Ουκρανία-Έρχεται εφιαλτικός χειμώνας-1.500 ρωσικοί πύραυλοι στοχεύουν ενεργειακές υποδομές–Ρωσία αύξησε αποθέματα της

870

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας «μέτρησε» περίπου 1.500 ρωσικούς πυραύλους έτοιμους προς πυροδότηση με την έλευση του παγωμένου χειμώνα. Η Ρωσία θα πλήξει με κύματα επιθέσεων τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία θα πρέπει «να προετοιμαστεί» για ρωσικές επιθέσεις στις υποδομές της αυτόν τον χειμώνα, προειδοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για πιθανή αύξηση των επιθέσεων.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα ο εχθρός να αυξήσει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή με πυραύλους στις υποδομές μας», είπε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του.

«Όλη η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στην άμυνα (…) σε όσα μπορεί να κάνει η Ουκρανία για να βοηθήσει τον λαό μας να περάσει τον χειμώνα», ανέφερε.

Η Ρωσία αναπλήρωσε πλήρως τα αποθέματα πυραύλων… – 4 φορές πάνω η ρωσική παραγωγή

Η Ρωσία ουσιαστικά σταμάτησε εδώ και καιρό να πλήττει ουκρανικούς στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά για τις επιθέσεις drones καμικάζι.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές στρατιωτικές πληροφορίες, η ρωσική διοίκηση αποθηκεύει πυραύλους για να πραγματοποιήσει μαζικές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές με την έλευση του κρύου καιρού.

Το Κίεβο αναφέρει ότι η ρωσική αμυντική βιομηχανία κατάφερε να αναπληρώσει τα αποθέματα πυραύλων υψηλής ακρίβειας με βεληνεκές άνω των 350 χλμ.

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, Vadim Skibitsky, σήμερα ο ρωσικός στρατός έχει σχεδόν τον ίδιο αριθμό πυραύλων όπως είχε πριν από ένα χρόνο, πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Συνολικά, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών «μέτρησε» 870 πυραύλους, αλλά προειδοποίησε ότι οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία. Από τις διαθέσιμες ποσότητες, ο ρωσικός στρατός διαθέτει:

165 πυραύλους κρουζ Kalibr, 160 πυραύλους Kh-101, Kh-555 και Kh-55, 290 πυραύλους Iskander-M και Iskander-K, 80 υπερηχητικούς Kinzhals και 150 βλήματα X-22/X- 32.

Σημειώνεται ότι παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν, η ρωσική βιομηχανία έχει φτάσει σε επίπεδο παραγωγής πυραύλων που επιτρέπει την αποθήκευση μεγάλων αριθμών.

Αυτό το καλοκαίρι, ο Skibitsky είπε ότι η Ρωσία αύξησε τους όγκους παραγωγής πυραύλων της κατά 3-4 φορές. 

Ο επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου – Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ντένις Μαντούροφ επιβεβαίωσε έμμεσα τα λόγια του ουκρανού υψηλόβαθμου αξιωματικού των πληροφοριών. Δήλωσε ότι το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα παρέχει στην πολεμική αεροπορία, το ναυτικό και τις χερσαίες δυνάμεις όλα τα προηγμένα όπλα στον απαιτούμενο βαθμό.

“Σας διαβεβαιώνω ότι το αμυντικό-βιομηχανικό συγκρότημα παρέχει στην πολεμική αεροπορία, το ναυτικό και τις επίγειες δυνάμεις τους προηγμένους τύπους όπλων πλήρως και αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο. Και πολλοί ξένοι ειδικοί… δικαίως αποκαλούν τη ρωσική αμυντική βιομηχανία την πιο προηγμένη στον κόσμο” σημείωσε ο Μαντούροφ.

800 πύραυλοι μόνο στην Κριμαία;

Αργότερα, η διοίκηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έκανε λόγο για περισσότερους από 800 πυραύλους μόνο στην Κριμαία, οι οποίοι ετοιμάζονται να εκτοξευθούν πλήττοντας ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις τον ερχόμενο χειμώνα.

«Βασιζόμαστε σε δεδομένα από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (κύριο τμήμα πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας – περίπου RV).

Γνωρίζουμε ότι ο εχθρός έχει αναπτύξει ισχυρή ποσότητα στρατιωτικών πόρων στη χερσόνησο της Κριμαίας. Συγκεκριμένα, πύραυλοι τύπου Kalibr είναι συγκεντρωμένοι εκεί μαζί με πυραύλους τύπου Onyx.

Ο εχθρός συσσωρεύει δυνατότητες – αυτό είναι προφανές. Μιλάμε για την ετοιμότητα συνολικά περισσότερων από 800 πυραύλων για χρήση από τον εχθρό για… ενεργειακό τρόμο», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση η Νατάλια Γκουμενιούκ, ομιλήτρια της επιχειρησιακής διοίκησης «Νότος» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας