Ουκρανική αποχώρηση από τη νότια Αβντίιβκα-Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση μέσω υπόγειας σήραγγας

2877

Οι Ρώσοι χρησιμοποιώντας υπόγεια τούνελ που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, παρέκαμψαν την αμυντική γραμμή των Ουκρανών, προχώρησαν στα μετόπισθεν, τους περικύκλωσαν και τους εξουδετέρωσαν, με αποτέλεσμα οι πρώτες ρωσικές περίπολοι να έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης από τη νότια κατεύθυνση!

Η συγκεκριμένη υπόγεια διαδρομή, φέρεται να είχε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων!

Οι Ουκρανοί αποχώρησαν από όλες τις νότιες συνοικίες της Αβντίιβκα και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης βόρεια της λεωφόρου Σομπόρνα.

Αυτή την στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν από τρεις συνολικά κατευθύνσεις εκτός της δυτικής και πιέζουν τους Ουκρανούς να καταφύγουν προς τον δυτικό τομέα της πόλης, που γειτνιάζει με το εργοστάσιο οπτάνθρακα, το οποίο ακόμα κατέχουν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη συνοικία της Τσαρσκάγια Οκχότα, στρατηγική τοποθεσία για όλη την πόλη και εν συνεχεία έθεσαν υπό έλεγχο τρεις λεωφόρους της πόλης αιχμαλωτίζοντας πολλές δεκάδες Ουκρανών στρατιωτών.

Όπως φαίνεται η μάχη του Μπάκχμουτ επαναλαμβάνεται και ως προς τις απώλειες και των δύο πλευρών και ως προς το αποτέλεσμα.

Οι Ουκρανοί ανάλωσαν μεγάλο αριθμό εφεδρειών σε μία σύγκρουση η οποία είχε προδιαγεγραμμένο τέλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας