Οι Ρώσοι προωθούνται στο Σλοβιάνσκ-Παραμένει το «αγκάθι» του Azot στο Σεβεροντονέτσκ

1052

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό Mig-29 (βίντεο)

Οι Ρώσοι προωθούν δυνάμεις στην ουκρανική πόλη mega-φρούριο Σλαβιάνσκ (ή Σλοβιάνσκ) (είναι το ίδιο οχυρωμένη όσο ήταν η Ποπάσνα και το Σεβεροντονέτσκ).

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό Mig-29.

Το ρωσικό Επιτελείο αυτή την στιγμή ζητάει τον περιορισμό των Ουκρανών στο μικρό κομμάτι που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους στο Σεβεροντονέτσκ, ενώ μέρος των ρωσικών δυνάμεων μετακινήθηκε στο Σλαβιάνσκ για να ολοκληρωθεί η περικύκλωση των Ουκρανών.

Oι Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες διαδόσεις περί «ανακατάληψης» του μισού Σεβεροντονέτσκ μόνο που αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι Ρώσοι όντως ελέγχουν το 90% της πόλης και ενώ το ουκρανικό Πυροβολικό το οποίο έχει αναδιαταχθεί στο Λίζιτσανσκ βομβαρδίζει μέσα σε κατοικημένες περιοχές εντός του Σεβεροντονέτσκ!

Το Κίεβο προσπαθεί να δημιουργήσει μία νέα Μαριούπολη στο Σεβεροντονέτσκ όπου τον ρόλο του Azovstal θα τον παίξει το εργοστάσιο χημικών Azot, παρόμοιας κατασκευής και με πολλά υπόγεια επίπεδα.

Κανείς δεν ξέρει πόσοι Ουκρανοί έχουν οχυρωθεί εκεί μέσα αλλά υπολογίζονται περίπου στους 1.000.

Πάντως, εντύπωση προκαλούν οι αναφορές από την Ουκρανία με βάση τις οποίες επειδή δεν υπάρχουν πλέον αρκετοί εκπαιδευμένοι Ουκρανοί στρατιώτες, στο μέτωπο του Σεβεροντονέτσκ πολεμούν μονάδες ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού Στρατού και αρκετοί μισθοφόροι.

Η αλήθεια είναι ότι το Σεβεροντονέτσκ καθυστερεί σημαντικά τους Ρώσους από την προώθησή τους στο Σλοβιάνσκ και το Αzot δεν μπορεί να καταληφθεί με κατά μέτωπο επίθεση λόγω της κατασκευής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας