Παραλίγο νέο Kursk-Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο καταδύετο επ’ αόριστον

930

Χάλασε ο μετρητής βάθους!

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία τύπου «Kursk» όταν πυρηνικό υποβρύχιο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού λίγο έλειψε να καταστραφεί μετά από δυσλειτουργία μετρητή βάθους που το άφησε να βυθίζεται διαρκώς (αφού το πλήρωμα δεν γνώριζε που βρίσκονταν) αποκάλυψε η εφημερίδα Sun.

«Ένας μετρητής βάθους απέτυχε σε ένα από τα υποβρύχια κλάσης Vanguard, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία για 30 χρόνια», ανέφερε η Sun.

Τα υποβρύχια αυτά μεταφέρουν περίπου 140 άτομα πλήρωμα, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους Trident 2!

«Το σκάφος ετοιμαζόταν να κάνει περιπολία όταν χάλασε ένας μετρητής βάθους, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πιστέψει ότι το υποβρύχιο είχε σταθεροποιηθεί ενώ στην πραγματικότητα εξακολουθούσε να καταδύεται.

Ήταν έτοιμο να εισέλθει στην «επικίνδυνη ζώνη» του βάθους που μπορεί να αντέξει το υποβρύχιο, λίγο πριν αποφευχθεί η καταστροφή.

Οι μηχανικοί λέγεται ότι εντόπισαν ένα δεύτερο μετρητή και σήμαναν συναγερμό.

Δεν είναι δουλειά των μηχανικών να ελέγχουν το βάθος του υποβρυχίου, αλλά είδαν πόσο βαθιά ήταν και κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τεχνικά το υποβρύχιο βρισκόταν ακόμα σε ένα βάθος όπου ξέρουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει, αλλά αν χρειαστεί ποτέ να πάει τόσο βαθιά, όλο το πλήρωμα οδηγείται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το υποβρύχιο δεν έπρεπε να είναι εκεί, και εξακολουθούσε να καταδύεται. Και αν είχε συνέχισε την κάθοδό του, αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται πραγματικά να σκεφτόμαστε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας