Παραδοχή Zelensky: Το τάγμα Azov είναι τμήμα του ουκρανικού στρατού!

629
Το τάγμα Azov είναι τμήμα

Σχετικά με το στρατιώτη του Azov που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και το τάγμα γενικότερα, o Zelensky είπε πως είναι εθελοντές που πολέμησαν για την Ουκρανία και που εντάχθηκαν στον στρατό

Ο Ουκρανός Volodymyr Zelensky παραδέχθηκε πως το ναζιστικό τάγμα Azov που βαρύνεται με εγκλήματα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ουκρανικού στρατού.
Ο Zelensky σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στην εμφάνισή του στην ελληνική Βουλή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Σχετικά με το στρατιώτη του Azov που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και το τάγμα γενικότερα, είπε πως είναι εθελοντές που πολέμησαν για την Ουκρανία και που εντάχθηκαν στον στρατό και πλέον αποτελούν μέρος του.

Το τάγμα Azov

«Από την αρχή του πολέμου υπήρχαν πάρα πολλές πληροφορίες από την πλευρά της Ρωσίας σχετικά με ομάδες εθελοντών και εθελοντικά ουκρανικά τάγματα.
Αυτό ήταν το 2014, όταν οι εθελοντές από διάφορες γωνίες του κράτους μας ενώθηκαν για να προστατέψουν την Ουκρανία. Τότε δεν είχαμε τόσο δυνατό στρατό όπως έχουμε σήμερα.
Πράγματι ήταν εθελοντές, πολεμούσαν απλοί άνθρωποι και οι ένοπλες δυνάμεις. Και πράγματι ποίκιλαν οι αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις των εν λόγω εθελοντικών ταγμάτων.
Διότι πολλές από αυτές τις δηλώσεις ήταν αρκετά ριζοσπαστικές όσον αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ήταν εθελοντές. Ήταν η προσωπική τους άποψη και τα προσωπικά τους βήματα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας