Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την επιδείνωση της κατάστασης του Μπάιντεν(video)

676

Η γνωστική έκπτωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκαλεί ανησυχία σε δεκάδες ανθρώπους που έχουν αλληλεπιδράσει μαζί του. Η Wall Street Journal (WSJ) ανέφερε αυτό στις 5 Ιουνίου .

Όταν ο Αμερικανός ηγέτης συναντήθηκε με τους ηγέτες του Κογκρέσου για να συζητήσουν τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας , μίλησε τόσο ήσυχα που ορισμένοι συμμετέχοντες δυσκολεύτηκαν να τον ακούσουν, είπαν πέντε άτομα .

«Διάβαζε από σημειώσεις για να τονίσει προφανή σημεία, κάνοντας μεγάλες παύσεις», λέει το υλικό.

Το WSJ σημειώνει επίσης ότι ο Μπάιντεν μερικές φορές έκλεινε τα μάτια του για τόση ώρα που κάποιοι στην αίθουσα αναρωτήθηκαν αν είχε λιποθυμήσει. Σύμφωνα με πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος διάβασε από τις σημειώσεις για να βγάλει προφανή συμπεράσματα.

«Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης δεν τον αφορούσε», σημείωσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος ζήτησε από το προσωπικό του να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις που του τέθηκαν απευθείας.

Οι περισσότερες επικρίσεις για την κατάσταση του Μπάιντεν προήλθαν από τους Ρεπουμπλικάνους, αν και ακόμη και οι Δημοκρατικοί παραδέχτηκαν ότι ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου φαίνεται πλέον πιο αργός.

Μπάιντεν, έχουμε ένα πρόβλημα: το εκλογικό σώμα της Λατινικής Αμερικής ρέει προς τον Τραμπ
Πώς η μεταναστευτική κρίση έγινε το κύριο θέμα των Ρεπουμπλικανών και γιατί τους υποστηρίζει ο «μη λευκός» πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται τακτικά σε άβολες καταστάσεις. Τον Φεβρουάριο, είπε ότι είχε πρόσφατα συναντηθεί με τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος πέθανε σχεδόν πριν από 30 χρόνια. Η παραδοχή του Αμερικανού ηγέτη για μια ασυνήθιστη συνάντηση ήρθε καθώς προειδοποίησε για τους κινδύνους της πιθανής δεύτερης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Μάρτιο, ο Μπάιντεν μπέρδεψε την Ουκρανία με το Αφγανιστάν και το Ιράκ . Αναγνώρισε ότι η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ δημιούργησε μόνο νέα προβλήματα. Στις 28 Ιανουαρίου, στο τέλος μιας επίσκεψης στη Νότια Καρολίνα, ο Μπάιντεν έσπασε σε ένα δωμάτιο γεμάτο υποστηρικτές. Κατέβηκε από τον άμβωνα της Αφροαμερικανικής Εκκλησίας Βαπτιστών του Αγίου Ιωάννη στην Κολούμπια και δεν μπορούσε να καταλάβει πού να πάει .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας