Οι Ρώσοι προέλασαν και περικυκλώνουν τη Λιμάν–Συνέτριψαν δυνάμεις Αζόφ-μισθοφόρων Λεγεώνας

1666

Πολύ επικίνδυνη κατάσταση διαμορφώνεται για τους Ουκρανούς στον άξονα Λιμάν-Σεβέρσκ καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν μια σειρά ουκρανικών προπυργίων και να προωθηθούν στο δάσος της Ντιμπρόβα και στην προεξοχή Torske.

Οι περιοχές αυτές είναι κομβικής σημασίας για την άμυνα της Λιμάν καθώς αποτελούν τα τελευταία εμπόδια/προπύργια. Ο ρωσικός Στρατός- όπως φαίνεται- θα κυκλώσει σύντομα την Λιμάν.

Ουκρανοί αναλυτές παραδέχονται την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στο δάσος της Ντιμπρόβα όσο και στο δάσος του Serebryansky το οποίο αποτελεί το φυσικό εμπόδιο στον δρόμο προς το Σεβέρσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να προελάσουν παρά τον άσχημο καιρό που επικρατεί στην περιοχή και εν μέσω πυκνών χιονοπτώσεων. Οι Ουκρανοί έχουν υποχωρήσει στο τελευταίο προπύργιο τους στην περιοχή.

Στην περιοχή οι Ουκρανοί έχουν παρατάξει την Ταξιαρχία Αζόφ μαζί με μισθοφόρους της Λεγεώνας (όσους έχουν απομείνει).

Βίντεο: Οι Αζοφίτες βάλλουν με πυρομαχικά διασποράς ρωσικές θέσεις. Οι Ρώσοι τους απωθούν

Βίντεο: Oι Ρώσοι καταλαμβάνουν ουκρανικά χαρακώματα στην Κρεμίνα. Οι Ουκρανοί προσπαθούν ανεπιτυχώς να εκκενώσουν έναν τραυματισμένο στρατιώτη.  Δεν επέζησε κανείς

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην Ντιμπρόβα!

Οι ρωσικές δυνάμεις με το διακριτικό κλήσης «Ο» κατάφεραν να προελάσουν στην προεξοχή Torske.

Eπιπλέον σύμφωνα με ρωσικές πηγές :

► Στο δάσος Serebryansky, μετά από μια μακρά περίοδο βομβαρδισμού του προπυργίου της 67ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με πυροβολικό και UR-77,οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν τις ουκρανικές οχυρώσεις. Η ουκρανική διοίκηση έστειλε τη 12η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων «Azov» για να διορθώσει την κατάσταση, η οποία όμως απέτυχε.

► Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την επιτυχή απόκρουση των επιθέσεων από την 60η, 63η και 67η ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού.

► Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Konstantin Mashovets είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια τακτική επίθεση δυτικά και νότια της Κρεμίνα.

► Πρόσθεσε επίσης ότι τμήματα του ρωσικού στρατού εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση προς την κατεύθυνση της  Λιμάν με στόχο να εκτοπίσουν τα ουκρανικά στρατεύματα από την αριστερή όχθη του ποταμού Zherebets.

Απέτυχε μεγάλη αντεπίθεση των δυνάμεων του Αζόφ στο δάσος Serebryansky

Η ουκρανική Διοίκηση έστειλε την Ταξιαρχία “Αζόφ” στην περιοχή  για την αναχαίτιση της ρωσικής επίθεσης.

Πιο αναλυτικά, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποίησε εναλλαγή προσωπικού στην κατεύθυνση Κρεμίνα-Lysichansk, αποσύροντας μονάδες της 5ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς και αντικαθιστώντας τις με μονάδες του εθνικού τάγματος ” Azov» *, το οποίο αναδιοργανώθηκε.

Οι δυνάμεις αυτές αποτελούν πλέον μέρος της 12ης ταξιαρχίας. Οι δυνάμεις του “Azov” αναπτύχθηκαν στην περιοχή του δασαρχείου Serebryansky και απευθείας στη γραμμή επαφής.

Το Κίεβο ήλπιζε ότι οι Αζοφίτες θα συγκρατήσουν την επίθεση του ρωσικού στρατού και θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην αντεπίθεση.

Μάταια όμως. Οι δυνάμεις του Αζόφ ηττήθηκαν κρατά κράτος.

Σήμερα, ομάδες εφόδου από τρεις ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές των δασών Torsky και Serebryansky.

Η επίθεση αποκρούστηκε από τους Ρώσους. Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανήλθαν σε περισσότερους από εκατό νεκρούς και τραυματίες.

“Στις περιοχές Torsky και Serebryansky, οι ενέργειες της ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων, υποστηριζόμενες από πυρά πυροβολικού, απέκρουσαν επιθέσεις από δυνάμεις της 60ης, 63ης και 67ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε περισσότερους από 100 εθνικιστές. Οκτώ στρατιώτες παραδόθηκαν” ανέφερε το κέντρο τύπου του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Σημειώνεται ότι η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε μαζική επίθεση στις θέσεις του ουκρανικού τάγματος «Azov» στο δασαρχείο Serebryansky στην κατεύθυνση Krasnolimansky της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν ουκρανικό οχυρό και αιχμαλώτισαν τον Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην Κρεμίνα

Δυνάμεις της ομάδας  με το διακριτικό κλήσης “Ο”, που αποτελούνται κυρίως από τακτικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς του 41ου και 2ου Στρατού της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της ομάδας “Κέντρο” των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέλαβαν ένα σημαντικό οχυρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην Κρεμίνα, νοτιοανατολικά του δάσους Serebryansky στο Λουγκάνσκ.

Μετά από μια ισχυρή επίθεση στις θέσεις της 67ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με πυροβολικό και drones, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στο αμυντικό οχυρό κατά τη διάρκεια της οποίας όχι μόνο κατέλαβαν τα ουκρανικά χαρακώματα, αλλά αιχμαλώτισαν και έναν Ουκρανό στρατιώτη που είχε απομείνει ζωντανός.

Ο στρατιώτης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κλήθηκε να παραδώσει το όπλο του και να πετάξει τον εξοπλισμό του, κάτι που έκανε χωρίς καθυστέρηση. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ο Διοικητής της ουκρανικής ομάδας που μάχονταν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν αξιόπιστα δεδομένα για το μέγεθος της ομάδας “Ο”. Οι ανοιχτές πηγές αναφέρουν έναν αριθμό 40 χιλιάδων μαχητών (δύο συνδυασμένοι στρατοί όπλων).

Πιστεύεται ότι δεν πρόκειται απλώς για μια ξεχωριστή μονάδα με τα δικά της σύμβολα, αλλά για ειδικές δυνάμεις, που σχηματίζονται από τους πιο εκπαιδευμένους μαχητές διαφόρων τμημάτων του ρωσικού στρατού και ενισχύονται από τις ειδικές δυνάμεις GRU του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεις.

Δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς του μετώπου, επιλύοντας τα πιο περίπλοκα καθήκοντα αναγνώρισης, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας και σύλληψης ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού που έχει άμεση πρόσβαση σε μυστικά έγγραφα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σχέδια διοίκησης και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Ας σημειωθεί ότι η ομάδα «Ο» διαθέτει ίσως τα πιο «προηγμένα» όπλα από όλες τις μονάδες του ρωσικού στρατού που συμμετείχαν στην ειδική επιχείρηση. Η ομάδα περιλαμβάνει ελικόπτερα Mi-28N Night Hunter και Ka-52 Alligator, καθώς και Terminator BMPT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας