Οι Αμερικανοί «φίλοι» στην αποβατική άσκηση Τουρκίας EFES22 στη Σμύρνη

837
Οι Αμερικανοί «φίλοι» στην αποβατική

Η Ελλάδα έχει δώσει τα πάντα στις ΗΠΑ με πιο πρόσφατο «δώρο» την Αλεξανδρούπολη. Οι δηλώσεις περί «δεδομένης Ελλάδας» είναι γνωστές και αναμενόταν τουλάχιστον κάποια «διακριτικότητα» έστω στον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ θα κινούνταν στην περιοχή μας.

Η Ουάσινγκτον όμως δεν κάνει ούτε αυτό. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση «το αποβατικό πλοίο USS Arlington (LPD 24) κλάσης San Antonio, προσαρτημένο στο Kearsarge Amphibious Ready Group (ARG), έφτασε στα ανοικτά των ακτών της Σμύρνης της Τουρκίας για να υποστηρίξει την τουρκική πολυεθνική άσκηση EFES Combined Joint Live-Fire Exercise 2022 (EFES22) , 27 Μαΐου 2022». Το αποβατικό σκάφος των Αμερικανών βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη…

Που το έστειλαν οι Αμερικανοί; Στη μεγαλύτερη αποβατική άσκηση των Τούρκων και όλοι γνωρίζουν που θα ήθελαν να κάνουν απόβαση…

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση «ενώ βρίσκεται κοντά στη Σμύρνη, το Άρλινγκτον και δυνάμεις της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (MEU) θα διεξάγουν επιχειρήσεις προς υποστήριξη του EFES22 για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με έναν βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ» .

“Η άσκηση EFES είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους πεζοναύτες της 22 MEU να βελτιώσουν την ικανότητα και τη διαλειτουργικότητά μας με τους Τούρκους Συμμάχους μας και άλλους εταίρους που συμμετέχουν στην άσκηση”, δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Christopher Myette, εκτελεστικός αξιωματικός της 22ης MEU.

«Τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα εκπαιδευτούμε δίπλα-δίπλα με τους Τούρκους συμμάχους μας, επιδεικνύοντας τη συνδυασμένη αποτελεσματικότητα των συμμαχικών δυνάμεων που επιχειρούν από τη θάλασσα και προβάλλοντας δυνάμεις πυρός και ελιγμών στην ξηρά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας