Ουκρανός ΥΠΑΜ: Παριστάνει τον δυστυχή παραπεταμένο-«Στείλτε μας οποιαδήποτε όπλα να πολεμήσουμε»

1336

…Τη στιγμή που η Ουκρανία διαθέτει τα πιο σύγχρονα δυτικά όπλα… εκτός πυρηνικών και λαμβάνει άμεση τεχνολογική και διαστημική στήριξη στις επιχειρήσεις κατά Ρωσίας!

«Θα θέλαμε να λάβουμε περισσότερα πυροβόλα Caesar από τη Γαλλία» τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ, επισημαίνοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία «είναι ένας πόλεμος συμμαχιών και πόρων» ενώ σε μια κραυγή απόγνωσης ζητά η Δύση να στείλει ότι οπλικό σύστημα μπορεί, την ίδια στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει ότι η πορεία του πολέμου θα είναι μια «μακρά διαδικασία».

Και δεν μπορεί να αποφύγει τις δηλώσεις αυτές όταν ο ρωσικός Στρατός ετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις με 200 Τ-90Μ καινούρια άρματα μάχης που μόλις βγήκαν από το εργοστάσιο της Uralvagonzavod και πάνω από 100 αναβαθμισμένα Τ-72Β3Μ που έρχονται να αναπληρώσουν τις απώλειες των προηγουμένων μαχών!

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και οι Βρετανοί.

“Το Κρεμλίνο αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού για τον ρωσικό στρατό και να μειώσει τις εξαγωγές όπλων. Σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Ρωσική Ομοσπονδία συσσωρεύει δυνάμεις για την ενεργό στρατιωτική φάση στην Ουκρανία το 2023″.

Ο Β.Πούτιν επιβεβαίωσε επίσης πως οι 150.000 έφεδροι μεταφέρθηκαν στην ζώνη των συγκρούσεων. Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος:

«Από τους 300.000 κινητοποιημένους, μόνο oι 150.000 βρίσκονται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, εκ των οποίων οι 77.000 βρίσκονται σε μονάδες μάχης και οι υπόλοιποι βρίσκονται στη δεύτερη ή τρίτη γραμμή ή υποβάλλονται σε πρόσθετη εκπαίδευση.

Άλλοι 150.000 εξακολουθούν να βρίσκονται σε πεδία εκπαίδευσης και σε κέντρα εκπαίδευσης – αυτή είναι η λεγόμενη εφεδρεία μάχης».

Και με αυτές τις εξελίξεις στο νου ο Ουκρανός ΥΠΑΜ έρχεται σήμερα να δηλώσει:  «Όταν αρχίσαμε να αμυνόμαστε έναντι των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, η αποτελεσματικότητά μας ήταν περίπου 55%. Στην επίθεση της 5ης Δεκεμβρίου, καταρρίψαμε 60 από τους 70 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν στην Ουκρανία, δηλαδή το 85%. Η αποτελεσματικότητα βελτιώνεται, γιατί μαθαίνουμε γρήγορα και έχουμε παραλάβει σύγχρονα συστήματα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ουκρανός υπουργός στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Γνωρίζουμε ότι η Μόσχα έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη όχι μόνο για τα drones, αλλά και για την παράδοση πυραύλων. Από τότε που το Ισραήλ βομβάρδισε τα εργοστάσια στη Συρία, η ποσότητα των drones που παραδόθηκαν στη Ρωσία μειώθηκε» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για την παρουσία Ρώσων πρακτόρων στις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας και στρατού μεταξύ άλλων απάντησε: «Η ποσότητα και η επιρροή τους έχουν μειωθεί. Οι υπηρεσίες της αντικατασκοπείας μας έχουν ανανεωθεί πλήρως. Οι ξένοι εταίροι μας μας βοηθούν να εντοπίσουμε αυτούς τους κατασκόπους».

Παράλληλα, δήλωσε «ικανοποιημένος» από το επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών με τους δυτικούς εταίρους και ξεκαθάρισε ότι «τα δεδομένα από αμερικανικούς δορυφόρους λαμβάνονται με καθυστέρηση κάποιων ωρών και όχι ημερών, καθώς και οι πληροφορίες που λαμβάνουμε, δεν προέρχονται από ένα μόνο κράτος, αλλά από πολλά».

Ρεζνίκοφ: Χρειαζόμαστε επιπλέον στρατιωτική βοήθεια -Οτιδήποτε για να αποκρούσουμε τις ρωσικές δυνάμεις

«Θα θέλαμε να λάβουμε περισσότερα πυροβόλα Caesar, τα οποία διακρίθηκαν ιδιαίτερα στο πεδίο της μάχης. Και, φυσικά, τεθωρακισμένα και συστήματα αεράμυνας. Ζητάμε SAMP/T και το γαλλοϊταλικό σύστημα Mamba. Η γαλλική πλευρά αντέδρασε θετικά στο αίτημά μας, αλλά η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει με την ιταλική πλευρά. Το Mistral μας ενδιαφέρει επίσης. Οτιδήποτε για να καθαρίσει τους ουρανούς και να αποκρούσει το ρωσικό πυροβολικό» υπογράμμισε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

«Μακρά διαδικασία ο πόλεμος»

Ο Πούτιν, μιλώντας σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, κατήγγειλε ότι η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ύπαρξης.

Σε σχόλιο σχετικά με την πορεία του πολέμου, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι πιθανότατα θα είναι μια «μακρά διαδικασία», υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να τερματίσει τη σύγκρουση σύντομα φέρνοντας έτσι με την πλάτη στον τοίχο το Κίεβο που περιμένει την Δύση για να συνεχίσει να μάχεται και με μια Δύση που κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει απο την οικονομική και ενεργειακή πίεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας