Οι Ρώσοι έστησαν “Kill Area” στο Πιατικχάτκι-Ανακατέλαβαν τον οικισμό–Μεγάλες ουκρανικές απώλειες

1266

Συγκλονιστικά βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα από τις μάχες στο μέτωπο της Ζαπορίζια όπου οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Πιατικχάτκι (Pyatikhatki) επιφέροντας μεγάλες απώλειες στον ουκρανικό Στρατό.

Στην περιοχή της Ζαπορίζια μάχονταν και Γάλλοι στρατιώτες. Βίντεο δείχνει βαριά τραυματισμένους Γάλλους να εκκενώνονται από το μέτωπο μετά από μάχη με ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιώτες της 19ης Μεραρχίας περικύκλωσαν τις δυνάμεις των Ουκρανών. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της ρωσικής αντεπίθεσης, το 429ο Σύνταγμα βομβάρδισε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από υψώματα δυτικά του Πιατικχάτκι.

Στην περιοχή της πεδιάδας εγκλωβίστηκαν δυνάμεις της 128ης ορεινής Ταξιαρχίας εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται: Στην περιοχή μάχονται η 19η Μεραρχία, το σύνταγμα Vladikavkaz, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις, το τάγμα Sudoplatov και άλλες μονάδες οι οποίες συνεχίζουν να αντεπιτίθενται στα “πλευρά” των Ουκρανών και να εδραιώνονται στα υψώματα.

Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν το Πιατικχάτκι

Πιο αναλυτικά, το χωριό Pyatikhatki, στο οποίο είχαν εισέλθει προηγουμένως ουκρανικοί Ένοπλοι Σχηματισμοί, έχοντας αναφέρει την κατάληψή του, ανακαταλήφθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ.

Το Σάββατο, μετά από δύο ημέρες σκληρών μαχών στο Pyatikhatki, οι Ρώσοι υποχώρησαν στα περίχωρά του οικισμού, όπου υπήρχαν προετοιμασμένες αμυντικές θέσεις.

Ο ουκρανικός Στρατός εξαπέλυσε επίθεση προς την κατεύθυνση του Πιατικχάτκι στις 16 Ιουνίου και η 128η ορεινή Ταξιαρχία επίθεσης, επιχείρησε να σπάσει τη ρωσική άμυνα.

Σε δύο ημέρες, η Ταξιαρχία έχασε μεγάλο αριθμό στρατιωτών προσπαθώντας να ελέγξει τον οικισμό.

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με την υποστήριξη τεθωρακισμένων. Οι Ρώσοι άρχισαν να κάνουν χρήση θερμοβαρικών ρουκετών TOS-1 εναντίον του ουκρανικού Πεζικού προκαλώντας σοβαρές απώλειες.

«Οι στρατιώτες μας δούλεψαν σύμφωνα με την κλασική μέθοδο. Παρέσυραν τον εχθρό σε μία “kill area” και μόλις εισήλθαν οι μονάδες του, τότε ξεκίνησε η ρωσική αεροπορία, το πυροβολικό και τα συστήματα TOS-1A.“Αυτή τη στιγμή, ο εχθρός έχει εκδιωχθεί έξω από το Πιατικχάτκι από Ρώσους στρατιώτες», είπε Ρώσος αξιωματούχος.

«Ο ουκρανικός Στρατός έχει σημαντικές απώλειες. Έχασε πάνω από δώδεκα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα», ανέφερε ο ίδιος.

Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές σημείωσαν ότι τα προβλήματα των ουκρανικών στρατευμάτων κατά την διάρκεια της αντεπίθεσης στην Ζαπορίζια οφείλονται σε διάφορους λόγους.

Πρώτον, η τακτική της χρήσης μικρών ομάδων με δυνατότητα ελιγμών γεγονός που δεν επιτρέπει σε μεγάλους σχηματισμούς να εμπλακούν στη μάχη.

Δεύτερον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φέρνουν εφεδρικές δυνάμεις, αλλά αυτό οδηγεί μόνο σε πρόσθετες απώλειες. Το ρωσικό πυροβολικό αναχαιτίζει τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Τρίτον, τα άρματα μάχης Leopard δεν είναι κατάλληλα για επιθετικές επιχειρήσεις. Ο δυτικός εξοπλισμός καταστρέφεται εύκολα από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού και της αεροπορίας.

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών

Η απώλεια του Πιατικχάτκι θα φέρει εξελίξεις στον ουκρανικό Στρατό. Όχι κυρίως επειδή χάθηκε ο οικισμός αλλά επειδή οι Μονάδες που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις ανακατάληψης του, σημείωσαν μεγάλες και σημαντικές απώλειες σε οπλισμό, τεθωρακισμένα και άρματα μάχης.

Οι Ουκρανοί μετά από 10 ημέρες αντεπίθεσης, δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν σημαντική νίκη στα πεδία των μαχών.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η ρωσική διοίκηση συνεχίζει να μεταφέρει σημαντικές εφεδρείες και στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων TOS-1A, αρμάτων μάχης και MLRS.

Δείτε τον χάρτη και τις εικόνες από τις ουκρανικές απώλειες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας