Οι ρωσικές δυνάμεις αλλάζουν τακτική και επιχειρούν ταυτόχρονα σε 6 μέτωπα

1132
Οι ρωσικές δυνάμεις αλλάζουν

Όλες οι εξελίξεις στα μέτωπα της Ουκρανίας – Στόχος η άμεση κατάκτηση Bakhmut – Siversk

Αυτή η νέα στρατιωτική τακτική δίνει προτεραιότητα στην προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, γύρω από το Bakhmut και, πιθανώς, προς το Siversk ενώ ότι δεν κατάφεραν να καταλάβουν από το 2014 το επιδιώκουν την τρέχουσα περίοδο στον άξονα Avdiivka

Τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία έχουν αλλάξει τακτική και επιχειρούν σε περίπου έξι ομάδες δυνάμεων που προσανατολίζονται στην πόλη του Kharkiv και στη βορειοανατολική Περιφέρεια του Kharkiv κατά μήκος της γραμμής Izyum – Slovyansk, την περιοχή Siversk – Lysychansk, την κρίσιμη πόλη του Bakhmut, την περιοχή Avdiivka – Donetsk και τη Νότια Ουκρανία.
Οι ομάδες της πόλης του Kharkiv και του Siversk – Lysychansk πιθανότατα χτίζονται γύρω από πυρήνες που προέρχονται από τις Δυτικές και Κεντρικές Στρατιωτικές Περιφέρειες αντίστοιχα.
Ο άξονας Izyum-Slovyansk επανδρώνεται ολοένα και περισσότερο από πρόσφατα σχηματισμένα τάγματα εθελοντών.
Οι στρατιώτες της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας του Ομίλου Wagner (PMC) πρωτοστατούν γύρω από το Bakhmut, ενώ οι δυνάμεις που προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DNR) κυριαρχούν στην περιοχή Avdiivka – Donetsk.

Στρατεύματα από τη Νότια Στρατιωτική Περιοχή (SMD) πιθανότατα αποτελούσαν τον αρχικό πυρήνα δυνάμεων στις Περιφέρειες Kherson και Zaporizhia, αλλά έχουν ενισχυθεί με στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και της Rosgvardia.

Αυτή η νέα στρατιωτική τακτική δίνει προτεραιότητα στην προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, γύρω από το Bakhmut και, πιθανώς, προς το Siversk ενώ ότι δεν κατάφεραν να καταλάβουν από το 2014 το επιδιώκουν την τρέχουσα περίοδο στον άξονα Avdiivka.
Η υψηλή συγκέντρωση ταγμάτων εθελοντών γύρω από το Izyum και το Slovyansk υποδηλώνει ότι αυτή η περιοχή δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της ρωσικής προσοχής και μπορεί να είναι ευάλωτη στις ουκρανικές αντεπιθέσεις.

Πόλη του Kharkiv και βορειοανατολική Περιφέρεια Kharkiv:

Κυρίως μονάδες Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας

Η σύνθεση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την πόλη του Kharkiv αποτελείται τουλάχιστον εν μέρει από μονάδες Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (WMD).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο εντόπισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκέντρωσαν μονάδες όπλων μαζικής καταστροφής γύρω από την πόλη του Kharkiv και σε συνοριακές περιοχές των περιφερειών Kursk και Bryansk της Ρωσίας.

Γραμμή Izyum – Slovyansk:

Κυρίως Τάγματα Εθελοντών και ορισμένες μονάδες της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δεσμεύουν εθελοντικές μονάδες και ορισμένα εναπομείναντα αποσπάσματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD) στη γραμμή Izyum – Slovyansk και πιθανότατα υποβαθμίζουν τον άξονα υπέρ της υπεράσπισης θέσεων στη νότια Ουκρανία.
Ουκρανικοί στρατιωτικοί ανέφεραν ότι στοιχεία της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που είχαν υποστηρίξει προηγουμένως επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk αναπτύχθηκαν στον Νότιο Άξονα σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν τα κατεχόμενα εδάφη στη δυτική Zaporizhia και στις Περιφέρειες Kherson.

Siversk – Lysychansk:

Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια με ορισμένες μονάδες DNR και LNR

Μονάδες της Ρωσικής Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (CMD) και ορισμένες μονάδες LNR και DNR επιχειρούν στον άξονα Siversk – Lysychansk και έχουν ξαναρχίσει τις επιθετικές τους επιχειρήσεις πιθανότατα μετά από μια επιχειρησιακή παύση που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου.
Ο Διοικητής του CMD, Συνταγματάρχης Aleksandr Lapin επισκέφθηκε το Lysychansk στις 8 Αυγούστου και πιθανότατα διέταξε τα στρατεύματα του CMD να επαναλάβουν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς το Siversk
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν με συνέπεια επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Siversk από τις 8 Αυγούστου, ενώ προηγουμένως είχε εμπλακεί σε σποραδικές περιορισμένες επιθέσεις.
Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύθηκαν στο Twitter στις 5 Αυγούστου έδειξαν στοιχεία της Ρωσικής 55ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της CMD που φέρεται να επιχειρεί προς την κατεύθυνση του Siversk.

Bakhmut:

Ο Όμιλος Wagner με LNR και ορισμένες μονάδες WMD

Αποσπάσματα της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας του Ομίλου Wagner στηρίζουν τις ρωσικές προσπάθειες να κερδίσουν έδαφος γύρω από το Bakhmut και πιθανότατα συνέβαλαν στις πρόσφατες επιτυχίες σε αυτόν τον τομέα.
Διάφορες ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι μισθοφόροι της ομάδας Wagner έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις προηγούμενες καταλήψεις του Pokrovske (ανατολικά του Bakhmut), του Klynove (18 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut), του Novoluhanske (25 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut) και του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Vuhlehirska (περίπου 20 χλμ νοτιοανατολικά) του Bakhmut).
Ο Όμιλος Wagner φέρεται επίσης να διατηρεί έδρα στην Popasna, περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Bakhmut.

Avdiivka – Donetsk:

Μονάδες DNR (Donetsk)

Μονάδες από το Donetsk, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή από το 2014, δρουν στην περιοχή Avdiivka – Donetsk, αφού πιθανότατα συμμετείχαν σε επιχειρήσεις για την κατάληψη της Περιφέρειας Luhansk.
Το DNR προωθεί τη στρατολόγηση εθελοντών για την 100η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων των Φρουρών της DNR και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές αρχές κατοχής έχουν αρχίσει να κινητοποιούν άνδρες από τη Μαριούπολη για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες της μονάδας του Donetsk.
Ένα απόσπασμα Κοζάκων επιχειρεί γύρω από τη Mariinka, βορειοδυτικά της πόλης του Donetsk.

Νότια Ουκρανία:

Η σύνθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα είναι σχετικά πιο διαφοροποιημένη από αυτή άλλων αξόνων.
Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία πιθανότατα δημιούργησε ένα μείγμα δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή για να υπερασπιστεί σε μια αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση, γεγονός που πιθανώς εξηγεί τη μεγάλη ποικιλία δυνάμεων.

Βασικά σημεία

Ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία επιχειρούν σε περίπου έξι ομάδες δυνάμεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις βόρεια της πόλης Kharkiv, βορειοδυτικά του Slovyansk, ανατολικά του Siversk και σημείωσαν κέρδη γύρω από το Bakhmut.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν συγκέντρωση δυνάμεων Wagner στην Popasna.

Σαράντα δύο κράτη κάλεσαν τις ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia στο Enerhodar, καθώς συνεχίζεται ο βομβαρδισμός από τους Ουκρανούς.

Οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν την οδική γέφυρα Antonivsky, κρατώντας πιθανότατα και τις τρεις οδικές γέφυρες προς και στη δεξιά όχθη του Dnipro ακατάλληλες για βαρύ εξοπλισμό.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση βορειοδυτικά του Slovyansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να διαπεράσουν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές στη Dolyna, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Slovyansk κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ε40 Izyum-Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιδρομές μεταξύ Izyum και Slovyansk, ιδιαίτερα κατά μήκος των συνόρων της περιφέρειας Kharkiv – Donetsk κοντά στην Krasnopillya, Dibrovne, Kurulka και Bohorodychne.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν πολλές χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Siversk στις 14 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν αναγνωριστικές επιχειρήσεις κοντά στην Serebryanka (11 χλμ βορειοανατολικά του Siversk) και στο Vesele (21 χλμ νοτιοανατολικά του Siversk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν επιπλέον να προχωρήσουν από το Spirne και το Ivano – Darivka, νοτιοανατολικά του Siversk, αντίστοιχα

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις ανατολικά και νότια του Bakhmut και σημείωσαν κέρδη σε αυτήν την περιοχή. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν «επιτυχία» προς την κατεύθυνση του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν εδαφικά κέρδη στο Soledar και το Yakovlivka, αμφότερα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut – Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης τις μάχες νοτιοανατολικά του Bakhmut γύρω από το Vershyna (15 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut), την Kodema (20 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut) και το Zaitseve (10 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut)

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις βόρεια και βορειοδυτικά της πόλης του Donetsk στις 14 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στην Krasnohorivka, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια από τα περίχωρα της πόλης Donetsk.
Ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Διοίκησης της Ουκρανίας, Serihy Cherevatyi, αμφισβήτησε συγκεκριμένα τον ισχυρισμό του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στις 13 Αυγούστου ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Pisky.
Ο Cherevatyi δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να πολεμούν ενεργά στο Pisky και προς το Pervomaiske (περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Pisky κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E50).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) έχουν αρχίσει να πολεμούν προς το Nevelske, μόλις 1 χλμ δυτικά του Pisky.[

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Σαράντα δύο κράτη, συμπεριλαμβανομένων όλων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέδωσαν κοινή δήλωση καλώντας τη Ρωσία να αποσυρθεί από τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia (NPP) στο κατεχόμενο Enerhodar.

Ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν ξανά την γέφυρα Antonivsky κοντά στην πόλη Kherson κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 13-14 Αυγούστου, εξασφαλίζοντας πιθανότατα ότι και οι τρεις γέφυρες στην κεντρική Περιφέρεια Kherson παραμένουν ανανεργές.

Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOCs).

Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι δύο ρωσικά αερομεταφερόμενα αποσπάσματα επιχείρησαν μια χερσαία επίθεση προς το Lozove, στην περιφέρεια Kherson.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλικές επιθέσεις σε ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στη Muzykivka και τη Nova Kakhovka, στην περιφέρεια Kherson.
Έκρηξη σημειώθηκε στο λιμάνι του Berdyansk της περιφέρειας Zaporizhzhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις της Zaporizhzhia, ισχυρίστηκαν ότι μια αποτυχία στα πρωτόκολλα πυρασφάλειας είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χτυπήσει στο παρελθόν το λιμάνι του Berdyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις αεροπορικές επιδρομές κατά μήκος της γραμμής επαφής στην Περιφέρεια της Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν κατοικημένες περιοχές και λιμενική υποδομή της πόλης του Mykolaiv με το οπλικό σύστημα GMLRS και συνέχισαν τους βομβαρδισμούς σε όλο τον νότιο άξονα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας