Οι Ρώσοι λένε ότι κατέλαβαν το Σεβέρσκ-Οι Ουκρανοί το αρνούνται

941

Πέφτει το Σολεντάρ

Συγκεχυμένες είναι οι αναφορές από το πεδίο των μαχών στην πόλη Σεβέρσκ καθώς οι ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη καταλάβει το αστικό συγκρότημα ενώ οι Ουκρανοί λένε πως ακόμα διατηρούν τον έλεγχό του.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε πέραν του γεγονότος ότι οι Ουκρανοί χάνουν και υποχωρούν ατάκτως.

Περισσότερο επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο για να μπορέσουν να απαγκιστρωθούν από μία μάχη που είναι χαμένη.

Εντυπωσιακό βίντεο από ρωσικό drone δείχνει πώς το ρωσικό Πυροβολικό καταστρέφει τις ουκρανικές γραμμές άμυνας και τα ουκρανικά χαρακώματα.

Το Σεβέρσκ είναι πόλη ίδιου μεγέθους με το Σεβεροντονέτσκ ή την Ποπάσνα, συνολικά 100.000 κατοίκων, παρόλα αυτά πέφτει στα ρωσικά χέρια πολύ ευκολότερα από το αναμενόμενο και γρηγορότερα καθώς σαφώς δεν είχε μετατραπεί όπως οι δύο προηγούμενες πόλεις σε mega-φρούριο.

Στο Μπάκχμουτ αντίθετα δεν έχει υπάρξει ακόμα ρωσική προώθηση καθώς συνεχίζει το «σφυροκόπημα» το ρωσικό Πυροβολικό το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για την τελική έφοδο.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο Σολεντάρ όπου οι Ρώσοι έχουν μπει μέσα στην πόλη και οι Ουκρανοί υποχωρούν αργά προς το δυτικό τμήμα της.

Το Σολεντάρ είναι μία σχετικά μικρή πόλη των δέκα χιλιάδων κατοίκων που όμως συνδέει τα μέτωπα ου Σεβέρσκ και του Μπάκχμουτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας