Ουκρανοί στρατιώτες αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο «Azot»

1152
Ουκρανοί στρατιώτες αποκλεισμένοι

Αποκλεισμένες στο εργοστάσιο «Azot» του Σεβεροντόνετσκ, οι Ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες προσπαθούν να θέσουν όρους για την έξοδό τους από το κτίριο, δήλωσε ο Ροντιόν Μιρόσνικ, πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στη Ρωσία. 

Ουκρανοί στρατιώτες στο εργοστάσιο «Azot» δεν μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν το κτίριο. 

Όλοι οι δρόμοι υποχώρησης έχουν αποκοπεί γι ‘αυτούς. Μεμονωμένοι εκπρόσωποι των μαχητών προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τις ρωσικές δυνάμεις. 

Τους εξηγείται ότι οι όροι δεν θα γίνουν δεκτοί. Μόνο παράδοση όπλων», έγραψε ο διπλωμάτης στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι στο έδαφος της επιχείρησης υπάρχουν πολίτες, αλλά ο ακριβής αριθμός τους είναι άγνωστος.

Κάποιοι από αυτούς βρίσκουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, επιβεβαιώνουν ότι είναι ζωντανοί και κρύβονται σε καταφύγια.

Την προηγούμενη μέρα, ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας, είπε ότι οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κράτησαν βίαια «εκατοντάδες κατοίκους της πόλης και υπαλλήλους της επιχείρησης» στις υπόγειες εγκαταστάσεις του «Azot».

Οι εθνικιστές έχουν εξορύξει δοχεία με νιτρικό οξύ, αμμωνία και νιτρικό αμμώνιο, τα οποία πρόκειται να ανατινάξουν κατά τη διάρκεια της υποχώρησης.

Όπως ανέφερε ο Ροντιόν Μίροσνικ στις 8 Ιουνίου, το αεροδρόμιο Σεβεροντόνετσκ έχει εκκαθαριστεί από τον ουκρανικό Στρατό, διατηρούν τον έλεγχο μόνο στη βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου “Azot”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας