Ομιλία σταθμός Πούτιν: «Oι ΗΠΑ νόμιζαν ότι είναι απεσταλμένοι του Θεού»

763
Oι ΗΠΑ νόμιζαν ότι είναι απεσταλμένοι του Θεού

«Είμαστε δυνατός λαός και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση. Όπως οι πρόγονοί μας, θα λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, ολόκληρη η χιλιόχρονη ιστορία της χώρας μας το αποδεικνύει αυτό».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε Δύση, ΗΠΑ-ΕΕ με μια ομιλία σταθμός εφ’ όλης της ύλης από το βήμα του 25ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Πούτιν απέσπασε χειροκροτήματα από την αίθουσα όταν επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία που προκάλεσε, όπως είπε, ένα «άνευ προηγουμένου» μπαράζ δυτικών οικονομικών κυρώσεων.

«Στην τρέχουσα κατάσταση, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων κινδύνων για εμάς και απειλών, η απόφαση της Ρωσίας να διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν επιβεβλημένη – δύσκολη, φυσικά, αλλά επιβεβλημένη και αναγκαία».

«Τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική»

Με μια επιθετική ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι μεταχειρίζονται τις άλλες χώρες ως «αποικίες», υποστηρίζοντας πως οι ζοφερές προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία δεν επαληθεύτηκαν, χαρακτηρίζοντας «δύσκολη αλλά αναγκαία» την απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε σχετικά:

“Οι αλλαγές στον κόσμο είναι θεμελιώδεις, κομβικές και αδυσώπητες. Και είναι λάθος να πιστεύεις ότι μπορείς να καθίσεις έξω την ώρα των γρήγορων αλλαγών, να περιμένεις ότι όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, ότι όλα θα είναι όπως πριν. Δεν πρόκειται”.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφότου κέρδισαν τον Ψυχρό Πόλεμο, αυτοανακηρύχθηκαν αγγελιοφόροι του Θεού στη γη που δεν έχουν υποχρεώσεις, αλλά μόνο συμφέροντα».

Φαίνεται να μην παρατηρούν ότι νέα ισχυρά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στον πλανήτη”

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της προσπαθούσαν να «αλλάξουν τον ρου της ιστορίας» για να αποδυναμώσουν μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ρωσία.

«Τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική».

“Eίμαστε ισχυρή κυρίαρχη χώρα”

«Η Ρωσία στην νέα εποχή εισέρχεται ως μια ισχυρή κυρίαρχη χώρα. Μόνο τα ισχυρά κυρίαρχα κράτη μπορούν να πουν τη γνώμη τους για την αναδυόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων αλλιώς είναι καταδικασμένα να παραμείνουν ή να γίνουν αποικίες».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “οι κυρώσεις κατά της Μόσχας που ισοδυναμούν με έναν οικονομικό «πόλεμο-αστραπή» δεν είχαν ποτέ καμία πιθανότητα να πετύχουν” λέγοντας πως η ρωσική οικονομία ξεπέρασε τις δυτικές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν.

«Οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές των τροφίμων τυπώνοντας χρήματα και «ψάχνοντας» τρόφιμα στις παγκόσμιες αγορές,» συνέχισε.

«Η πείνα στις φτωχότερες χώρες θα βαρύνουν την συνείδηση ​​της Δύσης και των λεγόμενων ευρωπαϊκών δημοκρατιών», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ενισχύσει τις εξαγωγές της σε σιτηρά και λιπάσματα και ότι η Μόσχα θα εξαγάγει τρόφιμα στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Επίθεση στην ΕΕ – “Θα την πληρώσουν οι λαοί της”

Για την ΕΕ και την Δύση είπε σχετικά:

«Η Δύση έχει ουσιαστικά αρνηθεί να εκπληρώσει τις προηγούμενες υποχρεώσεις της, αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς αδύνατο να συνάψουμε νέες συμφωνίες μαζί της», είπε ο Πούτιν.

“H ΕΕ απώλεσε την «πολιτική της κυριαρχία» έχοντας μπει σε μια πορεία που θα οδηγήσει στον ριζοσπαστισμό και σε αλλαγή των ελίτ, επικρίνοντας τις οικονομικές πολιτικές της ΕΕ, όπως η «εκτύπωση χρήματος» για την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού και της ανισότητας.

«Οι ελίτ της χορεύουν στο ρυθμό κάποιου άλλου, προκαλώντας ζημιά στον δικό τους πληθυσμό».

«Η ανισότητα στην Ευρώπη θα αυξηθεί μόνο και μόνο ως αποτέλεσμα των κυρώσεων. Θα υπάρξει βαθιά υποβάθμιση στην Ευρώπη, οι σημερινές ελίτ θα αντικατασταθούν. Οι λάθος πολιτικές τους θα οδηγήσουν σε αύξηση των εθνικιστικών και εξτρεμιστικών συναισθημάτων στην κοινωνία», ανέφερε ακόμα.

«Οι ανισότητες θα διευρυνθούν ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη και, ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει διάσπαση της κοινωνίας λόγω λαθών στην οικονομία.

«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί επέφεραν σοβαρό πλήγμα στην οικονομία τους με τα ίδια τους τα χέρια. Μόνο οι άμεσες απώλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον πυρετό των κυρώσεων μπορούν να ξεπεράσουν τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα χρόνο. Αυτό είναι το τίμημα των αποφάσεων που είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα και λαμβάνονται σε αντίθεση με την κοινή λογική» τόνισε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως το κόστος αυτό το επωμίζονται οι λαοί.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χάσει την πολιτική της κυριαρχία, «οι γραφειοκρατικές της ελίτ χορεύουν στο ρυθμό κάποιου άλλου, βλάπτοντας τον ίδιο τους τον πληθυσμό».

Παράλληλα, είπε πως «μια αποτυχημένη ενεργειακή πολιτική συνέβαλε στην κλιμάκωση των τιμών στην Ευρώπη, η Ρωσία δεν είχε καμία σχέση με την άνοδο των τιμών της ενέργειας, τα καύσιμα άρχισαν να ανεβαίνουν σε τιμές πολύ πριν από την ειδική επιχείρηση».

Ο Πούτιν τόνισε πως οι συνάδελφοί του στη Δύση προσπαθούν να αντιστρέψουν την πορεία της ιστορίας, σκέφτονται με όρους του περασμένου αιώνα, έχουν ψευδαισθήσεις και δεν θέλουν να παρατηρήσουν τις αλλαγές.

«Οι εταίροι μας στη Δύση υπονομεύουν σκόπιμα τα διεθνή θεμέλια στο όνομα των γεωπολιτικών τους ψευδαισθήσεων» σχολίασε, προσθέτοντας πως «οι σημερινές αλλαγές στην οικονομία και τη διεθνή πολιτική είναι τεκτονικές και επαναστατικές».

Επιπροσθέτως τόνισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως μια «ανοικτή οικονομία» παρά τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης και θα συνεχίσει να συναλλάσσεται με δυτικές εταιρείες. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ροές φυσικού αερίου θα αυξηθούν μέσω νέων διαδρομών. Η Ρωσία θα συνεχίσει να επεκτείνει την οικονομική συνεργασία «με όσους το θέλουν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πούτιν αναγκάστηκε να καθυστερήσει την ομιλία του λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε την Πέμπτη και απενεργοποίησε το σύστημα διαπίστευσης και αποδοχής επισκεπτών του φόρουμ, οδηγώντας σε πολλά προβλήματα με την πρόσβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας