Ουκρανία-Ο Ο.Σίιρσκι δεν εμπιστεύεται τους διοικητές ταξιαρχιών – Τους στέλνει «κομισάριους-καθοδηγητές»

1267

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε χθες ότι αναγκάστηκε να λάβει κάποιες αποφάσεις σχετικά με ορισμένους διοικητές ταξιαρχιών του ανατολικού μετώπου, των οποίων οι πράξεις «απειλούν τη ζωή και την υγεία» των στρατιωτών τους.

Βέβαια δεν τα έλεγε αυτά στην εκατόμβη που προκάλεσε στον ουκρανικό σταθμό στο Μπακχμούτ. Φαίνεται ότι ο νέος αρχηγός των ουκρανικών δυνάμεων δεν εμπιστεύεται όλους τους ταξιάρχους και αυτό φαίνεται ότι τους στέλνει ως άλλους “κομισάριους-καθοδηγητές” δικούς του αξιωματικούς για να τους “βοηθήσει” ή μήπως για να τους ελέγξει;

«Συνεχίζω να εργάζομαι στο ανατολικό μέτωπο. Μέσα σε τρεις ημέρες, έγινε απολύτως σαφές γιατί… μερικές ταξιαρχίες καταφέρνουν να συγκρατήσουν τις εχθρικές επιθέσεις και να διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ άλλες όχι», είπε ο Σίρσκι.

«Καταρχήν εξαρτάται από τον διοικητή της ταξιαρχίας, την εκπαίδευσή του, την εμπειρία του και την ικανότητά του να παίρνει επαρκείς και ισορροπημένες αποφάσεις», τόνισε.

Ο Σίρσκι είπε ότι έστειλε ειδικούς σε ταξιαρχίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα για να βοηθήσουν και να παράσχουν εμπειρογνωμοσύνη.

Είπε επίσης ότι με βάση αναφορές από διοικητές, ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΔ έλαβε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με τα αποθέματα και τις προμήθειες πυρομαχικών, drones και άλλου εξοπλισμού καθώς φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να γίνεται αισθητή η μείωση των πυρομαχικών.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο διοικητής δεν ελέγχει την κατάσταση και οι ενέργειες και οι εντολές τους απειλούν άμεσα τη ζωή και την υγεία των υφισταμένων τους, αναγκάζομαι να πάρω σκληρές αποφάσεις προσωπικού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σίρσκι επαίνεσαι τις μαχητικές επιδόσεις πολλών μονάδων, και συγκεκριμένα της 54ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, η οποία εξουδετέρωσε δύο στήλες ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων με πυρά πυροβολικού και νάρκες.

Ο Στρατηγός επαίνεσε επίσης την 25η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και την 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία για την ανδρεία τους στη μάχη της Orlivka και του Berdychi και την 79η Αεροπορική Ταξιαρχία, η οποία απέκρουσε τις ρωσικές επιθέσεις στον τομέα Novomykhailivka στην Περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Λίγο μετά τον διορισμό του ως αρχηγού των ΕΔ της Ουκρανίας, ο Σίρσκι χαρακτήρισε την «γρηγορότερη και πιο ορθολογική διανομή» στρατιωτικών προμηθειών ως μία από τις βασικές προτεραιότητές του.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Αρχηγός απέσυρε τις ουκρανικές μονάδες από την Αβντιίβκα «προκειμένου να αποφευχθεί η περικύκλωση και να διαφυλαχθεί η ζωή και η υγεία των στρατιωτών».

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι αντικατέστησε τον Στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι στη θέση του Αρχηγού στις 8 Φεβρουαρίου, εν μέσω ευρύτερων αλλαγών στην ηγεσία του στρατού. Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις στο πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες, καθώς η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ και της Δύσης παραμένει περιορισμένη, ενώ η Ρωσία προωθείται συνεχώς κατά μήκος του μετώπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας