Παραλύει ξανά η Γαλλία-Νέα απεργία για συνταξιοδοτικό-8η-μέρα οι πολίτες διαδηλώνουν

648

Η κυβέρνηση Μακρόν δείχνει ανυποχώρητη στην απόφασή της να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη

Πανεθνική απεργία σήμερα στη Γαλλία, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να ξεχύνονται για μία ακόμη φορά στους δρόμους της χώρας εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Η κυβέρνηση Μακρόν δείχνει ανυποχώρητη στην απόφασή της να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Από την πλευρά του, Γάλλοι πολίτες, πιστοί στο ραντεβού τους, διαδηλώνουν επί όγδοη συνεχόμενη μέρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων.

Αναστάτωση αναμένεται να επικρατήσει στα αεροδρόμια της χώρας, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «BFMTV», η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις, εξαιτίας της σημερινής πανεθνικής απεργίας.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Le Parisien», μεγάλες πορείες αναμένονται σε όλη τη χώρα: Εκτός από το Παρίσι, σε Λυών, Μασσαλία, Νάντη και Ρεν.

Στο Παρίσι, η πορεία ξεκίνησε από το κέντρο στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα με δυναμική τη συμμετοχή κυρίως νεαρών Γάλλων.

Σε πολλές πόλεις της χώρας έχουμε και μπλοκαρίσματα σε διάφορους τομείς: Φορτηγά δεν μπορούν να ξεφορτώσουν, ενώ λεωφορεία μένουν ακινητοποιημένα.

Την ίδια ώρα, στη γαλλική Εθνοσυνέλευση οι βουλευτές προσπαθούν να βρουν μία συμβιβαστική λύση στο «καυτό» θέμα του συνταξιοδοτικού έχοντας συστήσει μία «μεικτή επιτροπή», αποτελούμενη από επτά βουλευτές και επτά γερουσιαστές.

Η κυβέρνηση Μακρόν θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει πλειοψηφία με τη βοήθεια των Ρεπουμπλικάνων της Δεξιάς, ή σε περίπτωση αδιεξόδου θα αποφασίσει να περάσει αυταρχικά αύριο -χωρίς ψήφο- το σχετικό κείμενο με βάση το άρθρο «49 παράγραφος 3», δυνατότητα που της παρέχει το Σύνταγμα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Le Monde».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Elabe» που διεξήχθη για λογαριασμό του γαλλικού δικτύου «BFMTV», το 62% των Γάλλων τάσσονται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας