Οριστικό: Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με ψηλά το κεφάλι!

1159

Ανάσα για τα νοσοκομεία!

Το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο σύστημα υγείας, αποφάσισε και εισηγήθηκε προς την ηγεσία του υπουργείου, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων οδηγώντας έτσι πίσω στην εργασία τους (κάτι που θα ευεργετήσει τα νοσοκομεία) και με ψηλά το κεφάλι όσους αγωνίστηκαν για το δικαίωμά τους.

Βέβαια η κυβέρνηση “παίζει” το τελευταίο της χαρτί καθώς σε μια προσπάθεια “εκδίκησης” προσπαθούν να τους επιβάλλουν ένα διπλό εβδομαδιαίο χαράτσι για δύο τεστ ενώ τους ζητούν να φορούν μάσκα συνεχώς όταν όλοι πλέον επιστημονικών έχουν αποφανθεί ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν.

Ακόμα όμως και έτσι δεν αναιρείται ότι η απόφαση του ΣτΕ που ανάγκασε την κυβέρνηση να τους δεχτεί πίσω στο ΕΣΥ, αποτελεί μια νίκη για όσους αγωνίστηκαν και υπέμειναν τις προσπάθειες παραγκωνισμού τους από κυβερνητικούς και φιλο-κυβερνητικούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται (αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις), οι 2.100 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό rapid test για κορωνοϊό δύο φορές την εβδομάδα με δική τους δαπάνη από την 1η Ιανουαρίου, οπότε και θα βρίσκονται ξανά στις θέσεις εργασίας τους.

Επιπλέον, θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μάσκα προστασίας KN95.

Για τους γιατρούς όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί ως προς την τυχόν επιστροφή τους θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα περιμένει τις τελικές εισηγήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας