Παρίσι: Αιφνιδίως αναγνωρίζει ρωσική πλειοψηφία στην Αν. Ουκρανία-Γιατί αλλάζει ο Ε.Μακρόν

1434

Η ουκρανική σύγκρουση στοίχισε στον Γάλλο πρόεδρο τις κοινοβουλευτικές εκλογές

Για πρώτη φορά δυτικά κρατικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα τα γαλλικά δείχνουν στις δυτικές κοινωνίες εικόνες και μαρτυρίες από τους κατοίκους της Λισιτσάνσκ που κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίοι λένε μπροστά στις κάμερες «Θέλουμε νίκη του ρωσικού Στρατού».

Αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά αλλά η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι η γαλλική κρατική τηλεόραση έδειξε αυτές τις εικόνες.

Δεν μιλάμε για ιδιωτικό κανάλι αλλά για κρατικό φορέα που εκφράζει και απηχεί τις θέσεις της προεδρικής παράταξης, δηλαδή εκφράζει την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν.

Αν δεν ήταν σύμφωνος ο ίδιος ο Ε.Μακρόν δε θα παίζονταν ποτέ ένα τέτοιο «περιηγητικό» ντοκιμαντέρ.

Αυτό σημαίνει πως ο Γάλλος πρόεδρος επιθυμεί την σύντομη αποκλιμάκωση και το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και συνεπώς ξεκίνησε την απομυθοποίηση και την αποηθικοποίηση των Ουκρανών ενημερώνοντας τους αδαείς Γάλλους πολίτες ότι στην ανατολική και την νότια Ουκρανία πλειοψηφικά ο πληθυσμός αποτελείται από εθνικά Ρώσους.

Μέχρι σήμερα στις δυτικές κοινωνίες είχε καλλιεργηθεί η άποψη ότι όλοι οι κάτοικοι της Ουκρανίας είναι Ουκρανοί. Κάτι το οποίο ήταν αναληθές και σκοπίμως απεκρύβη από τους Ευρωπαίους πολίτες για να μην δοθεί κανένα ηθικό δίκαιο στα αιτήματα της Ρωσίας.

Κάποιος θα πει γιατί αλλάζει στάση ο Μανουέλ Μακρόν αυτή τη στιγμή.

Γιατί υπέστη μία πολύ σοβαρή ήττα στις γαλλικές κοινοβουλευτικές εκλογές και κατάλαβε πως η γαλλική κοινωνία ήθελε να τον τιμωρήσει και στο άμεσο μέλλον θα τον τιμωρήσει ακόμα περισσότερο.

Κάτι το οποίο θα συμβεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθώς ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι κατανοούν πως η οικονομική ανέχεια την οποία θα ζήσουν τον επόμενο χειμώνα οφείλεται στην πολιτική που επέλεξαν οι κυβερνήσεις τους.

Δηλαδή να επιλέξουν μία ολοκληρωτικά εχθρική στάση έναντι της Ρωσίας υπερασπιζόμενοι όχι τα δικά τους συμφέροντα αλλά τα αμερικανικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας