Oυκρανικός εγκλωβισμός στο Σλαβιάνσκ-“Ελεγχόμενο πλήρως το Seversk” λένε οι Ρώσοι

939
Oυκρανικός εγκλωβισμός στο Σλαβιάνσκ

Ρίσκο Ζελένσκι: Στέλνει δυνάμεις από το Χάρκοβο

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές μιλούν  για πλήρη κατάληψη της πόλης Seversk κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για το Σλαβιάνσκ και από τα ανατολικά. 

Η πόλη βρίσκονταν υπό ρωσικό έλεγχο κατά 50-60% τις τελευταίες ημέρες.Το Seversk βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά του Lisichansk, το οποίο προηγουμένως είχε καταληφθεί από τις ρωσικές και τι  συμμαχικές τους δυνάμεις.

Η πόλη με πληθυσμό περίπου 11 χιλιάδων κατοίκων βρίσκεται σε ένα σημαντικό οδικό κόμβο. Ο ένας άξονας οδηγεί νότια στο Bakhmut (Artemovsk), που είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών. Ο δεύτερος δρόμος οδηγεί πιο δυτικά, στον οικισμό Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Στην περιοχή επιχειρούν ρωσικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ μαζί με μονάδες του Λουγκάνσκ.

Ρωσικές πηγές ανέφεραν 24 ώρες πριν, πως η ουκρανική φρουρά  στο Seversk ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Υπήρχε σημαντική επιδείνωση του ηθικού του στρατιωτικού προσωπικού που υπερασπίζεται την πόλη, λόγω του σημαντικού αριθμού απωλειών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών στις μονάδες της 10ης ορεινής επίθεσης, της 17ης και της 24ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

“Ελέγχουμε πλήρως το Seversk”

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και η Ρεπουμπλικανική Λαϊκή Πολιτοφυλακή, είχαν θέσει την πόλη σε ημι-περικύκλωση εδώ και ημέρες και είχαν καταλάβει το ανατολικό και κεντρικό τμήμα της.

Σήμερα υπάρχουν αναφορές για ολική καταστροφή των ουκρανικών δυνάμεων που υπερασπίζονταν στην πόλη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ουκρανικά στρατεύματα, υποχωρώντας από την πόλη προς δυτική κατεύθυνση, υπέστησαν σοβαρές απώλειες.

Το Σέβερσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, δήλωσε ο Βιτάλι Κισέλεφ, Βοηθός Υπουργός Εσωτερικών του Λουγκάνσκ.

«Το Seversk είναι υπό τον έλεγχό μας», είπε στο Channel One.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το Soledar, που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το Bakhmut (Artemovsk), θα καταληφθεί εντός λίγων ημερών.

Ωστόσο, πηγές του WarNews247 αναφέρουν πως δεν υπάρχει ακόμη ολική κατάληψη της πόλης. Ίσως τις επόμενες ώρες αυτό να συμβεί. Aυτή τη στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες σε δασικές περιοχές περιμετρικά της πόλης.

Το ρίσκο των Ουκρανών – Μεταφέρουν δυνάμεις από Χάρκοβο

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατανοεί ότι η απώλεια του ελέγχου στην περιοχή αυτή φέρνει σε δυσχερή θέση και τις ουκρανικές δυνάμεις σε Slavyansk και Kramatorsk.

Λίγες ώρες πριν, η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση είχε αποφασίσει να ξεκινήσει ανασυγκρότηση στη γραμμή Χάρκοβο-Μπαρβένκοβο-Σλαβιάνσκ. Για το σκοπό αυτό αποφάσισε να μεταφερθούν δυνάμεις από το Χάρκοβο στα βόρεια του Ντονέτσκ ώστε να  ενισχυθεί η περιοχή δυτικά του Seversk.

Σκοπός ήταν να αντέξουν οι ουκρανικές δυνάμεις όσο το δυνατόν περισσότερο καθώς η κατάσταση είναι κρίσιμη με τον ρωσικό Στρατό να έχει διαρρήξει τις γραμμές άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα βόρεια και νότια του Seversk.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περιοχή του Χάρκοβο μέσω του οικισμού Slavyansk-Kramatorsk προς την κατεύθυνση του Seversk, η ουκρανική διοίκηση έστειλε δυνάμεις του εθνικού τάγματος “Kraken” (παρακλάδι του Αζόφ).

Έτσι, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πήρε ένα σημαντικό ρίσκο.

Πρώτον, ο δρόμος Slavyansk-Seversk, όπως ο δρόμος Bakhmut-Seversk, βρίσκεται εν μέρει υπό τον έλεγχο του ρωσικού πυροβολικού. Συνεπώς, οι δυνάμεις αυτές μπορεί απλώς να μην φτάσουν ποτέ στο Seversk.

Δεύτερον, ως ένα βαθμό, το Χάρκοβο είναι «γυμνό», καθώς οι δυνάμεις αυτές στάλθηκαν στο Ντονμπάς.

Aνοίγει ο δρόμος για Σλαβιάνσκ από τα ανατολικά

Με την απώλεια του Seversk, οι ουκρανικές δυνάμεις προς αυτή την περιοχή κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν στους οικισμούς Slavyansk-Nikolaevka-Kramatorsk.

Ταυτόχρονα, η κατάληψη της Νικολάεβκα από τα ρωσικά στρατεύματα είναι εξαιρετικά σημαντική  καθώς βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας ύψος σε σχέση με το Σλαβιάνσκ.

Με την κατάληψη της Nikolaevka, οι ουκρανικές δυνάμεις στο Slavyansk και στο Kramatorsk θα αποκλειστούν και από τα ανατολικά.

Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν προς αυτές τις πόλεις από την κατεύθυνση του Izyum και στην αριστερή (βόρεια) όχθη του Seversky Donets νότια του Krasny Liman.

Δείτε βίντεο. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι δείχνει Ουκρανούς να αποχωρούν από το Seversk

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας