Ουκρανική επίθεση-Aντιπερισπασμός για διάσωση Αβντίφκα–Διέρρηξαν ρωσική άμυνα, πρώτη φορά από 2014!

1709

Οι Ουκρανοί παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά στην περιοχή της Αβντίφκα καθώς μετά την απώλεια του οικισμού στρατηγικής σημασίας, Στέποβο, προχώρησαν σε αιφνιδιαστική αντεπίθεση στην Γκορλόβκα.

Ο στόχος των Ουκρανών είναι να αναγκάσουν τους Ρώσους να κινητοποιήσουν δυνάμεις στην συγκεκριμένη περιοχή ώστε να μπορέσουν να μεταφέρουν εφεδρείες στην Αβντίφκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανοί κατάφεραν να διασπάσουν την ρωσική αμυντική γραμμή που υφίσταται στην περιοχή από το 2014. Τα ουκρανικά στρατεύματα έφτασαν στην συνέχεια στο λατομείο κινναβαρίτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ρωσική αντεπίθεση

Δείτε βίντεο από τις μάχες στην Γκορλόβκα. Tο Τάγμα “Arbat” προσπαθεί να αναχαιτίσει την ουκρανική επίθεση

Σφοδρές μάχες βορειοδυτικά της Γκορλόβκα

Πιο αναλυτικά, ουκρανικοί σχηματισμοί επιχείρησαν να εισβάλουν στο έδαφος της πόλης Gorlovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR).

Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές αναφέρουν μάχες στα βορειοδυτικά της Γκορλόβκα, όπου ο ουκρανικός Στρατός κατάφερε να προχωρήσει. Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ανταποκριτή Alexander Sladkov, υπάρχει ένας μεγάλος σωρός απορριμμάτων στα περίχωρα του χωριού. Ο ουκρανικός Στρατός κατάφερε να καταλάβει ένα από τα μέρη του.

“Στα περίχωρα, υπάρχει ένας σωρός απορριμμάτων. Ο εχθρός κατάφερε να καταλάβει ένα τμήμα του μετά από καταιγιστική επίθεση στη Γκορλόβκα” γράφει ο στρατιωτικός ανταποκριτής Sladkov στο κανάλι του στο Telegram.

Στον χάρτη, οι κατά κατευθύνσεις δράσης των ουκρανικών σχηματισμών επισημαίνονται με μπλε, τα ρωσικά στρατεύματα – με κόκκινο. Οι ουκρανικοί σχηματισμοί προσπαθούν να αποκτήσουν έδαφος επιχειρώντας στα βορειοδυτικά της Γκορλόβκα.

Πυροβολικό και συστήματα MLRS των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν διαρκώς στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν  τις χαμένες θέσεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επιχειρώντας επίθεση στην Gorlovka, η ουκρανική διοίκηση προσπαθεί να επηρεάσει την κατάσταση στον τομέα Avdeevsky του μετώπου. Δεδομένου ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σημειώνουν εμφανείς επιτυχίες κοντά στην Αβντίφκα, περικυκλώνοντας την πόλη όλο και πιο σφιχτά και δημιουργώντας την απειλή πλήρους αποκλεισμού της ουκρανικής ομάδας που βρίσκεται εκεί, αποφασίστηκε αντιπερισπασμός με την Gorlovka.

Στο βίντεο τα «Ρωσικά γεράκια» βάλλουν εναντίον ουκρανικών θέσεων στη Γκορλόβκα. Οι χειριστές drone του 1ου Σώματος Στρατού του Ντόνετσκ καταστρέφουν το μαχητικό πεζικό μαζί με τις οχυρώσεις τους με ακρίβεια.

Βίντεο: Τα “ρωσικά Γεράκια” μάχονται στην περιοχή της Γκορλόβκα. Επιχειρούν με drones καμικάζι

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να μεταφέρουν εφεδρείες βόρεια της Krasnogorovka – Οι Ρώσοι έφτασαν ΝΑ του Ocheretino

Στο τμήμα Avdeevsky του Ντόνετσκ οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να μεταφέρουν εφεδρείες στη σιδηροδρομική περιοχή βόρεια της Krasnogorovka.

Για την επιχείρηση, ο ουκρανικός Στρατός χρησιμοποιεί πυροβολικό με πυρομαχικά διασποράς, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ΤΟΜΑ Bradley.

Οι Ουκρανοί έχουν πανικοβληθεί καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν την προέλαση μετά την κατάληψη του Στέποβο και πλησίασαν μια βασική σιδηροδρομική διασταύρωση νοτιοανατολικά του Ocheretino.

Η προέλαση του ρωσικού Στρατού είναι σημαντική:

Οι Ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν αρχικά τη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή του σταθμού 437 και προχώρησαν δυτικά, καταλαμβάνοντας το Στέποβο.

Σήμερα έγινε γνωστό για την προέλαση των ρωσικών μονάδων στα βόρεια και βορειοδυτικά του της κηπουρικής σύμπραξης Tochmash.

Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων ενεργειών, τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν μια περιοχή περίπου 8 τετραγωνικά χλμ και πλησίασαν τον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο προς αυτή την κατεύθυνση, νοτιοανατολικά του Ocheretino.

Ο ουκρανικός Στρατός, έχοντας υποστεί απώλειες, υποχώρησε από τις θέσεις του προς την κατεύθυνση του Ocheretino και του Novobakhmutovka.

Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιτίθενται εμποδίζοντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να οργανώσουν μια ισχυρή γραμμή άμυνας στην περιοχή αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας