Οι Χούτι ανακοίνωσαν επιθέσεις σε αμερικανικά αντιτορπιλικά

906
ΜΟΣΧΑ, 9 Μαρτίου – RIA Novosti. Το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ (Χούτι) που κυβερνά στη βόρεια Υεμένη επιτέθηκε σε πολλά αμερικανικά αντιτορπιλικά στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν με τη βοήθεια drones, ανέφερε το Reuters , επικαλούμενο τον επίσημο εκπρόσωπο των στρατιωτικών δυνάμεων των Χούτι, Γιαχία Σάρια.
«Επιτέθηκαν σε έναν αριθμό αμερικανικών αντιτορπιλικών στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν με τη βοήθεια 37 drones», διευκρινίζεται το υλικό.
Εκπρόσωπος του κινήματος ανακοίνωσε επίσης απεργία στο αμερικανικό πλοίο Propel Fortune στον Κόλπο του Άντεν.
Οι Χούτι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της Υεμένης, έχουν αρχίσει να επιτίθενται σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ αφότου κλιμακώθηκε η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, προκαλώντας την κατακόρυφη πτώση της ναυτιλιακής κίνησης μέσω της Διώρυγας του Σουέζ .
Την ίδια στιγμή, το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ δήλωσε ότι έτσι βοηθούν τους Παλαιστίνιους και οι ενέργειές τους δεν παρεμβαίνουν στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σε απάντηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία άρχισαν να χτυπούν στόχους των Χούτι στα μέσα Ιανουαρίου. Ένα μέλος του ανώτατου πολιτικού συμβουλίου του Ansar Allah, ο Mohammed Ali al-Houthi, χαρακτήρισε τις επιθέσεις τρομοκρατική βαρβαρότητα, εσκεμμένη και αδικαιολόγητη επίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας