Οι καλύτερες Ουκρανικές Ταξιαρχίες παραδίδονται – Μήνυμα Lavrov: Το Kharkiv ρωσικός στόχος

1546

Το Kharkiv είναι πλέον στρατιωτικός στόχος για την Ρωσία ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov άπαξ και από την ευρύτερη περιοχή ξεκινούν επιχειρήσεις εναντίον πόλεων της Ρωσίας όπως το Belgorod.
Είναι προφανές ότι το Kharkiv θα γίνει στόχος της αντεπίθεσης των Ρωσικών δυνάμεων που θα ξεκινήσει αρχές Ιουνίου 2024.
Εν τω μεταξύ οι καλύτερες Ταξιαρχίες των Ουκρανών – όσες έχουν απομείνει δηλαδή – παραδίδονται στο Chasiv Yar το οποίο θα πέσει στα ρωσικά χέρια πιο γρήγορα από ότι η Adviivka.

Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το Kharkiv είναι στόχος της Ρωσίας θα αποτελέσει μέρος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σηματοδότησε την πρόθεση της Ρωσίας να καταλάβει την πόλη του Kharkiv σε μια μελλοντική σημαντική ρωσική επιθετική επιχείρηση.
To Kharkiv είναι ρωσικός επιχειρησιακός στόχος 
μετά τις πρόσφατες ουκρανικές προειδοποιήσεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη ξεκινώντας το καλοκαίρι του 2024.
Ο Sergei Lavrov δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης ότι η πόλη του Kharkiv «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο» στην ιδέα του Ρώσου προέδρου να δημιουργήσει μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία για την προστασία των ρωσικών συνοριακών οικισμών από Ουκρανικά χτυπήματα.
Ο Sergei Lavrov δήλωσε ότι ο Putin έχει δηλώσει πολύ ξεκάθαρα ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να ωθήσουν την πρώτη γραμμή αρκετά μακριά στην Ουκρανία – την οποία ο Sergei Lavrov προσδιορίζει στην Περιφέρεια του Kharkiv.

Ο Sergei Lavrov δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα πάνε οι ρωσικές δυνάμεις μετά τη δημιουργία μιας «υγειονομικής ζώνης», ότι οι ρωσικές αρχές είναι «απόλυτα πεπεισμένες» για την ανάγκη να συνεχιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Οι παρατηρήσεις του Sergei Lavrov υποδηλώνουν ότι η Ρωσία πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την ιδέα μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δεν θα επιτεθεί ξανά στις παραμεθόριες Ρωσικές πόλεις.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι επίλεκτες Ουκρανικές Ταξιαρχίες παραδίδονται στο Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut

Οι καλύτερες ουκρανικές μονάδες που στάλθηκαν στο Chasiv Yar ή Chasov Yar αρνούνται να πολεμήσουν και υποχωρούν από τις θέσεις τους ή παραδίδονται δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Οι Ουκρανοί έστειλαν τις τρεις καλύτερες μονάδες στο Chasov Yar.
Όλες τους αποτελούνται από φανατικούς.
Η 25η ταξιαρχία έχει ήδη παραδοθεί, η 67η ταξιαρχία έχει δηλώσει ότι δεν θα πάει καν ενώ και οι Azov αποσύρονται εντελώς και αρνούνται να πολεμήσουν».
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν τη συνοχή, αυτό θα οδηγήσει σύντομα τον στρατό σε πλήρη κατάρρευση.
Όπως σημείωσε ο Scott Ritter, ο ουκρανικός στρατός δέχεται χτυπήματα και καταγράφει δραματικές απώλειες.
Ο Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk, δήλωσε ότι οι ρωσικές μονάδες πολεμούν ενεργά στην περιοχή Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την πόλη Chasiv Yar

Προέλαση Ρωσικών δυνάμεων στο Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στο Chasiv Yar εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στις 19 Απριλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη νοτιοδυτική Bohdanivka (βορειοανατολικά του Chasiv Yar).
Οι μάχες συνεχίστηκαν βόρεια του Chasiv Yar κοντά στην Kalynivka. κοντά στο Novyi Microraion (ανατολικό Chasiv Yar) και στο Kanal Microraion (το ανατολικότερο Chasiv Yar), ανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Ivanivske, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Klishchiivka. και νότια του Chasiv Yar κοντά στο Niu York
Η μισή περιοχή της ντάτσας βόρεια του Kanal Microraion είναι μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη».
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται ταυτόχρονα προς Bohdanivka-Kalynivka, προς το Kanal Microraion, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0504 (Bakhmut-Chasiv Yar) βορειοδυτικά του Ivanivske, από το Ivanivske, και μεταξύ Ivanivske και Klishchiivka προς το Siverskyi-Donetsk.
Στοιχεία της 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων (14η AC, Στρατιωτική Περιφέρεια Λένινγκραντ [LMD]) και του 102ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (150η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, 8η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια [SMD] λειτουργούν επίσης) κοντά στο Chasiv Yar.
Ταξιαρχία Espanola: Στη μάχη από τις ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ριχτούν εκτός από τα τηλεκατευθυνόμενα drones και τηλεκατευθυνόμενα θανατηφόρα ρομποτικά οχήματα της Ταξιαρχίας Espanola.
Η Ταξιαρχία Espanola είναι ένα απόσπασμα εθελοντών που εργάζονται στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ως μέρος της ομάδας μάχης Yug των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία διαθέτει και λειτουργεί τα ολοκαίνουρια τηλεκατευνόμενα στρατιωτικά ρομπότ τα οποία επιθεώρησε πρόσφατα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu.
Capture_156.JPG
Nico Lange (Διάσκεψη Μονάχου): Να καταρρίπτονται ρωσικοί πύραυλοι από την Πολωνία, με συστήματα ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία χρησιμοποιώντας αντιαεροπορικά συστήματα στην ανατολική Πολωνία, δήλωσε ο Nico Lange, ανώτερος ερευνητής στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, σε συνέντευξή του στο Tagesschau.
Η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία απαιτεί αλλαγή στρατηγικής, είπε ο Nico Lange, ο οποίος εργάστηκε στο επιχειρησιακό αρχηγείο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας μέχρι το 2022, ζητώντας «μη συμβατικές λύσεις» βραχυπρόθεσμα.
«Από εδώ και στο εξής, οι εταίροι πρέπει να χρησιμοποιούν πολλαπλά συστήματα Patriot στα ανατολικά μας σύνορα για να καταρρίψουν όλους τους ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Ουκρανία που βρίσκονται εντός της εμβέλειάς τους», αναφερόμενος στα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Πολωνία.
Σύμφωνα με τον Nico Lange, οι ενέργειες του ΝΑΤΟ φέρεται να είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.
Ως παράδειγμα, ανέφερε τη βοήθεια των συμμάχων του Ισραήλ στην απόκρουση ιρανικού χτυπήματος πρόσφατα.
Παράλληλα, μακροπρόθεσμα, ζήτησε να αυξηθεί η παραγωγή συστημάτων αεράμυνας στην Ευρώπη.
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Ταξίαρχος Daniel Hagari, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), το Ισραήλ ενήργησε μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες στην απόκρουση επίθεσης από το Ιράν.
Ταυτόχρονα, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kirby, περιέγραψε τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού στην απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων κατά της Ουκρανίας και του Ισραήλ: η σύγκρουση στην Ουκρανία, είναι μια εντελώς διαφορετική μάχη», η Αμερική δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στην Ουκρανία δήλωσε ο John Kirby

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ έθεσε σε ψηφοφορία σχέδια για τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ψηφοφορία επί των νομοσχεδίων βοήθειας για την Ουκρανία και άλλους συμμάχους.
«Αυτό δεν είναι ένα τέλειο νομοσχέδιο, ούτε το είδος του νομοσχεδίου που θα είχαμε γράψει εάν οι Ρεπουμπλικάνοι έλεγχαν τη Βουλή, τη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο.
Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό προϊόν υπό τις τρέχουσες συνθήκες» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.
Η τελική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 20 Απριλίου 2024.
Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο θα πάει στη Γερουσία για έγκριση. Κατά τη διαδικαστική ψηφοφορία, τα νομοσχέδια έλαβαν 316 ψήφους, ενώ 94 βουλευτές ψήφισαν κατά.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, αντί να ακολουθήσει τη Γερουσία για την έγκριση του συνολικού αιτήματος 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Λευκού Οίκου, δημοσίευσε τρία ξεχωριστά νομοσχέδια βοήθειας για το Ισραήλ, την Ουκρανία και τους συμμάχους στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Από τα 60,84 δισεκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν στο Κίεβο, τα 23,2 δισεκατομμύρια προτείνονται να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση στρατιωτικού εξοπλισμού και των αμυντικών υπηρεσιών.
Άλλα 13,8 δισ. θα δαπανηθούν για την αγορά όπλων και αμυντικών υπηρεσιών για την Ουκρανία, ενώ 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τη στήριξη «συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή».

Joachim Murat (Συγγενής Ναπολέοντα): Ο κίνδυνος η Ευρώπη να συγκρουστεί με την Ρωσία έχει αυξηθεί κατακόρυφα

Ένας μακρινός απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, Joachim Murat, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων τον κίνδυνο διολίσθησης της Ευρώπης σε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο όταν το γαλλικό έθνος παρακμάζει και κινδυνεύει να βυθιστεί σε πόλεμο με καταστροφικές και άνευ προηγουμένου συνέπειες», έγραψε ο πολιτικός σε άρθρο του στο περιοδικό Revue Politique et Parlementaire .
Επέκρινε την «καταστροφή» της Γαλλίας από τους υποστηρικτές μιας «φεντεραλιστικής Ευρώπης», ζητώντας την αποκατάσταση της εξουσίας των εθνών μπροστά σε μια καταπιεστική ευρωγραφειοκρατία τεχνοκρατών χωρίς καμία δημοκρατική νομιμότητα.
«Σήμερα βαδίζουμε σε μια σπείρα που μας οδηγεί σε μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία, οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν στο πλαίσιο της ύπαρξης πυρηνικών όπλων», προειδοποίησε ο Joachim Murat.
Ο Joachim Murat χαρακτήρισε ανέντιμο επιχείρημα την σύγκρουση στην Ουκρανία από τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες, επικρίνοντας τους «φανατικούς της φεντεραλιστικής Ευρώπης» επειδή παρουσιάζουν τους υποστηρικτές της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων ως προδότες και τους ειρηνιστές ως εχθρούς.
Όπως είπε ο πολιτικός, πρέπει να γίνουν τα πάντα για έγκαιρη κατάπαυση του πυρός και διαρκή ειρήνη.
«Λοιπόν, είναι αυτό το είδος της Ευρώπης που θέλουμε μια μηχανή εκφοβισμού που, για να δικαιολογήσει την αυταρχική της κατασκευή, μας οδηγεί σε σοβαρή σύγκρουση και μας στερεί τους δημοκρατικούς μηχανισμούς μας, καθώς και την κυριαρχία».
Ο πενήνταχρονος Joachim Murat θα είναι το νούμερο τρία στη λίστα των υποψηφίων για την παράταξη We the People, με επικεφαλής τον Georges Kuzmanovic, ο οποίος ήταν προηγουμένως επίσημος εκπρόσωπος του Jean-Luc Mélenchon , αλλά το 2018 ίδρυσε το δικό του κόμμα.
Ο πολιτικός είναι απόγονος του Στρατάρχη Joachim Murat, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδερφή του Ναπολέοντα Καρολίνα Βοναπάρτη.

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 50 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας

Τα ρωσικά μέσα αεράμυνας κατέστρεψαν 50 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τις περιοχές Belgorod, Bryansk, Kursk, Tula, Smolensk, Ryazan, Kaluga και Μόσχα αργά στην διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Αυτή τη νύχτα, οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας drones μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου αεροσκάφους σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναχαιτίστηκαν.
Τα συστήματα αεράμυνας έριξαν πενήντα ουκρανικά UAV, εκ των οποίων:
26 πάνω από το έδαφος της Περιφέρειας Belgorod,
10 πάνω από την περιοχή Bryansk,
8 πάνω από την περιοχή του Kursk,
2 πάνω από την περιοχή Tula και
από 1, πάνω από τις περιοχές SmolenskRyazanKaluga και Μόσχα», ανέφερε το υπουργείο.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitri Peskov, σχολιάζοντας τις επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο ρωσικό έδαφος, τόνισε ότι το Κίεβο συνεχίζει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες, αλλά ότι ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή και κάνει ό,τι χρειάζεται.
Η Ουκρανία στέλνει drones και πυραύλους στη Ρωσία σχεδόν καθημερινά από τότε που ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στις αρχές Ιουνίου 2023.
Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν τον Αύγουστο του περασμένου έτους, μετά από μια αποτυχημένη επίθεση με drone στη Μόσχα, ότι δεν ήθελε να δει καμία στόχευση μη στρατιωτικών υποδομών.
Luhansk_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας