Π.Λαφαζάνης-Να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση ΣτΕ για τους Υγειονομικούς σε αναστολή

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗ.Κ.Ε.Α) αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για τους Υγειονομικούς σε αναστολή έκανε την παρακάτω δήλωση :

“ Η απόφαση του ΣτΕ που επιτάσσει την άμεση επιστροφή στις εργασίες τους των υγειονομικών σε αναστολή που βρίσκονται σε άδικη, παράλογη και εξουθενωτική αναστολή εργασίας, αποτελεί κόλαφο για την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, μια κυβέρνηση τρομοκρατίας, αυταρχισμού και υποδούλωσης της κοινωνίας στις Big Pharma και στις “μαφίες” της κερδοσκοπίας στον υγειονομικό χώρο.

Η απόφαση αυτή του ΣτΕ πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα χωρίς καμμιά κωλυσιεργία και χωρίς τρικλοποδιές και να συνοδευθεί με πλήρη οικονομική αποζημίωση και επίσημη ηθική αναγνώριση των υγειονομικών που ταλαιπωρήθηκαν άδικα και εξουθενώθηκαν οικονομικά, απλήρωτοι και στο δρόμο επί τόσους μήνες. Θέλω να υπογραμμίσω ότι μετά και την απόφαση του ΣτΕ για τους υγειονομικούς σε αναστολή δεν είναι δυνατόν πλέον να σταθεί ούτε λεπτό ως Υπουργός Υγείας ο Αθαν. Πλεύρης, βασικός υπεύθυνος για το ρεκόρ θανάτων ασθενών με covid, ιδιαίτερα στις Μ.Ε.Θ, για τις διαλυτικές καταστάσεις στο χώρο της Υγείας και την μανιώδη επίδειξη αναλγησίας στους υγειονομικούς σε αναστολή. Χαιρετίζουμε όλους τους υγειονομικούς σε αναστολή και όσους/ες συμπαραστάθηκαν και επέδειξαν αλληλεγγύη στους ηρωϊκούς αγώνες τους.

Η απόφαση του ΣτΕ, έστω και πολύ καθυστερημένη, αποτελεί επιτυχία αλλά δεν προσφέρεται για κανέναν εφησυχασμό. Ανοίγει τώρα, μία νέα φάση προσπαθειών για να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση άμεσα, σωστά και να συμπεριληφθεί με όλα όσα διεκδικούν για τους ίδιους και για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας οι Υγειονομικοί σε αναστολή και όλος ο υγειονομικός κόσμος. Ο αγώνας συνεχίζεται για μία Δημόσια Υγεία που να καλύπτει όλους τους πολίτες με δωρεάν, ασφαλείς, έγκαιρες, ανθρώπινες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας