Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν για Ταϊβάν πρόγραμμα στρατιωτικής στήριξης-Πυροδοτούν την εμπλοκή AUCUS

570

Σε νέα Ουκρανία μετατρέπεται αργά και σταθερά η Ταϊβάν καθώς Αμερικανοί Γερουσιαστές ετοιμάζουν δικομματικό νομοσχέδιο με το οποίο θα ενεργοποιήσουν και για την Ταϊπέι, όπως έκαναν με το Κίεβο, το πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, “Lend-Lease Act”.

Eίανι ερωτηματικό αν θα αντέξει η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ να πολεμά σε δύο μέτωπα. Είναι επίσης πολύ ριψοκίνδυνη η αμερικανική ενέργεια καθώς θα εμπλέξει άμεσα την AUKUS εναντίον της Κίνας. Σύντομα Ν. Κορέα-Ιαπωνία, Αυστραλία και Βρετανία θα κληθούν να ενισχύσουν στρατιωτικά την Ταϊβάν ερχομένο σε αντιπαράθεση με το Πεκίνο.

Στις ΗΠΑ γνωρίζουν και είναι 100% δεδομένο πως θα υπάρξει κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν, Το πότε, θα το επιλέξει η ηγεσία της χώρας αλλά όλα δείχνουν πως το “σημείο μηδέν” είναι πολύ κοντά.

Σήμερα, στην πρώτη ημέρα των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων στην ιστορία του PLA, βαλλιστικοί πύραυλοι πέρασαν πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων της Ταϊβάν για να πέσουν είτε στα χωρικά ύδατα του νησιού είτε στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για πρωτοφανή πολεμική ενέργεια εκφοβισμού η οποία δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στα χρονικά. Ένα λάθος να γίνει και ο κινεζικός πύραυλος, ακόμη και από κατασκευαστικό ελάττωμα, θα πέσει μέσα στην Ταϊβάν. Η σύρραξη είναι τόσο κοντά.

Ταυτόχρονα, ο πρέσβης της Κίνας στην Γαλλία μίλησε δημόσια για “επανεκπαίδευση” του λαού της Ταϊβάν η οποία θα γίνει μετά την επανένωση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα ενώ ο στρατηγός Meng Xiangjun (NDU της Κίνας) εξήγησε  ότι οι έξι περιοχές στις οποίες ο PLA διεξάγει τις ασκήσεις της με πραγματικά πυρά οριοθετούν την περικύκλωση της Ταϊβάν, δυνητικά σφραγίζοντας το Keelung καθώς και το κανάλι Bashi.

Μίλησε για πρόβα πολέμου και αποκλεισμού της Ταϊβάν. Ότι ανέφερε χτες το WarNews247

Την εκδοχή αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι μια στρατιωτική φάλαγγα αποτελούμενη από 160 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα ZBL08 του Κινεζικού Στρατού κατευθύνθηκαν προς το Xiamen, στην επαρχία Fujian απέναντι από την Ταϊβάν.

Αυτά θα φορτωθούν σε αποβατικά πλοία.

Ταυτόχρονα, η Ανατολική Στρατιωτική Διοίκηση του PLA αποκάλυψε πριν λίγα λεπτά πως ανέπτυξε έως και 100 τύπους αεροσκαφών στα βόρεια, νοτιοδυτικά, νοτιοανατολικά της Ταϊβάν. Επιβεβαιώνεται ότι αναπτύχθηκαν και εναέρια τάνκερ Y-20U.

Έχουμε δηλαδή επανάληψη του σεναρίου της Ουκρανίας. Τις ίδιες ακριβώς τακτικές προσομοίωσης επίθεσης έκανε και ο ρωσικός Στρατός.

Δείτε το βίντεο με τα αμφίβια οχήματα του PLA και την εκτόξευση πυραύλων από πολεμικό πλοίο

Κινέζος πρέσβης: Θα καταλάβουμε την Ταϊβάν και θα την επανεκπαιδεύσουμε

Ανώτερος Κινέζος διπλωμάτης αποκάλυψε δημοσίως ότι το Πεκίνο θα «επανεκπαιδεύσει» τον λαό της Ταϊβάν αφού «επανενώσει» το νησί με την ηπειρωτική χώρα.

Ο Λου Σάι, ο πρεσβευτής της Κίνας στη Γαλλία, μίλησε δημόσια για τα σχέδια του Πεκίνου.

Μιλώντας στον γαλλικό σταθμό BFMTV την Τετάρτη, ο  Λου Σάι περιέγραψε το ταξίδι της Ν.Πελόζι στην Ταϊβάν ως «αχρείαστη πρόκληση», η οποία «δημιούργησε μεγάλο κίνδυνο».

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ο περισσότερος κόσμος στην Ταϊβάν υποστήριζε την επανένωση με την Κίνα πριν από μερικά χρόνια, αλλά η προπαγάνδα του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος «αντικινεζικής» κατεύθυνσης έκανε πλύση εγκεφάλου στον λαό.

Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύει ότι ο πληθυσμός της Ταϊβάν πρέπει να «επανεκπαιδευτεί».

«Μετά την επανένωση, θα κάνουμε επανεκπαίδευση. Είμαι βέβαιος ότι εκείνη τη στιγμή, ο λαός της Ταϊβάν θα γίνει και πάλι ευνοϊκός υπέρ της επανένωσης.

Ο πληθυσμός θα ανακτήσει τότε την πατριωτική του αίσθηση. Η εκπαίδευση θα είναι το κύριο όπλο αυτού του έργου, και δεν θα γίνει «υπό απειλή».

Το πως θα γίνει η “επανένωση” είναι προφανές…

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του πρέσβη της Κίνας

Oι ΗΠΑ ενεργοποιούν τον Νόμο “Lend-Lease Act” για την Ταϊβάν

Οι ΗΠΑ για δεύτερη φορά μετά το 1941 και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα ενεργοποιήσουν και πάλι τον Νόμο “Lend-Lease Act”. Αυτή τη φορά για την Ταϊβάν.

Ο Νόμος αυτός, ο οποίος εγκρίθηκε και για την Ουκρανία, θα επιτρέψει στις αμερικανικές δυνάμεις να μεταφέρουν άμεσα στρατιωτικό εξοπλισμό περικόπτοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο νόμος αυτός είχε ψηφιστεί αρχικά από το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 1941 για να παράσχει στους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πολέμου στρατιωτικό εξοπλισμό/προμήθειες και το πιο σημαντικό, πετρέλαιο, για να συνεχίσουν να πολεμούν τις δυνάμεις του Άξονα σε όλο τον κόσμο και να συντρίψουν τις δυνάμεις του Χίτλερ.

Το πρόγραμμα Lend-Lease που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρείται πως άλλαξε το παιχνίδι στη σύγκρουση, καθώς επέτρεψε στις ΗΠΑ να ανεφοδιάσουν γρήγορα τους Συμμάχους χωρίς χρονοβόρα διαδικαστικά εμπόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονται να εισαγάγουν την ίδια νομοθεσία που εφαρμόζεται και για την Ουκρανία για τη δημιουργία ενός προγράμματος στρατιωτικής βοήθειας «δανεισμού-μίσθωσης» για την Ταϊβάν για να αποκρούσει την αυξημένες επιθετικές ενέργειες της Κίνας.

Το νομοσχέδιο είναι πνευματικό τέκνο των Γερουσιαστών Michelle Steel και Marsha Blackburn.

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα συνεχίζει να εκφοβίζει και να πιέζει τον σύμμαχό μας και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι πάντα στο πλευρό της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο Γερουσιαστής Steel, (R-Calif).

Το νομοσχέδιο θα εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο να δανείσει ή να μισθώσει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ταϊβάν. Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση της χώρας καλείται να αποπληρώσει το κόστος «αποκατάστασης ή αντικατάστασης» των δανεισμένων όπλων σε χρονικό διάστημα 12 ετών.

Το νομοσχέδιο ορίζει ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να επιλέξει να επαναδιαπραγματευτεί το ποσό αποπληρωμής εάν κρίνει ότι τα χρήματα θα αφαιρέσουν από την εθνική ασφάλεια τόσο της Ταϊβάν όσο και των ΗΠΑ.

“Η Ταϊβάν είναι ο μεγαλύτερος εταίρος μας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού και η συνεχιζόμενη κυριαρχία της είναι απαραίτητη για την αμφισβήτηση του Νέου Άξονα του Κακού”, δήλωσε η Blackburn (R-TN).

«Η Ταϊβάν πρέπει να γνωρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τις υποστηρίξουν με αμυντικά εφόδια – συμπεριλαμβανομένων όπλων και εξοπλισμών– ανεξάρτητα από το τι λέει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Το νομοσχέδιο συγκεντρώνει ήδη δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο και έρχεται εν μέσω αύξησης της επιθετικότητας της Κίνας

Οι τακτικές ανάγκασαν την Ταϊβάν να αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας και να διεξάγει πανεθνικές ασκήσεις ενώ οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών έχουν υποβληθεί σε ασκήσεις αεροπορικής επιδρομής και άλλα μέτρα ασφαλείας.

Μέλη του Κογκρέσου λένε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Κίνα ότι η επιθετικότητα εναντίον ενός συμμάχου των ΗΠΑ θα καταπολεμηθεί..

«Είμαι περήφανος που καθοδηγώ αυτό το δικομματικό νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για να δείξω στο ΚΚΚ ότι δεν θα υποχωρήσουμε από την υποστήριξη των συμμάχων μας», είπε ο Στιλ.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Ταϊβάν στις ΗΠΑ είπε στο Fox News Digital ότι χαιρετίζει κάθε βοήθεια στον αγώνα της για ελευθερία.

«Εκτιμούμε την προσπάθεια του Κογκρέσου να αναζητήσει δημιουργικές οδούς για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ταϊβάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Bi-khim Hsiao.

«Η Ταϊβάν είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ελευθερία και τον δημοκρατικό τρόπο ζωής μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ και τους ομοϊδεάτες μας εταίρους για να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν».

Πριν λίγα λεπτά, ο δημοσιογράφος του Λευκού Οίκου, PhilipWegmann, ρώτησε τον εκπρόσωπο του συμβουλίου Ασφαλείας Kirby για το νομοσχέδιο αυτό.

“Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής προχωρούν ήδη με… προτείνοντας [νομοθεσία] που θα δημιουργούσε ένα είδος προγράμματος εκμίσθωσης όπλων για την Ταϊβάν…είναι αυτή μια υπερβολική αντίδραση… που αυξάνει τις εντάσεις[;]”

Δείτε στο βίντεο την απάντηση.

Δείτε νέα βίντεο από εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων του PLA

Ο χάρτης της 7ης ζώνης περικύκλωσης της Ταϊβάν με το κόκκινο χρώμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας