Παρίσι-Ετοιμάζει αποστολή «αυτοκτονίας»-Le Figaro-«Αυτά είναι τα 5-σενάρια αποστολής Γάλλων στρατιωτών »

1551
Στο υπόβαθρο των δηλώσεων του Γάλλο προέδρου Εμανουέλ Μακρόν περί πιθανής αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro κατονόμασε πέντε πιθανά σενάρια μίας τέτοιας επιχείρησης Δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία. 

Σενάριο 1: Γαλλικά Εργοστάσια στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που πρότεινε η γαλλική εφημερίδα, το Παρίσι θα κατασκευάσει εργοστάσια παραγωγής όπλων στην Ουκρανία, τα οποία και θα προστατεύει με κάποιους στρατιώτες της. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ πιθανό μιας και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αρνιόντουσαν να ασφαλίσουν μία τέτοια υποδομή φοβούμενες το τεράστιο ρίσκο καταστροφής τους από ρωσικά πυρά.

Σενάριο 2: Στρατιωτικό Προσωπικό Θα Εκπαιδεύει Ουκρανούς

Ένα άλλο σενάριο, το οποίο ίσως έχει ήδη λάβει χώρα, είναι η αποστολή Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία για εκπαίδευση Ουκρανών νεοσύλλεκτων. Παράλληλα, οι Γάλλοι στρατιώτες θα συνέδραμαν στις επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης της ουκρανικής επικράτειας, μιας και οι νάρκες από τον πόλεμο αποτελούν πολύ μεγάλο πρόβλημα για την χώρα. Σήμερα είναι δημόσια γνωστό πως ο γαλλικός στρατός εκπαιδεύει ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό στην Γαλλία και στην Πολωνία.

Σενάριο 3: Υπεράσπιση της Οδησσού

Το ενδεχόμενο αποστολής γαλλικών δυνάμεων για την υπεράσπιση της Οδησσού από τον ρωσικό στρατό έχει συζητηθεί εκτενώς τόσο από Ευρωπαίους, όσο και από Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές. Πιστεύεται πως το Κίεβο και το ΝΑΤΟ θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην καταλάβει η Μόσχα την Οδησσό, αφού είναι η σημαντικότερη ουκρανική πόλη με πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο ίδιος ο Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του πως εάν η Οδησσός περάσει στον έλεγχο του ρωσικού στρατού το Κρεμλίνο θα αποκτήσει μία πολύ επικίνδυνη γέφυρα επικοινωνίας με την Μολδαβία, μία χώρα που οι Δυτικοί φοβούνται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Μόσχας.

Σενάριο 4: Δημιουργία Αμυντικής Ζώνης

Το τέταρτο σενάριο αφορά την δημιουργία γκρίζων ζωνών από γαλλικά στρατεύματα στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Ο Νικολά Τενζέρ, ένας λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, πιστεύει πως αυτές οι ζώνες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε επικράτειες που βρίσκονται σήμερα υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, όπως περιοχές μεταξύ των συνόρων της χώρας και της Λευκορωσίας και περιοχές στην Χερσώνα ή στο Χάρκοβο.

Αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει τους Ρώσους από το να προελαύσουν βαθύτερα. Επίσης, οι ζώνες αυτές θα προστάτευαν κατοικήσιμες περιοχές, οι οποίες γίνονται συχνά στόχοι» τόνισε ο Γάλλος.

Σενάριο 5: Πόλεμος Χαρακωμάτων

Και τέλος το πέμπτο πλάνο που περιέγραψε η γαλλική εφημερίδα αφορά την άμεση εμπλοκή γαλλικών στρατευμάτων στις μάχες της Ουκρανίας. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ πιθανό να συμβεί, μιας και θα θεωρούνταν αφορμή πολέμου μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας από την Μόσχα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας