Παγκόσμια ανησυχία για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου των ΗΠΑ

1184

Το φρικτό ουκρανικό πείραμα και οι αποκαλύψεις για την Ασία

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι στρατιωτικές – βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ σε πολλές χώρες του κόσμου, μετά τις σχετικές αποκαλύψεις της Ρωσίας.
Όπως είπε ο επικεφαλής των Ρωσικών Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, Igor Kirillov, οι ρωσικές αποκαλύψεις έκαναν πολλές χώρες του κόσμου να αναρωτηθούν τους πραγματικούς λόγους για την παρουσία αμερικανικών ερευνητικών εγκαταστάσεων στα εδάφη τους.
«Η αποκάλυψη από τη Ρωσική Ομοσπονδία στρατιωτικών και βιολογικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ εκτός της εθνικής της επικράτειας κάνει έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών να διερωτώνται τους πραγματικούς λόγους για την παρουσία αμερικανικών ερευνητικών εγκαταστάσεων στο έδαφός τους», επεσήμανε σε ενημέρωση.

Φιλιππίνες, Ινδονησία και Καμπότζη

Ο Kirillov σημείωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2022, η παράταξη της αντιπολίτευσης Makabayan των Φιλιππίνων είχε καλέσει το Κογκρέσο της χώρας να διερευνήσει τις δραστηριότητες του Πενταγώνου στο Περιφερειακό Εργαστήριο Διαγνωστικών Ασθενειών των Ζώων στην Tarlac City.
«Η έκκληση των βουλευτών επισημαίνει ότι η Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ (DTRA) έχει φανερούς και κρυφούς στρατιωτικούς στόχους στις Φιλιππίνες, οι οποίοι μπορεί να μην συμπίπτουν με τα συμφέροντα της Μανίλα.
Στην έκκλησή τους, οι βουλευτές επισημαίνουν πως οι κυβερνητικές αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν τις βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, τόνισε ο Ρώσος στρατηγός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «νωρίτερα η Ινδονησία διακήρυξε πως δεν θα πρέπει να βρίσκεται στο έδαφός της το αμερικανικό στρατιωτικό βιοεργαστήριο NAMRU-2».
«Οι ινδονησιακές αρχές ζήτησαν πλήρη παύση των δραστηριοτήτων της το 2010, μετά την οποία το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναγκάστηκε να μεταφέρει όλα τα ημιτελή έργα στο έδαφος της Καμπότζης», τόνισε ο επικεφαλής των Ρωσικών Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας.

Οι έρευνες στην Ουκρανία

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα αναλύσει τα δεδομένα για τις στρατιωτικές – βιολογικές δραστηριότητες άλλων χωρών στην Ουκρανία που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης για την ανάπτυξη εξαρτημάτων για βιολογικά όπλα στην Ουκρανία, οι ερευνητές της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής θα αναλύσουν τα δεδομένα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για στρατιωτικο-βιολογικές δραστηριότητες που διεξάγονται από άλλες χώρες στην επικράτεια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των νέων δεδομένων για το πιθανή εμπλοκή υπηκόων ΗΠΑ στις δραστηριότητες βιολογικών εργαστηρίων», ανέφερε.
Νωρίτερα, ο Kirillov, δήλωσε ότι με το πρόσχημα της μείωσης των κινδύνων διάδοσης ασθενειών, οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να συνεργάζονται με το Πεντάγωνο στον στρατιωτικό-βιολογικό τομέα.
Σύμφωνα με τον Kirillov, τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να στοχεύουν στην πρόκληση προβοκάτσιας σε βάρος της Ρωσίας με τη χρήση επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων.
Παρά τις σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, John Kirby, η Ουάσιγκτον δεν έκλεισε τα βιοεργαστήριά της στην Ουκρανία, σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα έγγραφα που έλαβε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρείχαν στοιχεία της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) ότι το βιολογικό πρόγραμμα στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πείραμα της Ουκρανίας

Εξάλλου αίσθηση είχε προκαλέσει η αποκάλυψη για την εκδοχή του κορωνοϊού η οποία είχε αναπτυχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και απευθυνόταν στους γεωπολιτικούς ανταγωνιστές τους.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις οι ΗΠΑ σε κρυφές εγκαταστάσεις σε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, χρησιμοποίησαν ως.. πειραματόζωα πολίτες για εξαιρετικά επικίνδυνους παθογόνους παράγοντες.
Όπως είχε καταγγείλει η Μόσχα, τα βιολογικά όπλα των ΗΠΑ απευθύνονται σε ιδεολογικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνιστές».
«Πιστεύω ότι πρώτα από όλα θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού ενάντια σε ” μη αποδεκτές» χώρες: Ρωσία, Ιράν , Κίνα, Λευκορωσία, Συρία, Βόρεια Κορέα και ορισμένους Ευρωπαίους που θέλουν ξαφνικά να σηκώσουν κεφάλι και να μην υπακούσουν
Οι Αμερικανοί κατά κάποιο τρόπο διεξάγουν έναν παγκόσμιο βιολογικό πόλεμο», είχε επισημάνει ο Viktor Bondarev, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας.
Στην Ουκρανία, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, έγιναν και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται δοκιμές παθογόνων μολυσματικών παραγόντων σε στρατιωτικό προσωπικό, δήλωσε ο Kirillov.
«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διεξαγωγή, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, πειραμάτων με αντικείμενο βιολογικούς παράγοντες μολυσματικών ασθενειών και τοξικών χημικών παραγόντων σε Ουκρανούς στρατιώτες και ψυχικά ασθενείς, που είναι από τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών», σημείωσε .
Οι ΗΠΑ μετέτρεψαν τους Ουκρανούς σε «ινδικά χοιρίδια», επισημαίνει ο Ρώσος αξιωματούχος.
Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, υπενθύμισε ο στρατηγός, ανακαλύφθηκαν δεδομένα για την εφαρμογή από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων κατά παράβαση του πρώτου και τέταρτου άρθρου της Σύμβασης για την Απαγόρευση Ανάπτυξης, Παραγωγής και Αποθήκευσης βιολογικών Όπλων και για την καταστροφή τους (BTWC).
Ανάλυση των εγγράφων που εντοπίστηκαν σε εργαστήρια της Ουκρανίας δίνει λόγους να πιστεύουμε ότι αναπτύσσονταν βιολογικά όπλα κοντά στα ρωσικά σύνορα, τόνισε ο Kirillov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό επιβεβαιώνεται από τις συμβάσεις που έχουν εγκριθεί από για τις εταιρείες – εργολάβους του Πενταγώνου – Black and Vich και Metabiota.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας