συμφώνησαν να αναπτύξουν κοντά στα πολωνικά σύνορα με την Ουκρανία επιπλέον εκτοξευτήρες πυραύλων Patriot τους οποίους προσέφερε το Βερολίνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας.
“Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε την προθυμία της για την ανάπτυξη εκτοξευτήρων Patriot στα σύνορα με την Ουκρανία”, έγραψε στο Twitter ο Πολωνός υπουργός Μάριους Μπλάζακ.
“Απομένει να καθοριστεί η εκδοχή του συστήματος, όπως και το πόσο γρήγορα θα φτάσουν σε εμάς και πόσο καιρό θα σταθμεύσουν”.
Το Βερολίνο προσέφερε στην Πολωνία την ανάπτυξη συστοιχίας ή συστοιχιών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot για να εξασφαλιστεί η προστασία του εναέριου χώρου της, μετά την πτώση “αδέσποτου” πυραύλου την περασμένη εβδομάδα στην πολωνική επικράτεια που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άμαχοι, δήλωσε χθες η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ στον Τύπο.
Ήδη το Βερολίνο είχε ανακοινώσει πως θα προσέφερε στη γειτονική χώρα βοήθεια στη φύλαξη του εναέριου χώρου της αναπτύσσοντας μαχητικά Eurofighter, καθώς το περιστατικό ενέτεινε τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ο πόλεμος να εξαπλωθεί.
Ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, πιθανόν εκτοξεύτηκε κατά λάθος από ουκρανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300, όχι από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του NATO, τον Jens Stoltenberg.
Συστήματα όπως είναι το αμερικανικής κατασκευής Patriot (Raytheon) είναι σχεδιασμένα για την αναχαίτιση εισερχόμενων πυραύλων.

Ο πόλεμος φθοράς στην Ουκρανία θα συνεχιστεί

Ο πόλεμος φθοράς στην Ουκρανία θα συνεχιστεί αλλά όπως αναφέρουν πολλές πηγές… δεν θα τελειώσει ούτε την Άνοιξη του 2023…
Εν τω μεταξύ με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες οι νεκροί και τραυματίες από τον πόλεμο στην Ουκρανία αγγίζουν τους 180.000 με 200.000 εκ των οποίων οι 140.000 είναι στρατιώτες και οι 40.000 άμαχοι…που έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί… 
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει στην Ουκρανία 4.700 πυραύλους και ρουκέτες κάθε τύπου, εξέλιξη που έρχεται να διαλύσει τις αναφορές των δυτικών μυστικών υπηρεσιών ότι τελειώνουν… οι πύραυλοι των ρώσων…

Που μεταφέρουν στρατό οι ρώσοι και γιατί… οι προσπάθειες των Ουκρανών… θα αποτύχουν ώστε να κερδίσουν νέα εδάφη…

Οι ρωσικές δυνάμεις αρχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους στις περιφέρειες Luhansk και Donetsk και στην ανατολική Zaporizhia με στρατιώτες από την Περιφέρεια Kherson και στρατιώτες που προήλθαν από την επιστράτευση.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε αύξηση του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στην πόλη Luhansk.
Η Στρατιωτική Διοίκηση της Περιφέρειας Luhansk πρόσθεσε ότι ένα μέρος της αναδιάταξης των ρωσικών στρατευμάτων φτάνει στο Novoaidar, περίπου 55 χιλιόμετρα ανατολικά του Severodonetsk. Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις τοποθετούν 10.000 έως 15.000 στρατιώτες στο Raion της Μαριούπολης με σκοπό να μεταβούν στην δυτική πρώτη γραμμή της Περιφέρειας του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην κατεύθυνση Hulyaipole στην ανατολική περιφέρεια Zaporizhia.
Η Ρωσία πιθανότατα θα δεσμεύσει επίσης πρόσθετες δυνάμεις τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένου ότι οι κινητοποιημένες μονάδες της 2ης Ρωσικής Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων της 1ης Στρατιάς Αρμάτων έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στην Λευκορωσία.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα ενισχύσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια του Donetsk και θα διατηρήσουν αμυντικές θέσεις στην περιφέρεια Luhansk.

Οι ρώσοι θα κατασκευάζουν ιρανικά drones

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσαν στις 19 Νοεμβρίου ότι Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι ολοκλήρωσαν μια συμφωνία στις αρχές Νοεμβρίου για την κατασκευή ιρανικών drones στο ρωσικό έδαφος.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επιτρέψει στη Ρωσία να «αυξήσει δραματικά το απόθεμά της» σε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η Washington Post ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει 400 ιρανικά drones καμικάζι από τότε που τα χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά στο ουκρανικό θέατρο τον Αύγουστο, και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν το 70% των drones.
Η εμβάθυνση της σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, ειδικά στην παροχή πυρομαχικών μεγάλου βεληνεκούς, όπως drones καμικάζι και πυραύλων ακριβείας, μπορεί να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να διατηρήσουν την εκστρατεία τους κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από είχε εκτιμηθεί….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας