Οι Ουκρανοί κατέρρευσαν-Οχυρώνονται στο Τσάσιβ-Γιαρ: Οι Ρώσοι μπαίνουν σε Χρόμοβι-Bogdanovka

1461

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Δύση για την κατάσταση στα μέτωπα της Ουκρανίας καθώς ο ρωσικός Στρατός επελαύνει εκτός της Αβντίφκα και σε Κουπιάνσκ- Μπαχμούτ.

Οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν υπό ρωσική πολιορκία το προπύργιο των Ουκρανών, Τσάσιβ Γιαρ. Εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης στο βορειοδυτικό μέτωπο του Μπαχμούτ, οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν αρκετές οχυρές θέσεις.

Ειδικότερα στο Μπαχμούτ, η 200η και η 123η Ταξιαρχία του ρωσικού Στρατού μαζί με τους Αλεξιπτωτιστές συντρίβουν την μία ουκρανική άμυνα μετά την άλλη κατά μήκος ολόκληρου του μετώπου.

Ως αποτέλεσμα επιθετικών ενεργειών, τα ρωσικά στρατεύματα προσέγγισαν τη «στροφή Χρόμοβι» βορειοδυτικά του Μπαχμούτ και ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Bogdanovka.

Η ρωσική πρόοδος την τελευταία εβδομάδα δείχνει πως οι Ουκρανοί έχουν καταρρεύσει.

Πληροφορίες από το μέτωπο κάνουν λόγο για πυρά του ουκρανικού πυροβολικού με το σταγονόμετρο. Για αντεπίθεση ούτε λόγος! Ταυτόχρονα οι απώλειες τους έχουν εκτοξευθεί ειδικά στο μέτωπο της Κλισίφκα.

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Χρόμοβι – Προέλαση προς Τσάσιβ Γιαρ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχοντας πάρει προηγουμένως τον έλεγχο της νότιας ακτής της δεξαμενής Berkhov, προχώρησαν νοτιότερα επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου σε αυτήν την περιοχή.

Ως αποτέλεσμα των επιθετικών επιχειρήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την κάλυψη του πυροβολικού, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο περίπου έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους, πλησιάζοντας τη λεγόμενη «στροφή Χρόμοβι».

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που ξεκινά από το Chasiv Yar με κατεύθυνση το Μπαχμούτ και κάνει μια στροφή προς το Χρόμοβι πέρα ​​από τη διασταύρωση Bogdanovsky.

Παράλληλα, στο βόρειο τμήμα της διευρυμένης ζώνης ελέγχου, τα ρωσικά στρατεύματα, πλησιάζοντας το χωριό Bogdanovka, έθεσαν υπό έλεγχο τη λίμνη Bogdanovsky. Εκεί βρισκόταν το αρχηγείο των ουκρανικών ΕΔ.

Ο ουκρανικός Στρατός δίνει μάχες προσπαθώντας να εμποδίσει τα ρωσικά στρατεύματα να εισέλθουν στην Bogdanovka από νότια.

Εκεί τέμνεται ο σιδηρόδρομος και ο αυτοκινητόδρομος με κατεύθυνση το Τσάσιβ Γιαρ.

Ο χάρτης στο τέλος του κειμένου δείχνει τα εδάφη που έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων τις τελευταίες 24 ώρες και τις κατευθύνσεις περαιτέρω προέλασης με βέλη.

Σημαντικές τακτικές επιτυχίες του ρωσικού Στρατού

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή υποχώρηση στο μέτωπο του Μπαχμούτ καθώς οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικές τακτικές επιτυχίες.

-Στα δυτικά του Μπαχμούτ, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επιτέθηκαν στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς το χωριό Ivanovskoye (Krasnoye) κατά μήκος του δρόμου N-32 και το χωριό Χρόμοβι (Khromove).

-Ταυτόχρονα, στα βορειοδυτικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα από τα προάστια του χωριού Bogdanovka.

-Όσον αφορά τον νότιο τομέα του μετώπου στη Κλισίφκα, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να ανακαταλάβουν αρκετές θέσεις που είχαν χάσει κατά την διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης. Ο οικισμός βρίσκεται πλέον σε γκρίζα ζώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας