Οι Ουκρανοί αποκάλυψαν πραγματικές στρατιωτικές απώλειες σε…διαφημιστικό κινητής τηλεφωνίας: 400.000 νεκροί!

1783

Οι Ουκρανοί αποκάλυψαν, όπως φαίνεται κατά λάθος, τον πραγματικό αριθμό των απωλειών τους κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Ρωσία και είναι πάνω από 400.000 στρατιώτες, αιτιολογώντας έτσι το πολύ σοβαρό πρόβλημα λειψανδρίας που αντιμετωπίζει η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση.

Συγκεκριμένα,σε ένα διαφημιστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok η ουκρανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Kyivstar καλεί τους συνδρομητές της να ευχαριστήσουν τους στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Έπρεπε να στείλουν απλά την λέξη «ευχαριστώ» στον αριθμό των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν πεθάνει από τότε.

Στο κείμενο όμως αποκαλύφθηκε ο πραγματικός αριθμός των ουκρανικών απωλειών.

«400.000 ήρωες δεν θα μπορέσουν ποτέ να απαντήσουν στην κλήση και το μήνυμα».

Επειδή προκλήθηκε ένας μεγάλος χαμός η Kyivstar διέγραψε το βίντεο κατόπιν πολιτικής παρέμβασης από τα πλέον υψηλότερα πολιτικά κλιμάκια.

Βέβαια εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι εάν οι απώλειες σε νεκρούς ήταν της τάξης των 400.000 θα πρέπει να υπάρχει και ένας αντίστοιχος αριθμός τραυματιών που πάρα πολλοί από αυτούς δεν θα είναι σε θέση να πολεμήσουν ξανά.

Συνήθως οι τραυματίες είναι περισσότεροι από τους νεκρούς οπότε είναι πιθανό να εκτιμηθεί ένα νούμερο της τάξης των 600 μέχρι και 700.000 στρατιωτών.

Αυτή τη στιγμή η Ουκρανία κυριολεκτικά αναλώνει τις τελευταίες τις εφεδρείες στις μάχες των οικισμών Βερμποβόγιε και Ραμποτίνο.

Μόνο για να καταλάβουν το μισό Ραμποτίνο, οι Ουκρανοί έχασαν περίπου 30.000 άνδρες.

Είναι γνωστό ότι πολύ Ουκρανοί που θεωρούνται κατάλληλοι για στρατιωτική υπηρεσία έχουν διαφύγει στο εξωτερικό κι άλλοι ζουν ακόμα εντός της χώρας απλώς αρνούνται να στρατευθούν.

Εντύπωση έχουν προκαλέσει τα βίντεο με τις διακοπές των Ουκρανών, στην πόλη της Οδησσού και στις παραλίες της (πάντα η Οδησσός ήταν μεγάλο καλοκαιρινό θέρετρο) εν μέσω πολέμου, και ενώ η χώρα έχει υποστεί τρομακτικές απώλειες σε ανθρώπους και ζημιές σε υποδομές.

Αυτή την στιγμή η Ουκρανία βρίσκεται σε μία κατάσταση παρόμοια με την Συρία και όμως χιλιάδες νέοι βρίσκουν την ευκαιρία να παρτάρουν και να διασκεδάζουν, δίχως αύριο, την στιγμή που χιλιάδες συμπατριώτες τους σκοτώνονται στα πεδία των μαχών, ή ακρωτηριάζονται καταστρέφοντας το όποιο μέλλον μπορούν να έχουν σε κοινωνίες σκληρές και ανταγωνιστικές όπου η εμφάνιση παίζει πρωτεύοντα και κύριο ρόλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας