Παραδόθηκαν 4 Su-57 στη ρωσική Αεροπορία-Μαζική παραγωγή 5ης γενιάς παρά…κυρώσεις

782

Η κατασκευάστρια εταιρεία ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών United Aircraft Corporation έχει καταφέρει να επιτύχει τη μαζική παραγωγή των μαχητικών πολλαπλών ρόλων 5ης γενιάς Sukhoi Su-57 και ο αριθμός των αεροσκαφών που παράγει θα συνεχίσει να αυξάνεται, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Yury Slyusar.

Αυτή την εβδομάδα παραδόθηκαν τέσσερα αεροσκάφη του τύπου, ενώ φέτος αναμένεται να παραδοθούν άλλα έξι!

Το Sukhoi Su-57 είναι ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους τύπους αεροπορικών, επίγειων και ναυτικών στόχων με εντυπωσιακές και απαράμιλλες ικανότητες.

Θεωρείται κατά πολλούς ανώτερο του F-35 όπως και του F-22 (το οποίο πλέον αν και εξαιρετικό έχει και μία παλαιότητα καθώς εντάχθηκε σε υπηρεσία στην αμερικανική Αεροπορία το 2005).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραδόθηκαν και 3 Su-34 όπως και δύο Τu-160Μ τα πλήρως εκσυγχρονισμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά.

“Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο πρώτος χρόνος της υψηλής σειριακής παραγωγής αεροπλάνων Su-57 στο Komsomolsk και στη συνέχεια ο αριθμός τους θα αυξηθεί.

Φτάσαμε σε ιδιαίτερα αυξημένη παραγωγή αυτών των αεροσκαφών φέτος”, δήλωσε το ανώτατο στέλεχος σε ζωντανή μετάδοση στο Τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Το Sukhoi Su-57 είναι ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους τύπους εναέριων, επίγειων και ναυτικών στόχων. Το μαχητικό αεροσκάφος Su-57 διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, είναι ικανό να φτάσει σε υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης και είναι εξοπλισμένο με τον πιο προηγμένο ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού ενσωματωμένου υπολογιστή (το λεγόμενο ηλεκτρονικό δεύτερο πιλότος), το σύστημα ραντάρ εξαπλώθηκε σε όλο το σώμα του και κάποιες άλλες καινοτομίες, ιδίως ο οπλισμός που τοποθετήθηκε μέσα στην άτρακτό του.

Το μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 αναλαμβάνει ορισμένες από τις λειτουργίες του πιλότου, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης και της προετοιμασίας για τη χρήση όπλων.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η ρωσική βιομηχανία δουλεύει στο φουλ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ της Δύσης.

Οι Δυτικοί ήθελαν να πιστεύουν πως οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να ολοκληρώσουν τα αμυντικά τους συστήματα επειδή θα τους έλειπαν εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας.

Αποδείχτηκε λάθος η σκέψη τους καθώς οι Ρώσοι ανταπεξήλθαν ενώ ότι τους λείπει μέχρι να «μάθουν» να το αντικαταστήσουν, οι πληροφορίες λένε πως τους παρέχεται εν αφθονία από την Κίνα, μία χώρα όπου οτιδήποτε έχει να κάνει με υψηλή τεχνολογία βρίσκεται στο έδαφός της, αφού όλες οι δυτικές εταιρείες παρήγαγαν εκεί τα προϊόντα τους (φυσικά με ευθύνη των Δυτικών) και πλέον την τεχνογνωσία την κατέχει και η ίδια.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το ρωσικό Su-57 έχει ήδη εκτελέσει επιχειρησιακές αποστολές στην Ουκρανία τον Ιούνιο με μεγάλη επιτυχία.

Αυτό που ικανοποίησε τους Ρώσους ήταν πως το αεροσκάφος έμεινε «αόρατο» για τα ουκρανικά ραντάρ.

Το αεροσκάφος βομβάρδισε στόχους στο Κίεβο με πυραύλους cruise Kh-59MK2.

Οι πύραυλοι Kh-59MK2 είναι αέρος-επιφανείας και έχουν βεληνεκές 290 χλμ.

Το ρωσικό μαχητικό πολλαπλού ρόλου πέμπτης γενιάς σημείωσε επίσης παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο βεληνεκές καταστροφής εχθρικού στόχου.

Οι αναλυτές της πύλης υποδεικνύουν ότι τα αεροσκάφη Su-27 και Su-24 που καταστράφηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία χτυπήθηκαν από το Su-57 που κάνουν αυτόνομα αποστολές προστασίας κύριων εγκαταστάσεων με την χρήση των ηλεκτρονικών νέας γενιάς και παραμένοντας αθέατα, και όχι από το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-300V4,

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από απόσταση 217 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο και ανήκαν σε νέα έκδοση των R-37.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας