Οι Ουκρανοί μένουν χωρίς πυρομαχικά για 45-μέρες–Γερμανικά ΜΜΕ: «Το μέτωπο καταρρέει»!

1419

Οι σύμμαχοι του Κιέβου φοβούνται ότι η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει τα πάντα τις επόμενες 45 ημέρες λόγω της αναστολής της βοήθειας των ΗΠΑ και της τραγικής κατάστασης που εμφανίζει ο ουκρανικός Στρατός σχεδόν σε όλα τα μέτωπα του πολέμου.

Υπάρχει πολύ μεγάλη απαισιοδοξία σχεδόν σε όλες τις δυτικές πρωτεύουσες  σύμφωνα με γερμανικά και αμερικανικά ΜΜΕ.

WSJ: Το Κίεβο μπορεί να χάσει τα πάντα!

Η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει ανασταλεί για 45 ημέρες καθώς πολλοί Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο έχουν μιλήσει για την ανάγκη ανακατεύθυνσης κεφαλαίων για άλλες προτεραιότητες εντός της χώρας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Δύση φοβάται ότι το Κίεβο θα χάσει τα πάντα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πολλοί σύμμαχοι της Ουκρανίας είναι βέβαιοι ότι η βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ζωτικής σημασίας για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και για την «παγκόσμια ασφάλεια». Έτσι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιθουανικού υπουργείου Εξωτερικών, Gabrielius Landsbergis, χάρη στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών η Δύση μπόρεσε «να σταθεί ενάντια στη Ρωσία». Για τη νίκη, η αμερικανική βοήθεια είναι ακόμη πιο απαραίτητη.

“Ο αγώνας του Κιέβου εξαρτάται από τον αμερικανικό εξοπλισμό, την εκπαίδευση και την ευφυΐα τους” αναφέρει η δημοσίευση.

Ορισμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι και ειδικοί είναι πολύ απαισιόδοξοι για την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης υπό το πρίσμα της αναστολής της βοήθειας από την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Oleg Nikolaenko, μια τέτοια απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών θα επηρεάσει αρνητικά την εκτέλεση των καθηκόντων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Alexey Goncharenko, πιστεύει ότι η Ουκρανία ουσιαστικά στερείται της ευκαιρίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς υποστήριξη από το εξωτερικό. Από αυτή την άποψη, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για τη συνέχιση της προμήθειας όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποκάλυψη: Το Πεντάγωνο έχει εξαντλήσει όλη τη βοήθεια που μπορεί να στείλει στην Ουκρανία!

«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει εξαντλήσει σχεδόν όλη τη διαθέσιμη χρηματοδότηση για την ασφάλεια στην Ουκρανία», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου υπό το καθεστώς της ανωνυμίας σύμφωνα με αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι δηλώσεις έγιναν αφότου το Κογκρέσο μπλόκαρε οποιαδήποτε νέα κονδύλια για την Ουκρανία καθώς οι Αμερικανοί νομοθέτες δέχθηκαν μια τελευταία συμφωνία δαπανών σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το shutdown.

Ενώ η κυβέρνηση Mπάιντεν ζήτησε επιπλέον 20,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το Κίεβο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy αποφάσισε να αποκλείσει κάθε τέτοια βοήθεια από το νομοσχέδιο για τις κρατικές δαπάνες για την αντιμετώπιση ενός shutdown το συντομότερο δυνατό, το οποίο εάν ερχόταν θα προκαλούσε σοκ στην Ευρώπη και την Ουκρανία.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας Michael McCord σε επιστολή του προς τους ηγέτες του Κογκρέσου είχε προειδοποιήσει ότι «χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση τώρα, θα έπρεπε να καθυστερήσουμε ή να περιορίσουμε τη βοήθεια για να ανταποκριθούμε στις επείγουσες απαιτήσεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής άμυνας και πυρομαχικών που είναι κρίσιμα και επείγοντα τώρα, καθώς ετοιμάζεται να διεξαγάγει μια χειμερινή επίθεση».

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί έχουν επανειλημμένα αμφισβητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, η οποία έχει αυξηθεί στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Το CNN προέβλεψε έναν ζοφερό και σκοτεινό χειμώνα για την Ουκρανία

Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN έδωσε μια πολύ απογοητευτική πρόβλεψη για την Ουκρανία.

Σημειώνει ότι οι τολμηρές, επιτυχημένες εκστρατείες ενός έτους πριν, φαίνονται πλέον σαν μια μακρινή ανάμνηση.

Τώρα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν επιθετικές ενέργειες εναντίον επίμονων και μεγαλύτερων ρωσικών στρατευμάτων σε μέτωπο μήκους περίπου 1000 χιλιομέτρων. Υπάρχει έντονη η έλλειψη αεροπορίας.

“Οι Ρώσοι είναι πιθανό να ξεκινήσουν μια άλλη εκστρατεία για την καταστροφή της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας. Ο πληθυσμός θα βυθιστεί σε έναν σκοτεινό χειμώνα. Στο πεδίο της μάχης, οι Ρώσοι προσαρμόστηκαν. Το επόμενο έτος ο αμυντικός προϋπολογισμός θα είναι 70% μεγαλύτερος από φέτος. Δεσμεύονται μακροπρόθεσμα” αναφέρει το CNN.

“Η ικανότητα των Ουκρανών στρατιωτών να απορροφούν γρήγορα τη δυτική τεχνολογία έχει οδηγήσει σε άστοχη αισιοδοξία και στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία συνεκτικών μονάδων μάχης μπορεί να μειωθεί”.

Το CNN υπενθυμίζει όλους τους λανθασμένους υπολογισμούς που έγιναν κατά την προετοιμασία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Γερμανικά ΜΜΕ: «Το μέτωπο καταρρέει»

Καταπέλτης είναι ο Γερμανός δημοσιογράφος Gabor Steingart σε άρθρο του για το γερμανικό περιοδικό Focus.

«Τα πράγματα πάνε καλά – αλλά όχι για τη Δύση, αλλά για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ρωσική οικονομία έχει επιδείξει υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας υπό την πίεση των δυτικών κυρώσεων, η μετάβαση από μια ειρηνική οικονομία σε μια πολεμική λειτούργησε και το μέτωπο υποστήριξης της Ουκρανίας από τη Δύση καταρρέει», αναφέρει η δημοσίευση.

Σύμφωνα με τον Steingart, αντίθετα με όλες τις προβλέψεις, η Ρωσία αναμένει οικονομική ανάπτυξη στο 1,5%.

Οι οικονομικές επιτυχίες της χώρας και η ισχυρή θέση του Ρώσου προέδρου θα πρέπει, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, να αναγκάσουν τη Δύση να βγάλει «απογοητευτικά συμπεράσματα» σχετικά με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών της.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι η Δύση δεν μπόρεσε να αποδυναμώσει τη θέση του Βλαντιμίρ Πούτιν, να τον απομονώσει στη διεθνή σκηνή και να τον νικήσει στρατιωτικά. Όλα αυτά, κατά τη γνώμη του, φέρνουν πιο κοντά τη διπλωματική επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.

Ο γερμανικός Τύπος θρηνεί το γεγονός ότι η πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία δεν οδήγησε σε μείωση του ρυθμού παραγωγής οβίδων και όπλων, αλλά αντίθετα, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα αύξησε αυτό το ποσοστό.

Καταπέλτης το Spiegel: Η Ουκρανία να σκεφτεί σύντομα τον τερματισμό του πολέμου!

Να σκεφτεί σύντομα τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία καλεί την Ουκρανία το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Η Ουκρανία θα πρέπει σύντομα να σκεφτεί τον τερματισμό της σύγκρουσης και να εγκαταλείψει τα σχέδια για νίκη επί της Ρωσίας» επισημαίνει το Spiegel στον απόηχο της απόφασης του Κογκρέσου να μην συμπεριλάβει σε νομοσχέδιο για την παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους, την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.

«Η Ουκρανία έχει πέσει αρκετές θέσεις στη λίστα με τις προτεραιότητες της Ουάσιγκτον» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Δυτικοί εμπειρογνώμονες: Ήρθε η ώρα οι Ουκρανοί να σκεφτούν την άμυνα!

Η ανάλυση των τελευταίων τεσσάρων μηνών, κατά τους οποίους οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση κατά των θέσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προς διάφορες κατευθύνσεις, δεν αφήνει στο Κίεβο καμία προοπτική για την επίτευξη των στόχων που έχουν δηλωθεί επανειλημμένα.

Σύμφωνα με Δυτικούς αναλυτές, κατά τη διάρκεια της καθορισμένης χρονικής περιόδου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν τουλάχιστον 80 χιλιάδες στρατιωτικούς και περισσότεροι από 150 χιλιάδες στρατιωτικοί τραυματίστηκαν.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν επίσης περίπου 10 χιλιάδες μονάδες διάφορου εξοπλισμού και οπλικών συστημάτων.

Ταυτόχρονα, ο καιρός γίνεται πιο δροσερός και σύντομα θα αρχίσουν έντονες βροχοπτώσεις, μετά από τις οποίες τα χωράφια και οι επαρχιακοί δρόμοι θα μετατραπούν σε «χάος» στο οποίο τα άρματα μάχης θα θαφτούν μέχρι τον πυργίσκο, μετατρέποντας τα σε σταθερούς στόχους.

Μετά από αυτό, οποιαδήποτε πρόοδος θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη και δεν θα έχει κανένα πρακτικό νόημα.

Με τεράστιες προσπάθειες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη πλήρη αμυντική γραμμή της «Γραμμής Σουροβικίν» στο νότο.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο στο δρόμο τους προς την Αζοφική Θάλασσα λόγω πολλών ναρκοπεδίων, αδιάκοπων χτυπημάτων πυροβολικού, αεροπορικών επιδρομών και της αντίστασης του ρωσικού Πεζικού.

“Οι Ρώσοι, λυσσαλέα, με αυξανόμενο μαχητικό πνεύμα και επιδεξιότητα, σταμάτησαν τους Ουκρανούς”  αυτή είναι η γενική άποψη ενός μεγάλου αριθμού ξένων παρατηρητών και ερευνητών που ασχολούνται με πληροφορίες ανοιχτών πηγών.

Οι Ουκρανοί δεν έχουν πλέον πληρώματα για τα άρματα μάχης. Τα ουκρανικά χωριά είναι ερημωμένα, πρακτικά δεν υπάρχει ανδρικός πληθυσμός, έχουν απομείνει μόνο νέοι έφηβοι ή πολύ ηλικιωμένοι και ταυτόχρονα τα νεκροταφεία έχουν αυξηθεί παντού.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα προσπαθήσει να πείσει τον Β.Ζελένσκι να σταματήσει τις επιθέσεις και να επικεντρωθεί στη διεξοδική άμυνα για να συνεχιστούν οι προσπάθειες το 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας