Παίρνει πίσω τη μείωση φόρων στους υπερπλούσιους η Βρετανική κυβέρνηση-Ανακάμπτει η στερλίνα

580
Η στερλίνα έφτασε στα 1,1212 δολάρια, μετά την επίσημη ανακοίνωση
Ισχυρή άνοδο σημειώνει σήμερα η βρετανική λίρα, καθώς η βρετανική κυβέρνηση ανέτρεψε τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος.
“Είναι σαφές ότι η κατάργηση του φορολογικού συντελεστή των 45 ποσοστιαίων μονάδων έχει αλλοιώσει την πρωταρχική μας αποστολή να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία μας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Kwasi Kwarteng.

“Ως εκ τούτου, ανακοινώνω ότι δεν θα προχωρήσουμε στην κατάργηση του φορολογικού συντελεστή του 45%.
Το καταλάβαμε και το ακούσαμε”, ανέφερε.

Άλμα της στερλίνας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ

Η στερλίνα έφτασε στα 1,1212 δολάρια, μετά την επίσημη ανακοίνωση.
Αυτό την επαναφέρει στο επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν ο Kwarteng παρουσιάσει μια σειρά από φορολογικές περικοπές στις 23 Σεπτεμβρίου.
Οι περικοπές έτυχαν κακής υποδοχής από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και η κατάργηση του φόρου 45% που καταβάλλεται για εισοδήματα άνω των 150.000 λιρών (166.770 δολάρια) θεωρήθηκε πολιτικά τοξική, καθώς οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν κρίση κόστους ζωής.
Με το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις μετά τον λεγόμενο “μίνι προϋπολογισμό”, ο οποίος επικρίθηκε επίσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια σπάνια κίνηση, αρκετοί από τους ίδιους τους πολιτικούς του μίλησαν εναντίον των προτάσεων.

Ταπείνωση…

Ο Grant Shapps, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC το πρωί της Δευτέρας ότι η αντιστροφή της μείωσης του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ήταν μια “λογική απάντηση”, διότι μια μείωση φόρων για “τους ανθρώπους που την έχουν λιγότερο ανάγκη… τραυμάτισε τους ψηφοφόρους”.
Αποτελεί μια σημαντική και ταπεινωτική στροφή για τη νέα πρωθυπουργό Liz Truss, η οποία επέμενε μόλις την Κυριακή ότι ήταν “απολύτως δεσμευμένη” στη μείωση.
Αποκάλυψε επίσης ότι η απόφαση ελήφθη από τον Kwarteng και δεν είχε ανακοινωθεί σε ολόκληρο το υπουργικό της συμβούλιο.
Το σχέδιο θα προσέφερε κατά μέσο όρο 10.000 λίρες ετησίως στους 660.000 υψηλόμισθους της χώρας, είχε δηλώσει το Υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας