Οι ρώσικες Στρατιές κινούνται από Λουγκσνσκ σε Χάρκοβο-Ρωσική προέλαση βάθους 20χλμ!

24132

Εικόνα πλήρους κατάρρευσης παρουσιάζει το Ανατολικό μέτωπο των Ουκρανών:

Οι ρωσικές στρατιές ανακοίνωσαν επίσημα των έλεγχο των οικισμών Nadia (Nadzheda), Sergeevka, Novoegorovka και την είσοδο δυνάμεων από την περιοχή του Λουγκάνσκ προς την περιοχή του Χαρκόβου.

Παράλληλα ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν και στον οικισμό Tverdokhlebovo.

Συνολικά οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους τις τελευταίες 12-14 ημέρες! Τελικά αντί για ουκρανική αντεπίθεση έχουμε… ρωσική!

Οι Ουκρανοί παραδέχονται “σημαντική επίθεση” των ρωσικών δυνάμεων σε βάθος 8 χλμ από τον ποταμό Ζέρεμπετς μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προελάσει 20 χλμ τις τελευταίες ημέρες.

Οι Ουκρανοί έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα στο ανατολικό μέτωπο. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει προγεφυρώματα τα οποίο έχουν διευρύνει και δημιουργούν άξονες επίθεσης προς όλες τις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ, Λίμαν, Σεβέρσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τους οικισμούς Novoegorovka και Nadezhda στο Λουγκάνσκ και εισήλθαν στην περιοχή Izyumsky στο Χάρκοβο!

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Σβάτοβο. Σήμερα το απόγευμα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Σεργκέεβκα.

Από μόνο του, αυτό το γεγονός υποδηλώνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν με επιτυχία τον ποταμό Zherebets και νότια του οικισμού Raygorodok. Ο ποταμός Zherebets διασχίζει μια σειρά από οικισμούς κατά μήκος των συνόρων του Λουγκάνσκ και του Χάρκοβο.

Αναπτύσσοντας την επίθεση σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησαν σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων μέσα στην ημέρα. Εκτός από τον οικισμό Sergeevka, πήραν τον έλεγχο τουλάχιστον δύο ακόμη οικισμών. Αυτοί είναι η Novogorovka και η Nadia (Nadzheda).

Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών ενεργειών, τα ρωσικά στρατεύματα δημιούργησαν ένα προγεφύρωμα η άκρη του οποίου βρίσκεται επί του παρόντος στην περιοχή Χάρκοβο, περίπου 2-3 ​​χλμ από το χωριό Pershotravnevo, στην κοινότητα Borovskoye, περιοχή Izyumsky

Η ουκρανική πλευρά επιβεβαιώνει την απώλεια οικισμών στη συμβολή της περιφέρειας Λουγκάνσκ και της περιοχής Χάρκοβο.

Ουκρανοί στρατιωτικοί ανταποκριτές γράφουν ότι η διάσπαση της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα νότια της Raigorodka από τα ρωσικά στρατεύματα, δημιούργησε μια «κατάσταση χάους» στις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που έλεγχαν θέσεις στους οικισμούς Nadezhda, Sergeevka και Novoegorovka, αποχώρησαν φοβούμενοι την περικύκλωση.

Ωστόσο, αρκετές ουκρανικές μονάδες περικυκλώθηκαν, προφανώς δεν είχαν χρόνο να υποχωρήσουν τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα δυτικά.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπαθεί τώρα να κλείσει επειγόντως τις τρύπες στην άμυνα στα δυτικά του Σβάτοβο. Είναι πιθανό ότι αυτό θα είναι δυνατό μόνο στην περιοχή του Oskol, στα βόρεια της οποίας είναι το Κουπιάνσκ και λίγο στα δυτικά το Ίζιουμ.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Ο στρατός απελευθέρωσε τον οικισμό Sergeevka

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει την ανακατάληψη της Σεργκέγιεφκα μετά από επιτυχείς αντεπιθέσεις της 15ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων στην κατεύθυνση Κράσνι Λιμάν.

“Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το χωριό Sergeevka (Λουγκάνσκ). Ο οικισμός που τέθηκε υπό τον έλεγχό τους βρίσκεται στην κατεύθυνση Krasnolimansky”  ανακοίνωσε ο αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

“Κατά τη διάρκεια επιτυχών επιχειρήσεων αντεπίθεσης, οι μονάδες της 15ης Ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων υπό την επιδέξια διοίκηση του αντισυνταγματάρχη Builov απελευθέρωσαν τον οικισμό Sergeevka” πρόσθεσε.

Οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται πλέον από το Λουγκάνσκ προς Χάρκοβο!

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

-“Συνολικά, στην κατεύθυνση Krasnolimansky, μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησαν έως και τέσσερα χιλιόμετρα κατά μήκος της γραμμής του μετώπου και έως και δύο χιλιόμετρα σε βάθος στις αμυντικές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να προσπαθεί να αντεπιτεθεί. Αρκετές τέτοιες απόπειρες απωθήθηκαν από τους Ρώσους στρατιώτες μας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

-Συγκεκριμένα, ο ουκρανικός Στρατός εισέβαλε στις ρωσικές θέσεις στο δασαρχείο Serebryansky. Εκεί, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από το 234ο σύνταγμα υπό τη διοίκηση του συνταγματάρχη Βασίλιεφ όχι μόνο απέκρουσαν το χτύπημα των Ουκρανών, αλλά και εξαπέλυσαν αντεπίθεση, προχωρώντας 1,5 χιλιόμετρο μπροστά!

➨ Οι μονάδες της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας συνεχίζουν να διαπερνούν τις άμυνες του oυκρανικού Στρατού κοντά στον ποταμό Zherebets, κινούμενοι από το Λουγκάνσκ προς στην περιοχή του Χάρκοβο.

➨ Στην κατεύθυνση Σβάτοβο, το ρωσικό πυροβολικό λειτουργεί συνεχώς, σε κάποιο βαθμό παρόμοια με την ένταση του Μπαχμούτ, αναφέρουν Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές.

➨ Τις τελευταίες 7 ημέρες η Ρωσία ανακατέλαβε 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 50 τχλμ σε 12 ημέρες.

-Το ανθρώπινο δυναμικό και ο εξοπλισμός της 21ης, 63ης, 67ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 5ης Επιχειρησιακής Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας ηττήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Terny, Torskoe και Yampolovka του Ντονέτσκ

Στις συνοικίες Torskoye και Novolyubovka καταστράφηκαν οι αποθήκες πυρομαχικών της 44ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 100ης ταξιαρχίας.

Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 190 Ουκρανούς στρατιώτες, έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε φορτηγά, δύο D-20, ένα D-30, δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika και ένα ραντάρ αντι-πυροβολικού AN/TPQ-50 αμερικανικής κατασκευής.

Οι χάρτες όπως διαμορφώνονται πλέον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας