Οι Ρώσοι χτύπησαν με Kalibr στην Οδησσό-50 Ουκρανοί νεκροί στο Nikolayev

640
Οι Ρώσοι χτύπησαν με Kalibr

Ο Orban είπε πικρές αλήθειες, ότι οι κυρώσεις της Δύσης έχουν αποτύχει και όσο υποστηρίζουν την Ουκρανία με όπλα τόσο οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τις επιθέσεις για να εξαλείψουν τον κίνδυνο

Τι συνέβη στην Οδησσό την πόλη στην Νότια Ουκρανία από όπου εξάγονται τα σιτηρά της Ουκρανίας προς την Δύση;
Αυτό που συνέβη είναι και παρά τις διαψεύσεις της Ρωσίας, ότι οι ρωσικές δυνάμεις με πυραύλους Kalibr χτύπησαν την Οδησσό όχι γιατί ήθελαν να σαμποτάρουν την συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών που επιτεύχθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο στόχος ήταν οπλικά συστήματα των Ουκρανών καθώς τελευταία, οι Ουκρανικές δυνάμεις ενώ χάνουν κατά κράτος στην Ανατολική Ουκρανία, έχοντας υποστεί μεγάλες ήττες στην Νότια Ουκρανία στις περιοχές Kherson και Zaporizhia οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται…

Οι ρώσοι αρνούνται εμπλοκή στον βομβαρδισμό της Οδησσού

Ενώ ο Λευκός Οίκος και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, μαζί με την ουκρανική κυβέρνηση, καταδίκασαν ως εξωφρενικές μια σειρά από αναφερόμενες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι της Οδησσού η Ρωσία αρνείται ότι ήταν πίσω από την επίθεση.
Μάλιστα οι ρώσοι ανέφεραν στον Τούρκο υπουργό Άμυνας ότι δεν είχαν «καμία σχέση» με χτυπήματα στο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι εξακολουθεί να προετοιμάζει εξαγωγές γεωργικών προϊόντων παρά την απειλή για περισσότερους βομβαρδισμούς.
Οι βασικές υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού δεν υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Οι ρώσοι χτύπησαν την Οδησσό αλλά δεν παραβίασαν την συμφωνία για τα σιτηρά

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν στο εμπορικό λιμάνι της Οδησσού πυραύλους κρουζ Kalibr, οι 2 πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις αεράμυνας και οι 2 έπληξαν την υποδομή του λιμανιού.

H ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για την Οδησσό

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό σκάφος στο λιμάνι της Οδησσού, στην Ουκρανία, με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
«Πύραυλοι Kalibr κατέστρεψαν στρατιωτικές υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, με ένα πλήγμα υψηλής ακρίβειας», έγραψε η Zakharova στον λογαριασμό της στην εφαρμογή Telegram, απαντώντας στη δήλωση Zelensky ο οποίος είπε πως τα πλήγματα αυτά καταστρέφουν το ενδεχόμενο ενός διαλόγου ή μιας συμφωνίας με τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τη Zakharova, οι πύραυλοι κατέστρεψαν ένα ουκρανικό «στρατιωτικό σκάφος». Δεν έδωσε διευκρινίσεις ούτε αποδείξεις για τις δηλώσεις της.

Κινδυνεύει η συμφωνία για τα σιτηρά;

Και οι New York Times εστίασαν στο κατά πόσον το χτύπημα στην Οδησσό θα οδηγήσει σε κατάρρευση την συμφωνία για τα σιτηρά:
«Η Ρωσία μπορεί να μην παραβίασε τεχνικά τη συμφωνία, αφού δεν δεσμεύτηκε να αποφύγει την επίθεση στα τμήματα των ουκρανικών λιμανιών που δεν χρησιμοποιούνται άμεσα για τις εξαγωγές σιτηρών, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ΟΗΕ».
Η ουκρανική κυβέρνηση είχε τονίσει ότι δεν θα διαπραγματευτεί απευθείας με τη ρωσική πλευρά έως ότου ανακτήσει όλα τα χαμένα εδάφη.
Δεν υπήρχαν καν φωτογραφήσεις με Ρώσους και Ουκρανούς
Η συμφωνία περιλαμβάνει την σταδιακή εξαγωγή 20 χιλ. τόνων σιτηρών.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν την Kherson

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν ξανά στην περιοχή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya και στη γέφυρα του ποταμού Ingulets στο χωριό Daryevka, στην περιοχή Kherson.
Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya και τη γέφυρα Daryevsky.
Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τις περισσότερες οβίδες, αλλά υπήρξαν χτυπήματα στη γέφυρα Daryevsky αλλά χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία. Οι ρώσοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι η γέφυρα πάνω από τα Ingulets δεν έχει στρατηγική και στρατιωτική σημασία, ωστόσο, για δεύτερη μέρα βομβαρδίζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει τακτικά οικισμούς στην περιοχή Kherson, στις 11 Ιουλίου χτύπησαν στο New Kakhovka. Στις 18 Ιουλίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν στην περιοχή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya.
Στις 23 Ιουλίου, το Κίεβο προσπάθησε ξανά να χτυπήσει τον υδροηλεκτρικό σταθμό, αλλά δεν υπέστη ζημιά.

Οι ρώσοι έδωσαν σκληρή απάντηση στην Zaporizhia

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προστάτευσαν την Zaporizhia από τους συστηματικούς βομβαρδισμούς των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Τελευταία οι Ουκρανοί χτυπούν με πυραύλους MLRS την Zaporizhia αλλά χωρίς να έχουν καταφέρει να σπάσουν την Ρωσική άμυνα.

50 Ουκρανοί νεκροί στο Nikolayev

Η ρωσική αεροπορία έπληξε αποθήκες όπλων και πυρομαχικών της 28ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας και της 123ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στο Nikolayev, εξολοθρεύοντας περισσότερα από 50 Ουκρανούς μαχητές, ανέφερε την Κυριακή (24/7/2022) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.
«Στην πόλη Nikolayev όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξαν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών της 28ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της 123ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στο έδαφος ενός εργοστασίου επισκευής ατμομηχανών.
«Πενήντα άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 τεμάχια πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων και 10 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν».

 Οι Ουκρανοί κατηγορούν τον Ούγγρο πρωθυπουργό V. Orban για ρωσική προπαγάνδα

Το Ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τον Ούγγρο πρωθυπουργό V. Orban για ρωσική προπαγάνδα
Ο Orban είχε δηλώσει ότι οι κυρώσεις δεν έχουν κλονίσει τη Ρωσία.
Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας δεν συμβάλλουν στην επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία και η παροχή όπλων του ΝΑΤΟ στην ουκρανική πλευρά παρατείνει τη σύγκρουση, καθώς η Ρωσία θέλει να καταστρέψει οποιαδήποτε πιθανότητα επίθεσης από τους Ουκρανούς.
Ο Orban είπε πικρές αλήθειες, ότι οι κυρώσεις της Δύσης έχουν αποτύχει και όσο υποστηρίζουν την Ουκρανία με όπλα τόσο οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τις επιθέσεις για να εξαλείψουν τον κίνδυνο.

Σκοτώθηκαν μισθοφόροι από την Δύση στην Ουκρανία

Δύο Αμερικανοί, ένας Καναδός και ένας Σουηδός πολίτης που συμμετείχαν στις μάχες στο Donbass στο πλευρό των Ουκρανικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν πρόσφατα, ανέφερε η εφημερίδα Politico.
Με βάση τον «διοικητή των ξένων μαχητών» Ruslan Miroshnichenko, πρόκειται για τους πολίτες των ΗΠΑ, Luc Lucishin και Brian Yang, Emile Antoine Roy-Syrua από τον Καναδά και Edward Selander Patrignani από τη Σουηδία.
Όπως προκύπτει, οι μισθοφόροι αποτελούσαν μέρος των «δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων» της ουκρανικής εδαφικής άμυνας, η μονάδα τους «είχε έδρα κοντά στο Siversk».

Οι μισθοφόροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στις 18 Ιουλίου κοντά στο χωριό Grigoryevka (Grigorovka).
Ο Lyutsyshyn «ήταν ένας Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής». Στις ΗΠΑ εργαζόταν στην αστυνομία.
Ο Young υπηρέτησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο παρελθόν, ο Roy-Sirois είχε συνδεθεί στο παρελθόν με τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι δύο Αμερικανοί σκοτώθηκαν πρόσφατα στο Donbass.
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα προτρέψει τους Αμερικανούς να συμμετέχουν σε εχθροπραξίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας