Οργή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στην άφιξη Κ.Μητσοτάκη-Χημικά και κρότου-λάμψης από ΜΑΤ

907

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επί της οδού Θεοφράστου στη συνοικία του Αβέρωφ στη Λάρισα, εκεί όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας επ’ αφορμή της έλευσης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας onlarissa, το θερμόμετρο ανέβηκε όταν κάποιοι επιχείρησαν να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα λεωφορείου της αστυνομίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Λάρισα όπου στις 19:00 θα κάνει δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τη κακοκαιρία Daniel.

Αυτή τη στιγμή στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου και βρίσκεται ο πρωθυπουργός, πραγματοποιείται σύσκεψη παρουσία υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα ανακοινωθεί ένα πρώτο «πακέτο» παρεμβάσεων που όπως όλα δείχνουν θα κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:

άμεσα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων (για την κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών) μέτρα στήριξης και αποκατάστασης (για τις περιουσίες, τις αγροτικές εκτάσεις που έχουν καταστραφεί και τις υποδομές), καθώς και μέτρα που θα αφορούν τόσο στην αντιπλημμυρική / αντιπυρική θωράκιση, όσο και σε ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από τη θεομηνία.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό προβλέπεται να υπάρξει ειδικό ταμείο, τόσο με εθνικούς πόρους, όσο και με ευρωπαϊκά κονδύλια, με τις σχετικές διαδικασίες για πρόσθετη ευρωπαϊκή συνδρομή να έχουν ήδη κινηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας