Ουκρανικός στρατός-Εξοντώνει μισθοφόρους που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν μόνοι τους την Avdeyevka

1818

ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 22 Φεβρουαρίου. /TASS/. Ουκρανικά στρατεύματα σκότωσαν τραυματίες ξένους μισθοφόρους που δεν μπόρεσαν να φύγουν μόνοι τους από την Avdeyevka, δήλωσε στο TASS ο Ιγκόρ Κιμακόφσκι, σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

“Τα πτώματα ξένων μισθοφόρων βρέθηκαν στην Αβντεγιέφκα. Προφανώς, αυτοί οι άνθρωποι πρώτα τραυματίστηκαν σοβαρά και στη συνέχεια πυροβολήθηκαν με όπλα”, είπε ο σύμβουλος, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς που βρέθηκαν έφεραν τραύματα από έκρηξη.

Ο Κιμακόφσκι επεσήμανε ότι τα πτώματα βρέθηκαν στα περίχωρα της πόλης με κατεύθυνση τον οικισμό Λαστότσκινο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποκλείει το ενδεχόμενο οι μισθοφόροι να σκοτώθηκαν σε στενή μάχη με τα ρωσικά στρατεύματα.

«Μπορείτε να δείτε ότι οι [Ουκρανοί] στρατιώτες έφευγαν και αυτοί οι [μισθοφόροι] δεν μπορούσαν να προχωρήσουν περαιτέρω μόνοι τους. Απλώς δεν μπήκαν στον κόπο να τους φροντίσουν για να κερδίσουν χρόνο και να κρατήσουν ζωντανούς όσους μπορούσαν ακόμα Τους πυροβόλησαν σε απόσταση αναπνοής για να κρύψουν την ταυτότητά τους και να μην τους δώσουμε καμία πιθανότητα να συλληφθούν», εξήγησε ο σύμβουλος. Τόνισε ότι οι στρατιωτικοί γιατροί επιβεβαίωσαν την πληροφορία ότι όλοι οι μισθοφόροι των οποίων βρέθηκαν οι σοροί πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με τον Κιμακόφσκι, όχι μόνο τα σεβρόν, αλλά και τα διακριτικά των σορών που βρέθηκαν μαρτυρούν την υπαγωγή τους. “Σύμφωνα με πληροφορίες από το πεδίο, υπάρχουν αρκετά από αυτά τα πτώματα. Η φύση και τα αίτια θανάτου όλων των τραυματιών είναι τα ίδια. Κανείς δεν προσπάθησε να τα κρύψει, εκτός από την υπαγωγή τους”, πρόσθεσε.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο Κιμακόφσκι είπε στο TASS ότι τα πτώματα των στρατιωτών με αμερικανικά και πολωνικά σεβρόν στις στολές τους βρέθηκαν κατά την εκκαθάριση της Αβντεγιέφκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας